ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος εξελέγη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τη διακομματική υποστήριξη των βουλευτών, λαμβάνοντας 40 ψήφους και 2 λευκά. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη η Έφη Αχτσιόγλου με 36 ψήφους και Γραμματέας της Επιτροπής εξελέγη ο Γιώργος Καμίνης με 40 ψήφους.
Ο Βουλευτής Ροδόπης και νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα για το σημαντικό αυτό θεσμικό ρόλο, που του ανέθεσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό τους και τους επικεφαλής των κομμάτων για τα καλά τους λόγια, κατέθεσε προγραμματισμό λειτουργίας και τόνισε:
« Το Σύνταγμά μας είναι ένα Σύνταγμα αυστηρό και ανοιχτό. Η αναθεωρητική διαδικασία είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη για τη Δημοκρατία μας. Η Αναθεώρηση, όσο περιορισμένη και αν είναι, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένας κοινός νόμος, διότι αφορά στο Πολιτειακό Χάρτη της Χώρας μας και στη θεσμική έκφραση του Αξιακού Κώδικα του Πολιτισμού μας.
Το στοίχημα, που πρέπει να κερδίσει ο πολιτικός κόσμος κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η εδραίωση νέας νοοτροπίας, που θα βασίζεται στην ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, στη θεσμική συνεννόηση, στην ιδεολογική σύνθεση και τέλος στην κοινή αποτελεσματική απόφαση για αλλαγές.
Όλοι μας έχουμε υποχρέωση στο χρονικό διάγραμμα που μας έταξε η Ολομέλεια της Βουλής να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη πρόταση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο όχι στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές».
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέγραψε τις 49 αναθεωρητέες διατάξεις και πρότεινε να συζητηθούν σε 10 θεματικές ενότητες εντός του μήνα. Επιπρόσθετα ζήτησε κατά την πρώτη συνεδρία να γίνει συζήτηση επί της αρχής και κατά την τελευταία συνεδρία ψηφοφορία επί των άρθρων. Αποδέχθηκε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις της Αντιπολίτευσης, διαμορφώνοντας θετικό κλίμα συνεργασίας.
Η ετοιμότητα του νέου Προέδρου φάνηκε εμπράκτως, όταν, πριν εγερθούν ακόμη ζητήματα από το Σώμα της Βουλής, διένειμε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής ψηφιακό υλικό με τα υπό Αναθεώρηση άρθρα και τις προτάσεις των κομμάτων. Στους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης για περιορισμένο χρόνο, που αποφάσισε η Ολομέλεια για την Αναθεωρητική Επιτροπή απάντησε αποστομωτικά, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία των τελευταίων Αναθεωρήσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
« Στην Αναθεώρηση του 1986 για 17 διατάξεις χρειάστηκαν 13 συνεδρίες. Στην Αναθεώρηση του 2001 για 88 διατάξεις χρειάστηκαν 21 συνεδρίες. Στην Αναθεώρηση του 2008 για 35 διατάξεις χρειάστηκαν 9 συνεδρίες. Τώρα προτάθηκε καταρχήν για 49 διατάξεις, ο χρόνος των 12 συνεδριάσεων, με δυνατότητα επέκτασής τους εντός της προθεσμίας, που αποφασίστηκε».
Η συνεδρία έκλεισε τις εργασίες μέσα σε πολύ καλό κλίμα και προγραμματίστηκε η επί της ουσίας έναρξη των συζητήσεων να γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».