Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου της γραμματείας γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Ροδόπης με ομιλητή τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής στις 17.01.2012

Με ομιλητή τον βουλευτή Ροδόπης Ν.Δ. και γραμματέα προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη ξεκίνησε στην Κομοτηνή, ο δεύτερος κύκλος ανοιχτού διαλόγου της γραμματείας γυναικείων θεμάτων ΝΟΔΕ Ροδόπης, μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την καταγραφή αναγκών, θέσεων, προβληματισμών, των γυναικών του νομού μας. Οι 100 περίπου γυναίκες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο Ξενία στην Κομοτηνή, όπου αρχικά κατέθεσαν προτάσεις και ιδέες, στους τομείς παιδείας, υγείας, απασχόλησης και ανεργίας. Εκ μέρους των γυναικών προηγήθηκε προετοιμασία δύο περίπου μηνών, αφού εργάστηκαν συστηματικά σε θέματα παιδείας, όπως ανέφερε σχετικά η Φελίνα Καζάκου, «υπάρχουν προτάσεις που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων, καθώς έχουμε εντοπίσει πάρα πολλά προβλήματα. Φυσικά ο κόσμος τα γνωρίζει και τα αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα της υγείας. Αναφέρομαι σ’ αυτούς τους δύο τομείς γιατί θεωρώ ότι είναι τα πιο άμεσα προβλήματα στα οποία πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην επίλυση τους».

Οι γυναίκες του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Στυλιανίδη να λάβει υπόψη του τη δουλειά που έχει κάνει η γραμματεία γυναικείων θεμάτων, να μεταφέρει τις προτάσεις μας στο κόμμα. Άλλωστε, όπως τόνισε η κ. Καζάκου, «πιστεύω ότι αυτός ήταν ο στόχος και η δημιουργία ενός διαδραστικού κόμματος, όπως έχει αναφέρει και στο βιβλίο του «Ενεργοί πολίτες και διαδραστικά κόμματα», αυτό φροντίζουμε να κάνουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε, το απαιτεί η κοινωνία». Ικανοποιημένος από τη συστηματική δουλειά που κάνουν οι γυναίκες της ΝΟΔΕ Ροδόπης για συγκρότηση όχι μόνο πολιτικού αλλά και κοινωνικού λόγου, σε μια συγκυρία που υπάρχει ανάγκη να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και κυρίως τις γυναίκες για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η συζήτηση έδωσε τη δυνατότητα στον βουλευτή να περιγράψει σε αδρές γραμμές την αιτίαση της κρίσης, να εντοπίσουν όλοι μαζί τα προβλήματα και να αποσαφηνίσουν το σχέδιο βάσει του οποίου πρέπει να κινηθεί η ανάπτυξη στο νομό.

Πεπεισμένος ότι η δύσκολη χρονιά που ξεκινά, το 2012, είναι και εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε, «έχει νόημα λοιπόν ο πολιτικός λόγος που θα αρθρώσουμε να είναι πολύ συγκεκριμένος και σαφής. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολιτικούς που δεν έχουν μάθει να ακούν. Εγώ θέλω να ακούσω αυτά που θα πουν τα γυναικεία στελέχη της περιοχής και να τα ενσωματώσω, όχι μόνο στο τοπικό, αλλά και στο κεντρικό πρόγραμμα της ΝΔ. Την ίδια ώρα είμαι μαζί τους εδώ για να μοιραστώ την αυτοπεποίθηση, την ελπίδα και την αισιοδοξία που πρέπει να απηχούν όλα τα στελέχη που μπαίνουν μπροστά σε μια μάχη, η οποία μπορεί να έχει έναν και μόνο στόχο, να ξαναφέρουμε τη Ροδόπη και την Ελλάδα πίσω στο μέλλον, εκεί που πραγματικά ανήκει και εκεί που με πολύ κόπο είχαμε καταφέρει να την πάμε τα προηγούμενα χρόνια».
Για 2,5 χρόνια χαμένων ευκαιριών, λαθών και αδιεξόδων, έκανε λόγο στην ομιλία του κ. Στυλιανίδης, λέγοντας ότι, «θα πρέπει να τα αναστρέψουμε και αυτό θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα με δραστηριότητες συγκεκριμένες, στοχευμένες, με συνεργασία, με εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέλλον της Ελλάδος «θα περάσει μέσα από αυτό τον τόπο και αυτοί που έχουν ρόλο να το αξιοποιήσουν και να το διαμορφώσουν έτσι όπως αξίζει στα παιδιά μας, είμαστε εμείς. Θα το κάνουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη».
Η αποψινή συζήτηση που έγινε με το γυναικείο στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας του νομού, στοχεύει μακροπρόθεσμα σε πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάταξη της τοπικής οικονομίας και για την επαναφορά της αυτοπεποίθησης στους κατοίκους του νομού Ροδόπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου δράσεων η ΝΟΔΕ Ροδόπης πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση του τομέα υγείας και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του καρκίνου του μαστού.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.