Ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και τη γενική γραμματέα. κα Λίνα Μενδώνη είχε ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τους: αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Παύλο Δαμιανίδη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Κυριάκο Αμούτζα και το γενικό διευθυντή κ. Ευστάθιο Κεφαλίδη. Παρέδωσαν ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής στον αρμόδιο υπουργό και συμφώνησαν μαζί του τα παρακάτω:
1. Θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αναπτυξιακής Ροδόπης για τη χρηματοδότηση του Μεγάρου το επόμενο διάστημα με 150 έως 200 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει τη συστηματική του λειτουργία.
2. Θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση του Οργανισμού ώστε να μπορέσει το Μέγαρο να αποκτήσει αυτόνομη νομική υπόσταση και διοικητικό συμβούλιο κατά τα πρότυπα των Μεγάρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
3. Θα επιδιωχθεί η αδελφοποίηση και συστηματική συνεργασία του συνεδριακού και μουσικού Μεγάρου Κομοτηνής με τους αντιστοίχους οργανισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορούν να μεταφέρονται εκδηλώσεις και στην πόλη μας με οικονομία κλίμακος.
Μετά το πέρας της επιτυχούς συνάντησης εργασίας ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης κ. Στυλιανίδης δήλωσε:
«Συνεχίζουμε με επιτυχία μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν χρόνια όλοι μαζί. Μετά τη θετική έκβαση αυτής της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τζαβάρα και τη γενική γραμματέα κα. Μενδώνη, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους, η Κομοτηνή κάνει ακόμα ένα βήμα προς το μέλλον. Η θεσμοθέτηση ενός Οργανισμού Συνεδριακού και Μουσικού Μεγάρου θα καταστήσει την πόλη μας σημαντικό όχι μόνο πανθρακικό αλλά διαβαλκανικό συνεδριακό και πολιτιστικό κόμβο που θα προσελκύει στο άμεσο μέλλον, μέσα από οργανωμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Επιδίωξή μας είναι αυτή η νέα κινητικότητα να τονώσει την τοπική οικονομία και ανάπτυξη αλλά και να αναδείξει την πόλη μας σε σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Κυριάκος Αμούτζας δήλωσε:
«Θεωρούμε πολύ σημαντική την υποστήριξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου και στην πρώτη φάση είχε λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του Μεγάρου με δικές του παρεμβάσεις αλλά και τώρα βοήθησε σημαντικά να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της λειτουργίας του στα πρότυπα των άλλων Μεγάρων Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και στη χρηματοδότησή του με τη δημιουργία Οργανισμού».
Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης ανέφερε:
«Ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, με τις ενέργειές του ενισχύει ένα αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής που είναι το Συνεδριακό και Πολιτιστικό-Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής έτσι ώστε να αποτελέσει ένα διαβαλκανικό κέντρο που θα δραστηριοποιηθεί σε οργάνωση συνεδριακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου. Τέλος, είναι πολύ σημαντική και η συμμετοχή σ’ αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι και ο ιδιοκτήτης του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».