Ερώτηση για την άνιση μεταχείριση των κτηνοτρόφων της Θράκης που είχαν ζωικές απώλειες από τον ιό της ευλογιάς

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΘΕΜΑ: "Η άνιση μεταχείριση των κτηνοτρόφων της Θράκης που επλήγησαν από τον ιό της ευλογιάς"

Σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 5773 / 29.01.2014 ερώτησής μας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των κτηνοτροφικών μονάδων της Θράκης που πλήττονται από τη νόσο της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα», ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός μας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις δύο ταχυτήτων για το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων της Θράκης που θανατώθηκε εξαιτίας του ιού της ευλογιάς, οι οποίοι θα αποζημιωθούν με 100 ευρώ για τις ζωικές απώλειες του 2013 και με 140 ευρώ για τις ζωικές απώλειες του 2014.
Σε συνέχεια και με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 11 Μαρτίου 2014, ανακοινώθηκε το εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και την εξάντληση των αρχικών πιστώσεων για τη στήριξη των εκμεταλλεύσεων από τη διακοπή βόσκησης, καταβάλλεται το υπόλοιπο της διαφοράς της ενίσχυσης 3,5€/ζώο για 76.923 ζώα, καθώς και τα 10 ευρώ ανά ζώο για τα υπόλοιπα 11.500 ζώα για τα οποία δεν είχαν αποσταλεί στοιχεία στις αρχικές καταστάσεις πληρωμής.
Το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά στους δικαιούχους ανέρχεται σε περίπου 385.000 €.
Επίσης όταν θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ενισχύσεων αποζημίωσης για τα ζώα που θανατώθηκαν με βάση τις νέες τιμές της νέας ΚΥΑ, θα αναζητηθούν τρόποι για την καταβολή συμπληρωματικών ποσών και στους δικαιούχους στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν αποζημιώσεις, με βάση τις τιμές του 2013.»

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δια του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιου Μπούρα, στις 13 Μαρτίου 2014, προκαλέσαμε συνάντηση στη Βουλή με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα θεραπευτούν οι άδικες διακρίσεις μεταξύ των κτηνοτρόφων, που αποζημιώνονται με λιγότερα των 100 ευρώ για αιγοπρόβατα που σφαγιάστηκαν το 2013 και με 140 ευρώ για αιγοπρόβατα που σφαγιάσθηκαν το 2014.

Σε συνέχεια αυτής της διαβεβαίωσης,

 
Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι
ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα εκδοθεί η νέα ΚΥΑ βάση της οποίας θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των 140 ευρώ ανά θανατωθέν αμνοερίφιο για το 2014 και θα αποκαθίσταται αναδρομικά και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού για τους δικαιούχους του 2013, ώστε και αυτοί να αποζημιωθούν εξίσου για να μην υπάρχουν ζητήματα άνισης μεταχείρισης των κτηνοτρόφων της Θράκης, που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας;

2. Πότε θα αποζημιωθεί το σύνολο των θιγόμενων κτηνοτρόφων του 2013 και του 2014 με το ποσό των 140 ευρώ ανά αμνοερίφιο;

Αθήνα, 14 / 03 / 2014

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης
2. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου
3. Αλέξανδρος Κοντός, Βουλευτής Ξάνθης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης