Επίθεση Στυλιανίδη σε ΠΑΣΟΚ με ντοκουμέντα για την εγκατάλειψη της Θράκης

Δημοσιεύθηκε στις 07/05/2011 στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ».

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου πάγωσε και ακύρωσε όλα τα εγκεκριμένα έργα της περιοχής με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης» είπε ο Στυλιανίδης, για να προσθέσει ότι «την ίδια ώρα όμως άλλα έργα γίνονται κανονικά σε όλη τη χώρα»

Υποβάθμιση, πισωγύρισμα της Θράκης αλλά και εμπαιγμός των κατοίκων της με «ψευδείς» δικαιολογίες που δεν ευσταθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του στην περιοχή εξαπέλυσε την Παρασκευή (6/5) ο βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

«Μετά από 1,5 χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, διαπιστώνω ότι ο απολογισμός είναι αρνητικός για την περιοχή μας. Σημαντικά έργα που είχαν ξεκινήσει σταμάτησαν, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες πάγωσαν και άλλα έργα υποδομής ακυρώθηκαν οριστικά. Είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω αυτή την κατάσταση μήπως και σοκάρω αυτή την κυβέρνηση ή την τοπική ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να επανατοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα ιεραρχώντας το τοπικό συμφέρον πάνω από τις κομματικές προσωπικής σκοπιμότητας» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης για να προσθέσει «αυτό το διάστημα δυστυχώς δεν είδαμε να αναπτύσσεται εμπράκτως καμία πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέων έργων. Αντιθέτως, αυτό που βιώνουμε είναι απώλεια κονδυλίων, ακύρωση έργων ή αναβολή και πάγωμα δρομολογημένων έργων που είχαν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις και αυτό είναι τραγικό.

Είναι λάθος να επιστρέφουμε δεκαετίες πίσω, είναι λάθος το πισωγύρισμα της Ροδόπης μετά από μία οργανωμένη προσπάθεια για την ανασύνταξη των τοπικών δυνάμεων και την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι υποχρεωμένη η τοπική ηγεσία όλων των κομμάτων να μάθει να ιεραρχεί το εθνικό και τοπικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων. Να μάθει να διεκδικεί όπως κάναμε κι εμείς και να παίρνει αποτελέσματα για την περιοχή».

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «η περιοχή είδε να γίνονται πράγματα που δεν γίνανε για δεκαετίες» ενώ αναρωτήθηκε λέγοντας «δεν μπορώ να εξηγήσω τη διακοπή αυτής της αναπτυξιακής διαδικασίας. Μπορώ όμως να δηλώσω υπεύθυνα ότι εμείς θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντισταθούμε σε μια πολιτική που καθηλώνει τη Θράκη και τη Ροδόπη και που ανακόπτει την αναπτυξιακή της τροχιά».

Το ψευδές της δικαιολογίας της κυβέρνησης

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Στυλιανίδης κατηγόρησε εμμέσως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για «ψευδείς δικαιολογίες» και «πισωγύρισμα» της Ροδόπης. «Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και καταλαβαίνω ότι γίνονται περικοπές έργων. Αλλά περικοπές να γίνονται σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στη Θράκη» είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για να αναρωτηθεί «εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;».

Μάλιστα, ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασε δημοσιεύματα που αφορούσαν εγκεκριμένα έργα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα :

Ολοκληρώθηκε το Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής και δόθηκαν 2 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας ενώ επίσης δόθηκαν άλλες 500.000 ευρώ για το Φεστιβάλ Θράκης που διήρκεσε δύο χρόνια επί ΝΔ. Τα λεφτά ξαφνικά κόπηκαν και το Φεστιβάλ σταμάτησε ενώ την ίδια ώρα δίνονται 7 εκ. ευρώ στον Έβρο και 4 εκ. ευρώ για την αναστήλωση του ιστορικού τεμένους στο Διδυμότειχο.

Για τον προαστιακό Θράκης είπε πως «όχι μόνο τον κατάργησαν αλλά έκοψαν και κατά 50% τα φθηνά δρομολόγια του ΟΣΕ προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Την ίδια ώρα δίνονται χρήματα για την έναρξη του προαστιακού στη δυτική Θεσσαλία».

Για τη σχολική στέγη, σημείωσε πως «είχα εγκρίνει ως Υπουργός Παιδείας 83 εκ. ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έκοψε 30 εκ. ευρώ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ενώ σχολεία της περιοχής μας κλείνουν. Την ίδια ώρα εγκρίνονται 5 εκ. ευρώ για το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης και 6,9 εκ. ευρώ για σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης».

Για τον αθλητισμό, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «ακύρωσαν όλα τα έργα αθλητικής υποδομής και την ίδια ώρα δίνουν 700.000 ευρώ για το χλοοτάπητα του γηπέδου της Κέρκυρας».

Για το Φράγμα του Ιάσμου ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι «το είχαμε βάλει στο ΕΣΠΑ και είχαμε εγκρίνει ποσό 54 εκ. ευρώ. Το έργο πάγωσε ενώ την ίδια ώρα εγκρίθηκαν 31,3 εκ. ευρώ στην Κόρινθο για το Φράγμα του Ασωπού». Σε αυτό το σημείο ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε και την πικρία του για το γεγονός ότι όταν είχε εγκριθεί το Φράγμα Ιάσμου είχε δεχτεί επίθεση από τους Κρητικούς. «Τότε λέγανε ότι πήρα λεφτά από εκεί για να τα φέρω εδώ. Σήμερα έχουμε έγκριση έργω υδροοικονομίας σε δύο νομούς της Κρήτης. Τώρα αντιστρέφω εγώ την κριτική τους και το ερώτημα τους» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Για τις περικοπές στο ΔΠΘ, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «δημιουργήσαμε νέες σχολές και αυξήσαμε τον αριθμό των φοιτητών κατά 25%. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκοψε 30 εκ. ευρώ και υποβάθμισε το Πανεπιστήμιο. Δεν βλέπουν ότι τα προηγούμενα 5,5 χρόνια που υπήρξε μια αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού, αυτό είχε άμεση θετική επίπτωση στην τοπική αγορά, στα σπίτια που νοικιάστηκαν, στην οικιστική ανάπτυξη μιας περιοχής που δοκιμάζεται. Σήμερα, η πτώση της οικοδομής στην ΑΜ-Θ με πρωταγωνίστρια τη Ροδόπη είναι 69,9%. Που οφείλεται αυτό; Δεν συνδέεται με το μαρασμό που έχουν οδηγήσει το ΔΠΘ;».

Ο βουλευτής Ροδόπης μάλιστα, δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με αυτές τις περιοχές, όμως τις αναφέρει για να αναδείξει μια λογική ισότητας, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Το Εμπορευματικό Κέντρο Ιάσμου θα έλυνε το πρόβλημα της ανεργίας

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στο Εμπορευματικό Κέντρο Ιάσμου, μια επένδυση που πάγωσε, είπε πως θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή. «Ήταν μια επένδυση 55 εκ. ευρώ, από αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια, η οποία θα δημιουργούσε 1.500 θέσεις εργασίας, δηλαδή όση είναι η ανεργία στο Ν. Ροδόπης. Θα μπορούσε να καλυφθεί από αυτή εδώ την επένδυση μέσα σε 18 μήνες.

Όχι μόνο δεν γίνεται αυτό γιατί δεν προχωρούν κάποιες διοικητικές αποφάσεις υποδεέστερης σημασίας που σχετίζονται με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, έχουμε τον εμπαιγμό των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ, και έχουμε την έκρηξη της ανεργίας που από 7,7% επί ΝΔ φτάνει σήμερα στο 18% σύμφωνα με την ΕΣΥΕ ενώ σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο έχει ξεπεράσει το 33%» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει επανειλημμένα τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ

Από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Στυλιανίδη δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η αναφορά για τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ. «Τους κοροϊδεύουν επανειλημμένα» είπε ο πρώην Υπουργός για να προσθέσει ότι «την ίδια ώρα λένε ότι θα επαναλάβουν τα stage που κατακρίνανε με ένα πρόγραμμα για 1.053 θέσεις κοινωνικής απασχόλησης που θα πάνε στους ΟΤΑ.Και γιατί δεν πάνε σε μια υγιής επένδυση που θα μπορούσε να απασχολήσει μόνιμα 1.000 άτομα και να φέρει 2,5 εκ. καταναλωτές καινούριους στην περιοχή;».

Αλλαγή στάσης για τον αγωγό και το χρυσό

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε για την αλλαγή στάσης που παρατηρείται στην κυβέρνηση σχετική με το έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και την επένδυση χρυσού στην περιοχή της Θράκης.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είχαμε μια στρατηγική που καθιστούσε τη Θράκη και τη Ροδόπη πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης. Ο αγωγός θα απέφερε στη Θράκη άμεσα οφέλη 35 εκ. ευρώ ετησίως, έμμεσα οφέλη πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, υπεραξία της γης και μια σειρά δορυφορικών επενδύσεων που θα απασχολούσαν ακόμα περισσότερο κόσμο και θα δημιουργούσαν μία κινητικότητα στην αγορά και προστατεύοντας παράλληλα το οικοσύστημα. Κρατήσαμε την ίδια στάση στο θέμα του χρυσού.

Τώρα αντιστρέφονται τα πράγματα. Από την προεκλογική ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη φτάσαμε στο πάγωμα του αγωγού που θωράκιζε και αμυντικά και αναπτυξιακά τη Θράκη ενώ αντιθέτως ο κ. Μανιάτης προωθεί επιθετικά την επένδυση χρυσού στη Θράκη».

Η Θράκη είναι το εξαγωγικό ορμητήριο της Ελλάδας

Ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε στη συνέχεια την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η Θράκη και η Ροδόπη αποτελούν στρατηγικής σημασίας περιοχή για όλη τη χώρα. «Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο στην ικανοποίηση ενός τοπικιστικού συμφέροντος αλλά ικανοποιούν μία εθνική στρατηγική ανάπτυξης και εξωστρέφειας διότι εδώ είναι το ορμητήριο το εξαγωγικό της οικονομικής διπλωματίας, της πολιτιστικής συνεργασίας με τις γειτονικές αγορές είτε μιλάμε για την ενδοχώρα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είτε μιλάμε για το άνοιγμα προς Ανατολάς» τόνισε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ.

Ο κ. Στυλιανίδης, εκτός των παραπάνω, αναφέρθηκε και σε μια σειρά από άλλα έργα που είχαν δρομολογηθεί, εγκριθεί ή εξαγγελθεί επί ΝΔ και σήμερα πάγωσαν ή ακυρώθηκαν, όπως ο διαγωνισμός του Πανθρακικού Σταδίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Εκτενεπόλ, το αεροδρόμιο «Μπακάλμπασης», το Campus για τα ΑμΕΑ, τη Διεθνής Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, την ανάπλαση της Λέσχης Κομοτηναίων και της Τσανακλείου και τις εργατικές κατοικίες του Ιάσμου και της Μαρώνειας.

Μάλιστα για το αεροδρόμιο «Μπακάλμπασης» σημείωσε ότι η κυβέρνηση επικαλέστηκε μια «αστεία» δικαιολογία. «Επειδή σχεδιάζουν να γίνει σε διπλανή έκταση το νέο νοσοκομείο είπαν πως δεν μπορεί να γίνει και αεροδρόμιο καθώς ο θόρυβος των αεροπλάνων θα ενοχλεί τους ασθενείς» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης για να αναρωτηθεί «τόσα χρόνια στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τα μεγάλα Boeing δεν ενοχλούσαν τους ασθενείς του διπλανού νοσοκομείου και θα τους ενοχλούν τα μικρά αεροπλάνα της Κομοτηνής;».

Η συνέντευξη Τύπου αυτή που παραχώρησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εντασσόταν στον απολογισμό που έχει καθιερώσει από την πρώτη μέρα εκλογής του ως βουλευτής και τον οποίο κάνει στο μέσο κάθε θητείας του, είτε ως βουλευτής αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε ως βουλευτής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, στο προσεχές διάστημα, η παρέμβαση αυτή θα συνεχιστεί με περιοδείες σε όλο το Νομό, με συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς, με ενημέρωση του κόσμου αλλά και με ενημέρωση από τον κόσμο και παράλληλα, με μια προσπάθεια οργανωμένης ανάδειξης προβλημάτων που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.