Επίσκεψη στη ΣάμοΟ Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο.

Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Στυλιανίδης συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία με το Νομάρχη Σάμου κ. Εμμανουήλ Κάρλα και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε το Σχολικό Συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου και παρακολούθησε την εγκατάσταση τερματικού για την παροχή γρήγορου δορυφορικού internet στο σχολικό κτίριο. Και η εγκατάσταση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΟΡΥ, με στόχο να συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες εφαρμογές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (όπως η τηλεκπαίδευση), ενώ παράλληλα, θα διευκολύνει την πρόσβαση τους σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανάλογο τερματικό θα εγκατασταθεί τις επόμενες ημέρες και στο Δημοτικό σχολείο Θύμαινας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του νησιού όσο και του σχολείου και του ΚΕΠ της περιοχής.

Αργότερα, ο Υπουργός επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία στο Καρλόβασι όπου έγινε η τοποθέτηση πομπών παροχής δωρεάν internet (Wi Fi). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός είχε συνομιλία, μέσω web camera, με φοιτητές από την Μυτιλήνη καθώς το πρόγραμμα Wi Fi επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους.

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας που προωθεί το ΥΜΕ, με στόχο την άρση της τηλεπικοινωνιακής απομόνωσης και την παροχή ίσων ευκαιριών στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Τέλος, ο Υπουργός πραγματοποίησε ομιλία στο Δήμο Καρλοβάσου με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις-Τα Επόμενα Βήματα».


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου