"ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ, ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ", τα μηνύματα από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη

Στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα του πρύτανη καθηγητή κ. Αθ. Καραμπίνη έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, επισκέπτη Καθηγητή της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργού και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, με θέμα: "Θράκη: το Επόμενο Βήμα...", των εκδόσεων Μίνωας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, όπως και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Α. Δημοσχάκης.
Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής της Παντείου κ. Αγγ. Συρίγος και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Μ. Κοττάκης.

Και οι δύο ανέδειξαν την ανάλυση και τα επιχειρήματα του βιβλίου για τη μειονοτική πολιτική στη Θράκη, τη σημασία της περιοχής για την Ελλάδα, τη δυσκολία και την κρισιμότητα της σημερινής συγκυρίας, το σημαντικό ρόλο του συγγραφέα ως πολιτικού αλλά και τη δικαίωση του, όσον αφορά κάποιες προβλέψεις και ανησυχίες που έγκαιρα είχε διατυπώσει για την περιοχή και δικαιώθηκαν πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου.

Ο εκδότης του ΜΙΝΩΑΣ ΑΕ κ. Γ. Κωνστανταρόπουλος υπογράμμισε την σημασία και την μεγάλη απήχηση που βρίσκει μέχρι στιγμής το βιβλίο, που εξήντλησε ήδη την πρώτη έκδοση του και την απόφαση να μεταφραστεί στα αγγλικά και να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Τέλος ο συγγραφέας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που βρήκε από όλα σχεδόν τα κόμματα στην πρόταση του για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, τονίζοντας ότι "Η Θράκη είναι ο νωτιαίος μυελός της Ελλάδας. Ή θα σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας σε διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους ή θα κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα. Το κρίσιμο είναι να υπάρξει εγκαίρως Αφύπνιση, Εθνική Συνεννόηση, Τόλμη, Σχέδιο και Αποτελεσματικότητα...".

Σημαντικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης που πιστοποιούν και την επιτυχία της ήταν:

  1. Η κοινή παρουσία του Ορθόδοξου Μητροπολίτη, του Μουφτή και του επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας στην περιοχή, που αποδεικνύει ότι η συνύπαρξη και η συνεργασία των διαφορετικών θρησκειών στην περιοχή είναι πλούτος και δύναμη.
  2. Η συμμετοχή όλων των αρχών και των φορέων και κυρίως στελεχών από όλους τους πολιτικούς χώρους, που αποδεικνύει την διάθεση για διακομματική συνεργασία και υπερκομματική συνεννόηση στα θέματα της περιοχής.
  3. Η πάνδημη συμμετοχή του κόσμου της Ροδόπης, Χριστιανών και Μουσουλμάνων στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΔΠΘ που ξεπέρασε τα χίλια άτομα, συγκέντρωση πρωτόγνωρη για τα δεδομένα τόσο της περιοχής όσο και της εποχής.

Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με την εξαιρετική παρουσία του καταξιωμένου συνθέτη, δημιουργού και ερμηνευτή από την Κύπρο Μιχάλη Χατζηγιάννη, που σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τραγούδησε γνωστά κομμάτια από την Κύπρο και τη Θράκη, ενώνοντας τα δύο άκρα του Ελληνισμού.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.