Skip to Navigation

Θράκη: Μοντέλο Εναλλακτικής, Οικολογικής Ανάπτυξης, Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Δύο μηνύματα εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θράκη:

α) Τόνισε ότι θα ολοκληρωθούν ένα προς ένα όλα τα έργα που ξεκίνησαν στη Θράκη επί Νέας Δημοκρατίας και ακυρώθηκαν, αναβλήθηκαν ή καρκινοβατούν επί ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως εγγύηση γι’ αυτό το γεγονός ότι οι σημερινοί του συνεργάτες είναι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, που οραματίστηκαν τη Θράκη ως μοντέλο εναλλακτικής ανάπτυξης και ξεκίνησαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

β) Διακήρυξε τη προσήλωση της ΝΔ σε μία Σύγχρονη Μειονοτική Πολιτική που καθιστά τη Θράκη πρότυπο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που σέβεται τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική γλώσσα, το διαφορετικό πολιτισμό, καθιστώντας τον από μειονέκτημα του χθες σε συγκριτικό πλεονέκτημα του αύριο.

«Ήμουν ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες, ως αρμόδιος Υπουργός της πολιτικής Ισονομίας και Ισοπολιτείας που διακήρυξε και εφήρμοσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Θράκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ συνοδεύονταν από το Γραμματέα Προγράμματος και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, από το Βουλευτή Ξάνθης Αλέκο Κοντό, από το Βουλευτή Έβρου Αλέκο Δερμεντζόπουλο, το Βουλευτή Δράμας Μαργαρίτη Τζίμα και το Βουλευτή Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλο καθώς και το σύνολο των υποψηφίων Βουλευτών της ΝΔ στη Θράκη.

Αφού επισκέφθηκε το Νομό Ξάνθης, το Δήμο Σμίνθης, το Δήμο Ξάνθης, το Επιμελητήριο και ομάδα αγροτών στη Γενησέα, ο Αντώνης Σαμαράς διανυκτέρευσε στην Κομοτηνή.
Στην Κομοτηνή μίλησε σε πολυπληθή εκδήλωση, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου, όπου, ενώπιων πλήθους κόσμους και νεολαίας, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ το οποίο ανέκοψε την αναπτυξιακή τροχιά της Θράκης, ωθώντας την να επιστρέψει στην εγκατάλειψη και την αδικία του παρελθόντος.

Ο Αντώνης Σαμαράς ονομάτισε ένα προς ένα τα έργα αλλά και τις πολιτικές που εγκαταλείφτηκαν, τις οποίες είχε ξεκινήσει στη Ροδόπη με παρεμβάσεις του ο τότε Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, δείχνοντας έτσι στο κοινό τον βαθμό ενημέρωσης και ετοιμότητας της ΝΔ.

Την επόμενη μέρα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό, το Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Μετσο Τζεμαλί, ενώ είχε συνάντηση εργασίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου, εκτός από τον Πρόεδρο Νίκο Αγγελίδη, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν υπομνήματα όλοι οι Πρόεδροι των παραγωγικών φορέων και των επαγγελματικών και επιστημονικών σωματείων της περιοχής. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρριανών και συναντήθηκε με μουσουλμάνους στη Φιλλύρα. Αντίστοιχη συνάντηση εργασίας είχε με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών και αμέσως μετά περιόδευσε στη δοκιμαζόμενη αγορά των Σαπών, την οποία δεσμεύτηκε να αναδείξει στο Ζάππειο ΙΙ, ως παράδειγμα εγκατάλειψης της πολιτείας.

Η περιοδεία έκλεισε στο Έβρο με συναντήσεις που είχε με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και το Μητροπολίτη.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Σαμαρά στη Θράκη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πατρίδα μας έχει τριπλή σημασία. Πρώτον, διότι αναγνωρίζει το βάθος και την ποιότητα του αναπτυξιακού προγράμματος, που με κόπο ξεκινήσαμε να ολοκληρώνουμε πριν από μερικά χρόνια. Δεύτερον, διότι εμπεριέχει τη δέσμευση του ιδίου, ότι θα εγγυηθεί τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του, όταν θα γίνει Πρωθυπουργός, παλεύοντας ενδιάμεσα για την ακύρωση της αδικίας που βιώνουμε από την κυβερνητική πολιτική της εγκατάλειψης. Τρίτον, με την επίσκεψη και τις δημόσιες δεσμεύσεις του, ο Πρόεδρος εδραιώνει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης της ΝΔ με τη θρακιώτικη κοινωνία στο σύνολό της και βεβαίως και με την μουσουλμανική μειονότητα που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε προβοκάτσιες και συκοφαντίες. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη Θράκη μας»