ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος εξελέγη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τη διακομματική υποστήριξη των βουλευτών, λαμβάνοντας 40 ψήφους και 2 λευκά. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη η Έφη Αχτσιόγλου με 36 ψήφους και Γραμματέας της Επιτροπής εξελέγη ο Γιώργος Καμίνης με 40 ψήφους.
Ο Βουλευτής Ροδόπης και νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα για το σημαντικό αυτό θεσμικό ρόλο, που του ανέθεσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό τους και τους επικεφαλής των κομμάτων για τα καλά τους λόγια, κατέθεσε προγραμματισμό λειτουργίας και τόνισε:
« Το Σύνταγμά μας είναι ένα Σύνταγμα αυστηρό και ανοιχτό. Η αναθεωρητική διαδικασία είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη για τη Δημοκρατία μας. Η Αναθεώρηση, όσο περιορισμένη και αν είναι, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένας κοινός νόμος, διότι αφορά στο Πολιτειακό Χάρτη της Χώρας μας και στη θεσμική έκφραση του Αξιακού Κώδικα του Πολιτισμού μας.
Το στοίχημα, που πρέπει να κερδίσει ο πολιτικός κόσμος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η εδραίωση νέας νοοτροπίας, που θα βασίζεται στην ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, στη θεσμική συνεννόηση, στην ιδεολογική σύνθεση και τέλος στην κοινή αποτελεσματική απόφαση για αλλαγές.
Όλοι μας έχουμε υποχρέωση στο χρονικό διάγραμμα που μας έταξε η Ολομέλεια της Βουλής να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη πρόταση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο όχι στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές».
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέγραψε τις 49 αναθεωρητέες διατάξεις και πρότεινε να συζητηθούν σε 10 θεματικές ενότητες εντός του μήνα. Επιπρόσθετα ζήτησε κατά την πρώτη συνεδρία να γίνει συζήτηση επί της αρχής και κατά την τελευταία συνεδρία ψηφοφορία επί των άρθρων. Αποδέχθηκε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, διαμορφώνοντας θετικό κλίμα συνεργασίας.
Η ετοιμότητα του νέου Προέδρου φάνηκε εμπράκτως, όταν, πριν εγερθούν ακόμη ζητήματα από το Σώμα της Βουλής, διένειμε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής ψηφιακό υλικό με τα υπό Αναθεώρηση άρθρα και τις προτάσεις των κομμάτων. Στους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης για περιορισμένο χρόνο, που αποφάσισε η Ολομέλεια για την Αναθεωρητική Επιτροπή απάντησε αποστομωτικά, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία των τελευταίων Αναθεωρήσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
« Στην Αναθεώρηση του 1986 για 17 διατάξεις χρειάστηκαν 13 συνεδρίες. Στην Αναθεώρηση του 2001 για 88 διατάξεις χρειάστηκαν 21 συνεδρίες. Στην Αναθεώρηση του 2008 για 35 διατάξεις χρειάστηκαν 9 συνεδρίες. Τώρα προτάθηκε καταρχήν για 49 διατάξεις, ο χρόνος των 12 συνεδριάσεων, με δυνατότητα επέκτασής τους εντός της προθεσμίας, που αποφασίστηκε».
Η συνεδρία έκλεισε τις εργασίες μέσα σε πολύ καλό κλίμα και προγραμματίστηκε η επί της ουσίας έναρξη των συζητήσεων να γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.