Η Θράκη ευρωπαϊκό ορμητήριο - ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία ειδικής αναπτυξιακής ζώνης στη Θράκη

Η ΘΡΑΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέθεσε στο Οικονομικό Φόρουμ Θράκης ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία ειδικής αναπτυξιακής ζώνης στη Θράκη, η οποία θα υποβληθεί σύντομα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Θράκη διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αν τα αναπτύξει μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκά ένα Πρότυπο Εναλλακτικής Οικολογικής Ανάπτυξης, ασφαλής Ευρωπαϊκή πύλη αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης αλλά και Ευρωπαϊκό ορμητήριο οικονομικής εξωστρέφειας στις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές της Τουρκίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης είναι:

  • Η Ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα
  • Η γεωγραφική γειτνίαση με τις νέες αναπτυσσόμενες αγορές
  • Η φθηνή δημόσια ή ιδιωτική γη
  • Η πληρότητα των υποδομών (Λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος)
  • Η ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια (το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο, η αξιοποιήσιμη γεωθερμία, το πετρέλαιο αν ευοδωθεί ο αγωγός Burgas- Αλεξανδρούπολη, το φυσικό αέριο από τον Ελληνοτουρκικό αγωγό)
  • Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό από ντόπιους επιστήμονες ή αποφοίτους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που μειώνει το κόστος προσέλκυσης ξένων ειδικών.

Η πρόταση μας είναι: η ΕΕ να εφοδιάσει τη Θράκη με τα απαιτούμενα θεσμικά, φορολογικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, ώστε, αξιοποιώντας και τα φυσικά της πλεονεκτήματα, να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την ανάκαμψη της Εθνικής οικονομίας, αλλά και για την ενίσχυση των Ευρωπαϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιφέρεια.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε προς όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Τη δημιουργία Ζώνης Ελεύθερου εμπορίου στη Θράκη
  • Εφαρμογή χαμηλού φορολογικού συντελεστή, ανταγωνιστικού των γειτόνων μας με νόμιμη δέσμευση προς τους επενδυτές ότι θα ισχύει για προσυμφωνημένο χρόνο, αν επενδύσουν στη Θράκη.
  • Εφαρμογή χαμηλού ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
  • Δημιουργία ειδικού Ταμείου (Fund) που θα στηριχθεί από Ελληνικές και Ευρωπαϊκές τράπεζες και με ειδικά προγράμματα θα παρέχει χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, που εγκαθίστανται στη Θράκη και έχουν εξωστρεφή εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στόχος αυτού του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η ανάπτυξη και η δημογραφική ενίσχυση της Θράκης ή η ανάκαμψη και η εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας. Είναι η δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τις εξωστρεφείς Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, που θα εγκατασταθούν στη Θράκη δημιουργώντας υπεραξία για την τοπική, την εθνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.