Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Εθνικού Αρμενικού Συμβουλίου στην Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Καβάλα ήταν το Σάββατο ο Επ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Εθνικού Αρμενικού Συμβουλίου στην Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Καβάλα ήταν το Σάββατο ο Επ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων απο την Ανεξαρτησία της Αρμενίας και των 103 χρόνων απο την Αρμενική Γενοκτονία.
Τον Θρακιώτη πολιτικό προλόγισαν η Πρόξενος της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Αννα Αβακιάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της Αρμενικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαρία Καλατζιάν.
Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων χαιρέτισε ο Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μορφίδης. Μουσικά θέματα παρουσίασε η ορχήστρα του Δημου Καβάλας.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Αρμενικής και της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι πρώην Υπουργοί και Βουλευτές κκ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κ. Αντωνιάδης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, οι πρόεδροι των Αρμενικών Κοινοτήτων της Β. Ελλάδας και πλήθος κόσμου Αρμενίων και Ελλήνων.
Η ομιλία του Ε. Στυλιανίδης είχε ως θέμα: «Από την Αρμενική Γενοκτονία στον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό». Ο ομιλητής διαφώτισε για τις πτυχές της ιστορίας, ανέλυσε παλιές και σύγχρονες πολιτικές και συγκίνησε το κοινό τονίζοντας:<< Οι εθνομηδενιστές του σήμερα έχουν την ψευδαίσθησή ότι όταν ξεχνάς ή διαστρευλώνεις την ιστορία διορθώνεις τον Κόσμο. Η ιστορία ούτε ξεχνιέται, ούτε αλλοιώνεται....Το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο οφείλουμε να χτίσουμε τον Κόσμο που έρχεται για να είναι καλύτερος, είναι το Δίκαιο και το υλικό που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι η ιστορική Αλήθεια....
Κάποτε απάντησα σε ένα Τούρκο δημοσιογράφο που με ρώτησε για τη Γενοκτονία: Ηγέτης στα αλήθεια είναι αυτός που δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα την ιστορία και να αναμετρηθεί μαζί της, να την ξεπεράσει με τη συμπεριφορά του.Όταν ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ ήλθε στην Κρήτη, γονάτισε μπροστά στο Μνημείο των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης και ζήτησε συγνώμη από τις Έλληνίδες και τους Έλληνες για τα στυγερά Εγκλήματα των ΝΑΖΙ. Το ίδιο έκανε και ο Καγκελάριος Βιλλυ Μπραντ για το τραγικό Ολοκαύτωμα των Εβραίων.Έτσι ξεπέρασαν την ιστορία, ελαφρύνοντας κάπως τη σύγχρονη Γερμανία από το άγος και το στίγμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει φίλες και φίλοι και ο Τ.Ερντογάν. Να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων>>.

ΣυνημμένοΜέγεθος
armenioi.docx543.67 KB
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."