ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΠΘ.

Δεν χαρίστηκε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κατήγγειλε την προηγούμενη Κυβέρνηση για μικροκομματική σκοπιμότητα και εκπαιδευτική προχειρότητα, εξαιτίας της προεκλογικής της απόφασης να δημιουργήσει χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά μόνο, είναι περισσότεροι από τους δικηγόρους όλης της Γαλλίας. Αναφέρθηκε στην ουσιώδη αντίδραση των υφιστάμενων Νομικών Σχολών που παρακμάζουν λόγω υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης, καθώς και στην αρνητική στάση της πλειοψηφίας των δικηγορικών συλλόγων της Χώρας που διαπιστώνουν τον κορεσμό των νομικών επαγγελμάτων.
Υπογράμμισε βεβαίως ότι οι νομικές σπουδές πρέπει να είναι ανοιχτές για όλους, αυτό όμως δεν υπηρετείται με τον πληθωρισμό των Νομικών Σχολών, αλλά με την ποιοτική αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τη Νομική Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μειώνοντας τη χρηματοδότηση από τα 18 εκ. ευρώ το χρόνο σε 5,6 εκ. ευρώ, απελευθέρωσε τις μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών αδειάζοντας το Πανεπιστήμιο και τη Θράκη, μείωσε τους εισακτέους, κατέστησε το ΔΠΘ από 3ο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα 8ο.
Έξω από τους εκπαιδευτικούς λόγους που περιέγραψε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο Βουλευτής Ροδόπης ανέδειξε και τους σοβαρούς εθνικούς λόγους που συνδέουν το Δημοκρίτειο με την πνευματική θωράκιση, τη δημογραφική ενίσχυση, την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης που εγγυάται την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εκφυλισμό του Ασύλου που από εμβληματικός θεσμός προστασίας της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας που ήταν την περίοδο της μεταπολίτευσης, κατάντησε «Άσυλο ανομίας, εγκληματικότητας και συχνά κατάλυσης της Ελευθερίας».
Απαντώντας αυστηρά στο κ.Πολάκη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ρώτησε: «Ο ξυλοδαρμός καθηγητών όπως του συναδέλφου Α.Συρίγου, το κτίσιμο πρυτάνεων μέσα στα γραφεία τους, οι επικίνδυνες βιαιοπραγίες σε βάρος φοιτητών, το κάψιμο εκατοντάδων διατριβών στο Πολυτεχνείο που τις έγραφαν επί χρόνια φτωχόπαιδα που είδαν τη ζωή τους σε μια νύχτα να ακυρώνεται, το εμπόριο ναρκωτικών στους πανεπιστημιακούς χώρους, το παραεμπόριο,... τι είναι όλα αυτά; Περιβάλλον ελευθερίας; Βήμα ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης έρευνας και διδασκαλίας; Έλεος... Στις σύγχρονες δημοκρατίες το άσυλο ελευθερίας δεν περιορίζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά επεκτείνεται νόμιμα σε όλη την κοινωνία. Άρα δε χρειάζεται κανένα ειδικό καθεστώς εκτός από αυτό της λειτουργίας των νόμων και της δημοκρατίας».
Ο Βουλευτής Ροδόπης δεν παρέλειψε να πάρει θέση και υπέρ των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση που ενισχύουν τον εκτελεστικό ρόλο του δημάρχου και διευθετούν ζητήματα αποτελεσματικότητας στη διοίκηση των δήμων πχ ορισμό επιτροπών, διορισμό Γενικού Γραμματέα στους μικρούς δήμους κλπ
Στη ένσταση δε αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αποστομωτικά εξηγώντας ότι αντισυνταγματικός είναι ο υφιστάμενος νόμος, διότι κλονίζει την Ευρωπαϊκή Αρχή της Επικουρικότητας που αποτελεί σκληρό πυρήνα του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο βάση του άρθρου 28 του Συντάγματος έχει τουλάχιστον ισοδύναμη ισχύ με το Σύνταγμα μας. Αυτή η Αρχή επιβάλει οι αποφάσεις να παίρνονται όσο πιο κοντά στο πολίτη γίνεται, αλλά «να παίρνονται αποφάσεις», κάτι που με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται και για αυτό πρέπει να αλλάξει, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση την τετραετία που ξεκινά. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο νόμος της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ελέγχει προτιμά να το διαλύει και αυτό επιχείρησε και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."