Skip to Navigation

Επίσκεψη του Ε. Στυλιανίδη στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής

Λέξεις κλειδιά: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ | Κομοτηνή | Ροδόπη

Δημοσιεύθηκε στις 31/12/2010 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ».

Την αγορά της Κομοτηνής επισκέφτηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συνάντησε κόσμο που έκανε τα πρωτοχρονιάτικά του ψώνια και συνομίλησε με πολλούς καταστηματάρχες που του εξέφρασαν τα παράπονά τους, τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό.

Ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε πως η αγορά της Ροδόπης δοκιμάζεται, όπως βέβαια ολόκληρη η Ελλάδα, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 33% και όλους τους επαγγελματίες να πραγματοποιούν αγώνα επιβίωσης.

«Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναπτύξουμε όλες τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να στηριχθούν και να ξαναξεκινήσουν όλα εκείνα τα έργα που έμειναν στη μέση. Να δυναμώσουμε την κίνηση στην τοπική αγορά και να αναπτύξουμε τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να ανακάμψει γρήγορα η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία και η ελπίδα στους συμπατριώτες μας» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, που επισήμανε ότι για τη σημερινή δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και οι πολίτες της, είναι πολύ φθηνό να επιρρίπτονται ευθύνες από τον ένα στον άλλον.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές, παρόλο που ποτέ στο παρελθόν, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν είχε φτάσει ο κόσμος να πληρώνει τόσο βαρύ τίμημα για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, και εξέφρασε την άποψη πως για να μπορέσει η χώρα να επανακάμψει γρήγορα θα πρέπει σε εθνικό επίπεδο να απεγκλωβιστεί από την λογική που έχει επιβάλει τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση, να εξαρτάται δηλαδή η Ελλάδα από τα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια.

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πρέπει να ξαναπάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, γιατί, όπως είπαμε και στην εξαγγελία του προγράμματός μας, ανήκει στους Έλληνες» δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης, που τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νοοτροπίας και σε τοπικό επίπεδο ώστε να ιεραρχείται το τοπικό και περιφερειακό συμφέρον πάνω από τα μικροκομματικά και τα προσωπικά συμφέροντα.

«Αυτή τη λογική, προσωπικά εγώ με τους συνεργάτες μου, την υπηρετήσαμε όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, βάζαμε πρώτα τον τόπο και μετά τα κόμματα ή τα πρόσωπα. Βλέπω ότι οι κυβερνητικοί πρωταγωνιστές κρατούν αποστάσεις από αυτήν τη λογική. Είναι καταστροφικό αυτό, πρέπει να μάθουμε όλοι να βάζουμε τη Θράκη και τη Ροδόπη πάνω από τα αθηναϊκά διευθυντήρια, πάνω από τις κομματικές σκοπιμότητες, πάνω από τις προσωπικές διαδρομές. Και να βάζουμε και την Ελλάδα επίσης, πάνω από τα κόμματα. Τότε μόνο μπορούμε γρήγορα να ανακάμψουμε και να φέρουμε την ελπίδα στον τόπο»

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι δεν παραιτείται από τον αγώνα, και ότι αυτός και οι συνεργάτες του διαθέτουν την αισιοδοξία και η εθνική αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουνε αγωνιστικά να πάνε την Ροδόπη εκεί που πραγματικά της αξίζει.

«Εύχομαι αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες δύσκολες που περνάει ο τόπος μας και δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι μαζί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου θα δώσω κι εγώ τη μάχη για να γίνει η μεγάλη ανατροπή για να έρθει γρήγορα η επανάκαμψη και να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων αυτής της περιοχής.

Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά και μακάρι, οι προσπάθειές μας να ευοδωθούν και γρήγορα να επιστρέψουμε εκεί που ξεκίνησε αυτή η κρίση, δηλαδή σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής»