Η ΘΡΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Η ΘΡΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Κυκλοφόρησε στα αγγλικά από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ το νέο βιβλίο του Επίκουρου Καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργού και τ. Βουλευτή Ροδόπης Δρ.Ευριπίδη Στ.Στυλιανίδη, με τίτλο:

“Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society”

Το βιβλίο στα Ελληνικά, είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ το 2016, υπό τον τίτλο:

« Θράκη: Το επόμενο βήμα...»

Την πρώτη παρουσίαση της Ελληνικής έκδοσης διοργάνωσε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ.Αθανασιος Μ. Δημόπουλος, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητή κ.Προκόπιου Παυλόπουλου.
Ακολούθησαν πάνω από δεκαπέντε παρουσιάσεις σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την εξάντληση και της δεύτερης έκδοσης στα Ελληνικά.
Το βιβλίο ψηφίστηκε από 149.000 αναγνώστες των καταστημάτων PUBLIC, στα δέκα καλύτερα βιβλία της χρονιάς, στην κατηγορία Greek Non-Fiction.
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η μετάφραση του από τον κ. Γιώργος Μπαρουξής και η έκδοση του στα αγγλικά από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, είναι οι εξής:

Η επιτυχία της Ελληνικής έκδοσης, που προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και προβληματισμούς, σε πολιτικό, ακαδημαϊκό, νομικό, διπλωματικό και δημοσιογραφικό επίπεδο.

Το γενικότερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για την περιοχή της Θράκης, λόγω κυρίως του νότιου ενεργειακού διαδρόμου και η μετεξέλιξη της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή, που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τις ανησυχίες του συγγραφέα, πριν καν στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία, η καταλυτική επίδραση του «Στρατηγικού Βάθους» του Α.Νταβούτογλου στην Αναθεωρητική Νεοοθωμανική πολιτική του Τ.Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η ανασφάλεια που έφερε στους γείτονες, η στροφή από την πολιτική της «Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης» στην Τουρκική πολιτική της αυξημένης παρεμβατικότητας στη Θράκη με στόχο την «Συνδιοίκηση», παύουν να είναι διμερή ή τοπικά ζητήματα και καθίστανται ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, διότι θέτουν σε δοκιμασία τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ λόγω παράνομης μετανάστευσης και προσφυγικού, ενώ παράλληλα απειλούν την ομαλή λειτουργία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Η ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της Θράκης ως ένα διεθνές Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, όπου συμβιώνουν ειρηνικά και δημιουργικά διαφορετικές θρησκείες, γλώσσες και πολιτισμοί, καθιστώντας σε μια περίοδο και μια περιοχή συγκρούσεων, τα μειονεκτήματα του παρελθόντος συγκριτικά πλεονεκτήματα του μέλλοντος.

Τέλος η απόφαση προβολής της Θράκης ως Ιδανικού Διεθνούς Επενδυτικού Προορισμού,που αξιοποιώντας φυσικά και επίκτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί να αναδειχθεί σε Ενεργειακός Διάδρομος, Διαμετακομιστικός και Εμπορικός Κόμβος, Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο, Πύλη αλλά και Γέφυρα της Ευρώπης προς αγορές, κοινωνίες και πολιτισμούς της Ανατολής.

Στόχος της έκδοσης “Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society” είναι:

Να ενημερώσει τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
Να προκαταλάβει θετικά, με όπλο τη λογική και την πραγματικότητα, τους διαμορφωτές της διεθνούς πολιτικής και της διεθνούς κοινής γνώμης για τη Θράκη.
Να προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών για την περιοχή.
Να κερδίσει την υποστήριξη της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας με ισχυρά πολιτικά, νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα, στην προσπάθεια ανάδειξης του μοντέλου Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που έχτισε στη Θράκη η Ελληνική Δημοκρατία, με τη συμβολή όλων μαζί των κατοίκων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Να διαπλάσει τη Διεθνή Κοινή Γνώμη, ώστε να μην καταστεί ξανά θύμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας στο μέλλον, όπως έγινε με την υπόθεση της Μακεδονίας.

Η Θράκη μας είναι μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, που μπορεί αν αντιμετωπισθεί στρεβλά και αδιάφορα, να δημιουργήσει στο μέλλον το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα. Αν όμως αντιμετωπισθεί με ευθύνη, Εθνική Συνεννόηση και Εθνική Στρατηγική, έχει τη δύναμη να σηκώσει στην πλάτη της την Ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας, την Αποκατάσταση της Εθνικής Εξωστέφειας και την Επιστροφή της Ελλάδας σε νέους διεθνείς Πρωταγωνιστικούς Ρόλους.
Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος και η φιλοδοξία της αγγλικής έκδοσης.
Η Αφύπνιση του Οικουμενικού Ελληνισμού.
Η Ενημέρωση του Διεθνούς Παράγοντα.
Η Ενίσχυση ενός νέου παγκόσμιου Φίλελληνικού Ρεύματος.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.