Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
Έθεσε τέσσερα σημαντικά ζητήματα επί των οποιών συμφώνησαν να συνεργαστούν όλοι μαζί για το καλό του Πανεπιστημίου μας και του τόπου μας:
Ζήτησε τη στήριξη του ΔΠΘ για τη διοργάνωση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή το Νοέμβριο, εφόσον φυσικά αυτή δεν ακυρωθεί λόγω Κορονοϊού, όπως έγινε πρόσφατα στην Κρήτη με την αντίστοιχη Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων. Ο Πρύτανης ανταποκρίθηκε θερμά, προσφέροντας τόσο τις υποδομές του Πανεπιστημίου για την φιλοξενία, όσο και οποιασδήποτε άλλης μορφής στήριξη επιστημονικά και διοικητικά είναι απαραίτητη. Τόνισε μάλιστα ότι τέτοια γεγονότα είναι ευπρόσδεκτα, διότι συμβάλουν στην ανάδειξη της Θράκης και στη διεθνή προβολή του Πανεπιστημίου μας και ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη για τη συμβολή του, ώστε να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο στον τόπο μας.
Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τις Πρυτανικές Αρχές τη συμβολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στις εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη με ολοκληρωμένη εισήγηση, όχι μόνο για την μεγέθυνση και εξέλιξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου αλλά και για την επιστημονική τεκμηρίωση όλων των αναπτυξιακών πολιτικών του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Το Πανεπιστήμιο, όπως τόνισε, διαθέτει όλα τα απαραίτητα επιστημονικά πεδία για να υποστηρίξει πρακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης και της βιομηχανίας, των συνδυασμένων μεταφορών και του διασυνοριακού και ηλεκτρονικού εμπορίου και φυσικά του τουρισμού και της ανάπτυξης εκπαιδευτικών υπηρεσιών και ποικίλων δεξιοτήτων απαραίτητων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τους λόγους αυτούς πρότεινε στην Πρυτανική Αρχή να συμμετέχει με προτάσεις σε όλες τις συνεδρίες της Διακομματικής που θα λάβουν χώρα στις πόλεις της Θράκης.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε εκ νέου τη δημιουργία Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή ευθυγραμμιζόμενος με τη σχετική πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, διότι αυτό θα φέρει πάνω από 400 θέσεις υποχρεωτικής παρακολούθησης στην πόλη σε σχέση με άλλες επιλογές που διαθέτουν προγράμματα προαιρετικής παρακολούθησης, θα ολοκληρώσει επιστημονικά το ΤΕΦΑΑ, θα οδηγήσει σε σίγουρα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους του και θα στοιχίσει ελάχιστα στο κράτος, διότι η Κομοτηνή διαθέτει ήδη τις πανάκριβες υποδομές που απαιτούνται. Παράλληλα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις η πόλη μας να γίνει καλοκαιρινός προορισμός προετοιμασίας μεγάλων ξένων ομάδων, συμβάλλοντας έτσι στον εναλλακτικό τουρισμό.
Τέλος ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης έθεσε επίμονα το μείζον ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την ουσιαστική επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου και την επιστροφή των φοιτητών στην Κομοτηνή το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, εξέλιξη κρίσιμη για το μέλλον του Ιδρύματος αλλά και για την οικονομική ζωή της πόλης, τις αντοχές της τοπικής αγοράς και την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας που ζει από τους φοιτητές. Οι Πρυτανικές Αρχές, όπως διαβεβαίωσε ο Πρύτανης καθώς και οι αρμόδιοι Αντιπρυτάνεις, έχουν λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία της υγείας των φοιτητών, δίδοντας τις εναλλακτικές λύσεις της τηλεεκπαίδευσης και της φυσικής παρουσίας συνδυαστικά. Η τελική απόφαση είναι των τμημάτων. Ωστόσο με την συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα μεταφοράς και υγιεινής-καθαριότητας υπολογίζεται όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ότι σταδιακά θα επανέλθουμε σε φυσιολογικά μεγέθη λειτουργίας. Τα υποχρεωτικά μαθήματα, τα υποχρεωτικά εργαστήρια και τα προληπτικά μέτρα θα επιτρέψουν το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών να επιστρέψουν στην Κομοτηνή. Η σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης είναι μεγάλη για την περιοχή, τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Πολυχρονίδη, είναι ίσως ταυτισμένη και με την οικονομική και δημογραφική της επιβίωση, γι αυτό πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Έτσι θα δικαιωθεί η αυστηρή και υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε από το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο τους παλιούς αλλά και τους 2100 νέους φοιτητές που διασφαλίσαμε με τον ραγδαίο περιορισμό των μεταγραφών. Η Πρυτανική Αρχή διαβεβαίωσε τον πρώην Υπουργό ό,τι κάνει ότι μπορεί και εκτιμά ότι σύντομα θα επανέλθουμε, αν λειτουργήσουμε σωστά, στα φυσιολογικά νούμερα φιλοξενίας φοιτητών στην Κομοτηνή.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.