ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΥ

Την Ξάνθη και τη Ροδόπη επισκέφθηκε ο νέος Ιάπωνας Πρέσβης μετά από πρόσκληση των δύο πρώην Υπουργών Αλέκου Κοντού τ. Βουλευτή Ξάνθης και Ευριπίδη Στυλιανίδη τ. Βουλευτή Ροδόπης και επι διετία προέδρου της Ελληνοιαπωνικής Επιτροπής Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων.
Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας διπλωμάτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτη και επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας(ΣΕΚΕ).
Στη Ροδόπη αντίστοιχα επισκέφθηκε τα εκκοκιστήρια και κλωστήρια του Ι. Ακκά και Στ. Κουρούδη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τα οποία εξάγουν στην Ιαπωνία όπως και η ΣΕΚΕ.
Έκανε μια στάση στο Μουσείο καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου, όπου ενημερώθηκε για τις τοπικές κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Ενώ συνάντηση είχε με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετριδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Τσαλικίδη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο (ΕΒΕΡ) όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Ν. Αγγελίδη και Α. Γραβάνη, τον Αντιπρόεδρο Βιομηχανίας κ. Α. Φραντζή, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιας κ. Α. Βαφειάδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδου. Παρόντες ήταν η π. Αντιδημαρχος κ. Μ. Γιαμουστάρη, ο Επιχειρηματιας κ. Π. Κατίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολιτσάκης και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.
Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, προώθησης εξαγωγών, ανάπτυξης του τουρισμού και πολιτιστικών συνεργιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020.
Σε δηλώσεις του στο τέλος της επίσκεψης ο έχων και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρώην Υπουργός Ευριπιδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Αναλάβαμε αυτή τη στοχευμένη πρωτοβουλία μαζί με τον καλό συνάδελφο και φίλο Αλ. Κοντό διότι η Ιαπωνία είναι για τον τόπο μας μια σημαντική αγορά. 7000 ντόπιοι παραγωγοί καπνού Μπασμά και πολλοί περισσότεροι παραγωγοί βάμβακος εξάγουν εκεί την παραγωγή τους μέσω της ΣΕΚΕ και των τοπικών εκκοκκιστηρίων. Τώρα μάλιστα που η ιαπωνέζικη τσιγαροβιομηχανία JTA ολοκληρώνει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η φίλη χώρα αποκτά για τη Θράκη ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν να βρεθούμε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, για να προστατέψουμε το μέλλον των αγροτών και των βιομηχανιών μας. Παράλληλα νοιαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και άλλων προϊόντων καθώς και για την προώθηση επενδύσεων ή συνεργασιών που θα ζωντανέψουν τη βιομηχανική μας παραγωγή. Στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της τουριστικής μας προβολής και της πολιτιστικής μας συνεργασίας μέσω και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ τον Ιάπωνα Πρέσβη για την ανταπόκριση του και του ζητώ να δώσουμε πρακτική συνέχεια σε αυτή την επιτυχημένη επίσκεψη του στη Θράκη».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.