Επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας παρέμβαση του για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Θράκης

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκαζόμαστε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να ζητήσουμε την προσωπική σας παρέμβασή για ένα μείζον οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα της Θράκης, για το οποίο οι αρμόδιοι Υπουργοί έως τώρα αδυνατούν να δώσουν λύση.

Από τον Οκτώβριο του 2013 στη Θράκη εμφανίστηκε η νόσος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με αποτέλεσμα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν στη μαζική θανάτωση χιλιάδων ζώων και στον προληπτικό εγκλεισμό μεγάλου μέρους του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της Θράκης, καθώς μικρό μόνο ποσοστό από αυτούς που επλήγησαν έχουν μέχρι σήμερα αποζημιωθεί και μάλιστα με ποσά μικρότερα από τα υποσχεθέντα, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σειρά διαβεβαιώσεων για ταχεία και πλήρη αποζημίωση τους.

Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα αντιμετώπισης της κατάστασης είναι εκείνοι των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν να αδυνατούν να αναπληρώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο και κατά συνέπεια να έχουν μηδενικό εισόδημα και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων, που υποχρεώθηκαν σε προληπτικό εγκλεισμό των ζώων τους, εξαιτίας αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά των απαραίτητων ζωοτροφών, αναγκάζονται να πωλούν τα ζώα τους σε εξευτελιστικές τιμές και υφίστανται δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Μάλιστα, αρκετοί κτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν με σοβαρά ιατρικά προβλήματα, όπως καρδιακά νοσήματα, στα νοσοκομεία της περιοχής και οι διαμαρτυρίες στη Θράκη, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνεχώς - και δικαίως - διογκώνονται.

Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε να παρέμβετε στους συναρμόδιους Υπουργούς έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν.

Με τιμή

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ν. Ροδόπης

Αλέξανδρος Κοντός, Βουλευτής Ν. Ξάνθης

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Ν. Έβρου

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.