Επίσκεψη στην Ευρυτανία

Θέλω να τονίσω καταρχάς ότι η επίσκεψή μας αυτή έχει ένα συμβολικό και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο συμβολισμός είναι ότι τιμούμε όλοι μαζί, σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, έναν άνθρωπο που έδειξε πώς ένας πολιτικός ανταποδίδει εμπράκτως στην ιδιαίτερή του πατρίδα την τιμή που του έκανε και την εντολή που του έδωσε να τον ορίσει εκπρόσωπό του στα κέντρα των αποφάσεων.

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν και συνεχίζει να είναι για μας τους νεότερους πολιτικούς και κυρίως τους εκπροσώπους της ελληνικής περιφέρειας, ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής που μας εμπιστεύτηκε, δίδοντας ευκαιρίες στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της επίσκεψης έχει να κάνει με το ότι δεν είναι μία επίσκεψη εντυπώσεων και υποσχέσεων, αλλά μία επίσκεψη αποτελεσμάτων. Ξεκινήσαμε από τον χώρο του καινούριου σχολείου που θα είναι παραδοτέο τέλος του έτους. Εγκαινιάσαμε το ΕΠΑ.Λ., το οποίο αναστηλώθηκε με δαπάνη πέραν του 1 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια ήρθαμε εδώ στη Νομαρχία, όπου μαζί με τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ζητήματα που απασχολούν το νομό Ευρυτανίας.
Η πρώτη έκκληση που κάναμε προς τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν να συμβάλουν και αυτοί απ’ την πλευρά τους στις συνενώσεις σχολείων, όπου αυτές είναι δυνατές, προκειμένου να παρέχεται πληρέστερα και ποιοτικότερα η εκπαιδευτική υπηρεσία από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς στα παιδιά. Με χαμηλότερο κόστος μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα εάν, ξεπερνώντας προκαταλήψεις του παρελθόντος, προχωρήσουμε σε μια τέτοια πολιτική.

Ωστόσο, εκεί που υπάρχει πραγματικά χωροταξική απομόνωση, είναι αναγκαίο η πολιτεία να σκύβει και να δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε και τα ολιγομελή σχολεία που λειτουργούν να είναι χρήσιμα για τους μαθητές. Και νομίζω ότι ο νομός Ευρυτανίας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θετικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά αυτή την πολιτική.

Στο νομό υπάρχουν 2.036 μαθητές και 56 σχολεία όλων των βαθμίδων, από νηπιαγωγείο μέχρι και γενικό λύκειο ή ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και υπηρετούν 350 εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Είναι σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη σχολική στέγη συνολικού προϋπολογισμού 14.138.000 ευρώ που αφορά σε 12 έργα, κάποια απ’ τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, κάποια εκτελούνται και παραδίδονται το επόμενο διάστημα και κάποια είναι στη φάση της μελέτης και της κατασκευής.

Επειδή θέλω να είμαι συγκεκριμένος, επιγραμματικά αναφέρω τα έργα αυτά, γιατί έτσι μόνο αναδεικνύεται και έμπρακτα το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η κυβέρνηση αυτή από το 2004 γι’ αυτό τον ευαίσθητο νομό.
Η δημιουργία τεσσάρων αιθουσών στο ΤΕΕ στη Φραγκίστα παραδόθηκε. Η αποκατάσταση, ενίσχυση της στατικής επάρκειας του ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου. Το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Απεραντίου, 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που εντάχθηκε στις Σ.Δ.Ι.Τ. και περιμένουμε τη μεταβίβαση του οικοπέδου από το Υπουργείο Γεωργίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση.

Η απομάκρυνση του αμιάντου από δύο σχολεία του νομού Ευρυτανίας σε συνεργασία με τη Νομαρχία. Η έκτακτη επιχορήγηση για εργασίες αναβάθμισης σχολικών μονάδων του Δήμου Φουρνά. Οι πέντε παρεμβάσεις για θέματα ασφάλειας, αλεξικέραυνων, κ.λπ. σε σχολεία του Νομού. Η κατασκευή από τον ΟΣΚ δύο σχολικών βιβλιοθηκών στο Γυμνάσιο Καρπενησίου και στο Γυμνάσιο Ραπτοπούλου.

Η κατασκευή, ανακατασκευή, αναβάθμιση των κτιρίων των εργαστηρίων Δασοπονίας στο παράρτημα ΤΕΙ Καρπενησίου. Εδώ μπορώ να σας βεβαιώσω ότι έχει συνταχθεί η μελέτη από τον ΟΣΚ και συντάσσονται αυτή τη στιγμή τα τεύχη δημοπράτησης. Μόλις περατωθεί θα ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός του έργου και θα αρχίσουν οι εργασίες.

Και βέβαια μέσω των ΠΕΠ, και ευχαριστώ γι’ αυτό τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σκορδά για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, το σχολικό συγκρότημα Καρπενησίου συνολικού προϋπολογισμού 6.114.000 ευρώ και, επιπλέον, οι προσθήκες που έχουν γίνει στον περιβάλλοντα χώρο φτάνοντας τα 7 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαιώνει και ο Νομάρχης.

Η κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου που παραδόθηκε. Του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας, που εγκαινιάστηκε σήμερα, με συνολικό προϋπολογισμό 491.000 ευρώ. Η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Βίνιανης, το οποίο επίσης παραδόθηκε.

Επειδή αναφέρθηκε το πρόβλημα της στέγασης των νηπιαγωγείων και η ανάγκη για νέα νηπιαγωγεία, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενο άμεσα, έχει εγκρίνει ήδη το ποσό των 2.100.000 ευρώ για την κατασκευή 6 νηπιαγωγείων στο νομό Ευρυτανίας.  Το που θα γίνουν αυτά τα νηπιαγωγεία θα προσδιοριστεί με απόφαση του Νομάρχη και σε συνεργασία με τους Δημάρχους και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Αντιλαμβάνεστε ότι το κεντρικό κριτήριο επιλογής της χωροθέτησης των νηπιαγωγείων είναι όχι μόνο εκεί που υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα, αλλά εκεί που υπάρχουν κυρίως παιδιά.

Ανταποκρινόμενοι επίσης στα αιτήματα που υπεβλήθησαν και από τον Νομάρχη με το σχετικό υπόμνημα επί τη βάσει του 5ετούς προγραμματισμού του και από τους Δημάρχους που συμμετείχαν στη σύσκεψη, εμείς εντάσσουμε στον προγραμματισμό για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Λέω αρχικού γιατί θα πρέπει να γίνει μία συνεννόηση μεταξύ της Νομαρχίας και του ΟΣΚ.

Η αναβάθμιση του Γυμνασίου Γρανίτσας με 200.000 ευρώ. Η αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου με 350.000 ευρώ. Η επέκταση του ΕΠΑ.Λ. το οποίο εγκαινιάσαμε σήμερα, δηλαδή τα τρία μεγάλα κτίρια που προορίζονται για εργαστήρια και για στέγαση της διοίκησης εκπαίδευσης του νομού με 450.000 ευρώ.

Θα ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημα πολλών σχολικών μονάδων και Δημάρχων για την προμήθεια εξοπλισμού, είτε αυτό αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε αφορά όργανα γυμναστικής, είτε άλλα μέσα που διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Και επειδή από πολλούς αναφέρθηκε το ζήτημα της συντήρησης των υφισταμένων σχολικών μονάδων, αφού αποσαφηνίστηκε ότι μη λειτουργούσες σχολικές μονάδες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του δικού μας Υπουργείου, θα προχωρήσουμε σε προγραμματική συμφωνία με τη Νομαρχία Ευρυτανίας ύψους 500.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα κατανεμηθούν με τοπική απόφαση και με βάση πάντα τις προτεραιότητες που υπάρχουν σε επίπεδο Νομαρχίας και σε επίπεδο δήμων.

Το κεντρικό αίτημα όλων των φορέων της περιοχής ήταν η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό. Απολύτως κατανοητό, ειδικά φέτος, μια που είναι η δεύτερη χρονιά που το ΤΕΙ του Καρπενησίου δοκιμάζεται, διότι δεν δηλώθηκε από σημαντικό αριθμό υποψηφίων σπουδαστών στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων.
Έτσι, φέτος εμφανίστηκε το πρόβλημα να έχουμε μόνο 5 νέους σπουδαστές εδώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα ανθηρό ΤΕΙ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού καταλήξαμε στο εξής: Πρώτον, να ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια από την τοπική κοινωνία και τους εκφραστές της, τους διδάσκοντες του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΙ και την κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος, για το πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε, να επαναπροσανατολίσουμε το γνωστικό αντικείμενο του υφιστάμενου τμήματος, κατά τρόπο τέτοιο ώστε να είναι πιο ελκυστικό σε υποψήφιους σπουδαστές απ’ όλη την Ελλάδα.

Σε αυτό θα συμβάλουμε και εμείς με την επιστημονική μας γνώση, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι ο κάθε γονιός, το κάθε παιδί, θέλει να πηγαίνει σε μια σχολή που γνωρίζει ότι θα το οδηγήσει σε ένα επάγγελμα. Έχουμε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Ανέφερα ως χαρακτηριστική περίπτωση την Άμφισσα, όπου ενώ τη μία χρονιά είχαμε μηδενικό αριθμό σπουδαστών, την επόμενη είχαμε 250 σπουδαστές.

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε για να ενισχύσουμε το υφιστάμενο τμήμα είναι να ενθαρρύνουμε τη διοίκηση του Ιδρύματος, τους τοπικούς διδάσκοντες και την τοπική κοινωνία, να μας προτείνουν ένα πιο προηγμένο γνωστικό αντικείμενο, για να μπορέσουμε να το κάνουμε πιο ελκυστικό σε υποψήφιους σπουδαστές.

Η δεύτερη κίνηση η οποία θα γίνει από πλευράς μας, είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός νέου τμήματος, που θα συμπληρώνει επιστημονικά με ένα συναφές αντικείμενο το υφιστάμενο Τμήμα και θα επιτρέπει σταδιακά, να προχωρήσουμε και στη δημιουργία αυτόνομης Σχολής.

Υπάρχουν πολλές ιδέες κατατεθειμένες για τη θεματική που πρέπει να έχει το νέο Τμήμα. Το σημείο στο οποίο εμείς επιμένουμε είναι ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να περάσει μέσα από την επιστημονική κοινότητα, και ότι θα πρέπει το νέο Τμήμα να είναι απολύτως συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής, για να είναι χρήσιμο και για την ανάπτυξη της περιοχής.

Έτσι, λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Αναμένουμε τη σχετική πρόταση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους τοπικούς διδάσκοντες και τη διοίκηση του Ιδρύματος του ΤΕΙ.
Από πλευράς μου ακούστηκε και μία ακόμα πιο προχωρημένη πρόταση, η οποία συμπληρώνει αυτά τα οποία πρότειναν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και δείχνει το μέλλον. Τους ενημέρωσα ότι την άνοιξη ψηφίσαμε ένα νόμο που ενδυναμώνει την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Τον νόμο για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που επιτρέπει για πρώτη φορά να λειτουργούν στην Ελλάδα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά από τα ΤΕΙ ή σε συνεργασία μεταξύ του ΤΕΙ και του περιφερειακού Πανεπιστημίου ή ακόμα καλύτερα σε συνεργασία του ΤΕΙ και ενός ξένου Πανεπιστημίου, με στόχο αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα να προσελκύουν φοιτητές και σπουδαστές όχι μόνο απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Σπουδαστές που θα έρθουν εδώ για ένα χρόνο να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, να πάρουν έναν τίτλο σπουδών σε ένα πρόγραμμα που θα είναι απολύτως συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής.  Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται εδώ, θα τονωθεί η τοπική ανάπτυξη και οικονομία, θα αναδειχθεί η φυσική ομορφιά και οι πραγματικές δυνατότητες του Νομού Ευρυτανίας, πανελλήνια και διεθνώς, και θα ωφεληθούν και οι τοπικές επενδυτικές μονάδες, οι οποίες θα μπορούν μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται κατά τα 2/3 από το Υπουργείο Παιδείας, από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Εκτιμώ ότι με αυτές τις τρεις κινήσεις που σε ένα βαθμό εξαρτώνται από το τοπικό Ίδρυμα και την τοπική κοινωνία και σε ένα άλλο ποσοστό εξαρτώνται από το Υπουργείο, να επιτύχουμε όχι μόνο να διασώσουμε αυτό το οποίο μέχρι τώρα καταφέραμε στο νομό, αλλά να δημιουργήσουμε και καινούρια δεδομένα, απολύτως χρήσιμα και για την περιοχή αλλά και για τη χώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες της αποψινής συγκέντρωσης, τον Νομάρχη με τον οποίο έχουμε συστηματική συνεργασία και τους συνεργάτες του, τους Δημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος είχε και έχει τη δυνατότητα συμπληρωματικά να βοηθήσει αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα, μια που έχουμε πετύχει μέσα από διαπραγμάτευση να διπλασιάσουμε τους πόρους που θα δαπανηθούν από το ΕΣΠΑ στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.

Από 48 εκατ. ευρώ που ήταν έχει αυξηθεί στα 77,14 εκατ. ευρώ το ποσό που θα πάρει η Στερεά Ελλάδα την περίοδο 2008-2013. Ένα ποσοστό απ’ αυτά τα χρήματα αναλογεί στην Ευρυτανία. Το ποσοστό αυτό θα συμπληρωθεί από τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα με συστηματική συνεργασία μεταξύ μας θα μπορέσουμε μέσα σε σαφή χρονοδιαγράμματα να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις δεσμεύσεις.

Πιστεύω ότι ήταν ιδιαιτέρως γόνιμη η σημερινή συνάντηση, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ όλους και τον πρώην συνάδελφό μου που μου έκανε την τιμή να είναι εδώ, αλλά βεβαίως και την Υπουργό των Εξωτερικών με την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας μου ως Υφυπουργού Εξωτερικών, που με την παρέμβασή της εδώ μας βοήθησε για να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που βοηθούν την περιοχή.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.