ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ-ΚΟΝΤΟΥ

Την Ξάνθη και τη Ροδόπη επισκέφθηκε ο νέος Ιάπωνας Πρέσβης μετά από πρόσκληση των δύο πρώην Υπουργών Αλέκου Κοντού τ. Βουλευτή Ξάνθης και Ευριπίδη Στυλιανίδη τ. Βουλευτή Ροδόπης και επι διετία προέδρου της Ελληνοιαπωνικής Επιτροπής Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων.
Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας διπλωμάτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτη και επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας(ΣΕΚΕ).
Στη Ροδόπη αντίστοιχα επισκέφθηκε τα εκκοκιστήρια και κλωστήρια του Ι. Ακκά και Στ. Κουρούδη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τα οποία εξάγουν στην Ιαπωνία όπως και η ΣΕΚΕ.
Έκανε μια στάση στο Μουσείο καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου, όπου ενημερώθηκε για τις τοπικές κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Ενώ συνάντηση είχε με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετριδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Τσαλικίδη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο (ΕΒΕΡ) όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Ν. Αγγελίδη και Α. Γραβάνη, τον Αντιπρόεδρο Βιομηχανίας κ. Α. Φραντζή, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιας κ. Α. Βαφειάδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδου. Παρόντες ήταν η π. Αντιδημαρχος κ. Μ. Γιαμουστάρη, ο Επιχειρηματιας κ. Π. Κατίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολιτσάκης και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.
Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, προώθησης εξαγωγών, ανάπτυξης του τουρισμού και πολιτιστικών συνεργιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020.
Σε δηλώσεις του στο τέλος της επίσκεψης ο έχων και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρώην Υπουργός Ευριπιδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Αναλάβαμε αυτή τη στοχευμένη πρωτοβουλία μαζί με τον καλό συνάδελφο και φίλο Αλ. Κοντό διότι η Ιαπωνία είναι για τον τόπο μας μια σημαντική αγορά. 7000 ντόπιοι παραγωγοί καπνού Μπασμά και πολλοί περισσότεροι παραγωγοί βάμβακος εξάγουν εκεί την παραγωγή τους μέσω της ΣΕΚΕ και των τοπικών εκκοκκιστηρίων. Τώρα μάλιστα που η ιαπωνέζικη τσιγαροβιομηχανία JTA ολοκληρώνει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η φίλη χώρα αποκτά για τη Θράκη ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν να βρεθούμε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, για να προστατέψουμε το μέλλον των αγροτών και των βιομηχανιών μας. Παράλληλα νοιαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και άλλων προϊόντων καθώς και για την προώθηση επενδύσεων ή συνεργασιών που θα ζωντανέψουν τη βιομηχανική μας παραγωγή. Στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της τουριστικής μας προβολής και της πολιτιστικής μας συνεργασίας μέσω και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ τον Ιάπωνα Πρέσβη για την ανταπόκριση του και του ζητώ να δώσουμε πρακτική συνέχεια σε αυτή την επιτυχημένη επίσκεψη του στη Θράκη».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.