ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΠΘ.

Δεν χαρίστηκε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κατήγγειλε την προηγούμενη Κυβέρνηση για μικροκομματική σκοπιμότητα και εκπαιδευτική προχειρότητα, εξαιτίας της προεκλογικής της απόφασης να δημιουργήσει χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά μόνο, είναι περισσότεροι από τους δικηγόρους όλης της Γαλλίας. Αναφέρθηκε στην ουσιώδη αντίδραση των υφιστάμενων Νομικών Σχολών που παρακμάζουν λόγω υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης, καθώς και στην αρνητική στάση της πλειοψηφίας των δικηγορικών συλλόγων της Χώρας που διαπιστώνουν τον κορεσμό των νομικών επαγγελμάτων.
Υπογράμμισε βεβαίως ότι οι νομικές σπουδές πρέπει να είναι ανοιχτές για όλους, αυτό όμως δεν υπηρετείται με τον πληθωρισμό των Νομικών Σχολών, αλλά με την ποιοτική αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τη Νομική Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μειώνοντας τη χρηματοδότηση από τα 18 εκ. ευρώ το χρόνο σε 5,6 εκ. ευρώ, απελευθέρωσε τις μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών αδειάζοντας το Πανεπιστήμιο και τη Θράκη, μείωσε τους εισακτέους, κατέστησε το ΔΠΘ από 3ο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα 8ο.
Έξω από τους εκπαιδευτικούς λόγους που περιέγραψε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο Βουλευτής Ροδόπης ανέδειξε και τους σοβαρούς εθνικούς λόγους που συνδέουν το Δημοκρίτειο με την πνευματική θωράκιση, τη δημογραφική ενίσχυση, την αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης που εγγυάται την Εθνική Ασφάλεια της Χώρας.
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εκφυλισμό του Ασύλου που από εμβληματικός θεσμός προστασίας της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας που ήταν την περίοδο της μεταπολίτευσης, κατάντησε «Άσυλο ανομίας, εγκληματικότητας και συχνά κατάλυσης της Ελευθερίας».
Απαντώντας αυστηρά στο κ.Πολάκη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ρώτησε: «Ο ξυλοδαρμός καθηγητών όπως του συναδέλφου Α.Συρίγου, το κτίσιμο πρυτάνεων μέσα στα γραφεία τους, οι επικίνδυνες βιαιοπραγίες σε βάρος φοιτητών, το κάψιμο εκατοντάδων διατριβών στο Πολυτεχνείο που τις έγραφαν επί χρόνια φτωχόπαιδα που είδαν τη ζωή τους σε μια νύχτα να ακυρώνεται, το εμπόριο ναρκωτικών στους πανεπιστημιακούς χώρους, το παραεμπόριο,... τι είναι όλα αυτά; Περιβάλλον ελευθερίας; Βήμα ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης έρευνας και διδασκαλίας; Έλεος... Στις σύγχρονες δημοκρατίες το άσυλο ελευθερίας δεν περιορίζεται στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά επεκτείνεται νόμιμα σε όλη την κοινωνία. Άρα δε χρειάζεται κανένα ειδικό καθεστώς εκτός από αυτό της λειτουργίας των νόμων και της δημοκρατίας».
Ο Βουλευτής Ροδόπης δεν παρέλειψε να πάρει θέση και υπέρ των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση που ενισχύουν τον εκτελεστικό ρόλο του δημάρχου και διευθετούν ζητήματα αποτελεσματικότητας στη διοίκηση των δήμων πχ ορισμό επιτροπών, διορισμό Γενικού Γραμματέα στους μικρούς δήμους κλπ
Στη ένσταση δε αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αποστομωτικά εξηγώντας ότι αντισυνταγματικός είναι ο υφιστάμενος νόμος, διότι κλονίζει την Ευρωπαϊκή Αρχή της Επικουρικότητας που αποτελεί σκληρό πυρήνα του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο βάση του άρθρου 28 του Συντάγματος έχει τουλάχιστον ισοδύναμη ισχύ με το Σύνταγμα μας. Αυτή η Αρχή επιβάλει οι αποφάσεις να παίρνονται όσο πιο κοντά στο πολίτη γίνεται, αλλά «να παίρνονται αποφάσεις», κάτι που με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται και για αυτό πρέπει να αλλάξει, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση την τετραετία που ξεκινά. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο νόμος της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ελέγχει προτιμά να το διαλύει και αυτό επιχείρησε και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.