ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:

  • ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
  • ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει τον Αύγουστο του 2009, στη Ροδόπη και τη Θράκη, όταν ήλθε να εγκαινιάσει σημαντικά έργα ως επίτιμος άλλωστε δημότης του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών (κάθετος άξονας, εργατικές εστίες, αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, ενδυνάμωση Δημοκριτείου Πανεπιστημίου,νέα σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις που βοήθησε να ολοκληρώσει με πείσμα τότε ο Ροδοπίτης Υπουργός και φίλος του Ευριπίδης....)
Φιλοξενούμενος στο πατρικό σπίτι του κουμπάρου και καλού του φίλου, πρώην Υπουργού και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ξυλαγανή, όπως τότε, επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας που με τη στήριξη του χρηματοδότησε, ανάπλασε ο τότε υπουργός και ο ίδιος ανέδειξε κατά την επίσκεψη του πριν φύγει από την διακυβέρνηση της χώρας. Το 2009 είχε ανεβεί η πρώτη παράσταση μετά από 2500 χρόνια με ηθοποιό μάλιστα την σημερινή Υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου.
Περπάτησε συνοδευόμενος από τον Ε.Στυλιανίδη, τον Αλ.Κοντό, τον Τ. Δημοσχάκη καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Μαρώνειας Χρ.Παπανικολάου και τον νυν Δήμαρχο Σ.Σταυρίδη 10 χιλιόμετρα στον ιστορικό και σπάνιας ομορφιάς δρόμο που συνδέει τα Πετρωτά με τη Μαρώνεια (τη μελέτη της διάνοιξης του είχε χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση Καραμανλή).
Είδε από κοντά το δρόμο που πέρασαν οι Πέρσες όταν εκστράτευσαν εναντίον της Ελλάδας, τη χώρα των Κικόνων, τα βήματα του Οδυσσέα όπως περιγράφονται από το Όμηρο στο Οδύσειο ρήθρο, τα αρχαία πατητήρια από όπου πήρε θρακιώτικο κρασί για να μεθύσει τον Πολύφημο, τη πανέμορφη παραλία της Σύναξης, την νεόκτιστη Εκκλησία της ανολοκλήρωτης Ρωμανίας, τα Βυζαντινά κάστρα και τα παραδοσιακά σπίτια της ιστορικής πρωτεύουσας της Ροδόπης.
Ήπιε τσίπουρο με παλιούς καλούς φίλους και συνεργάτες με μεζέδες που μόλις ψάρεψαν οι ψαράδες της περιοχής, στο γραφικό λιμάνι του Άγιου Χαράλαμπους, μαζί με νύν και πρώην δημάρχους της περιοχής, στελέχη που από διαφορετικά μετερίζια αγωνίστηκαν μαζί του για τον τόπο και την πατρίδα.
Απόλαυσε το καφεδάκι του κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία της Ξυλαγανής μαζί με τους κατοίκους του χωριού.
Τέλος το βράδυ επισκέφθηκε τον Ίασμο, όπου δείπνησε μαζί με τη νεώτερη γενιά των θεσμικών εκπροσώπων της Ροδόπης καθώς και κατοίκους της περιοχής ακούγοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη του την προηγούμενη μέρα στη Δαδιά του ακριτικού Έβρου και συναντήσεις του με τους ακρίτες, όπου τον συνόδευσε και ο μοναδικός βουλευτής που απέμεινε στη ΝΔ της Θράκης κατά τις τελευταίες εκλογές, ο Α.Δημοσχάκης.
Μετά τη διανυκτέρευση του στην Ξυλαγανή συνέχισε και στα βόρεια της Ξάνθης, όπου τον περίμενε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αλέκος Κοντός μαζί με αγρότες και άλλους φίλους από το νομό του.
Σε αυτή την ιδιωτική επίσκεψη του στη Θράκη ο Κ.Καραμανλής ένιωσε την αγάπη και το ενδιαφέρον των θρακιωτών για το πρόσωπο του καθώς και την αναγνώριση των κατοίκων για την στήριξη του στην περιοχή μας και δεν παρέλειψε να ενισχύσει με το λόγο και τις παρεναίσεις του την ενότητα της παράταξης και να στηρίξει τον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στη Θράκη, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, αποκτά μεγάλη συμβολική αξία.
Όχι μόνο διότι στρέφει θετικά προς την ακριτική Ελλάδα τα φώτα της δημοσιότητας.
Όχι μόνο διότι υπενθυμίζει τη συστηματική δουλειά που έκανε μαζί με τους τοπικούς του συνεργάτες, τιμώντας την περιοχή με τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση του αλλά και γιατί υπογραμμίζει την διαχρονική υποχρέωση της Πολιτείας και άρα και της σημερινής κυβέρνησης να μην περιφρονεί αυτόν το τόπο, διότι εδώ στη Θράκη, στην ανάπτυξη της, στην προστασία της ανοιχτής δημοκρατικής της κοινωνίας, της δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων, στη διαφύλαξη του μοναδικού της περιβάλλοντος, στη στήριξη του Πανεπιστημίου της και στην εγγύηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας, ακουμπά το μέλλον της όλη η Ελλάδα.
Κατά τη διαμονή του στο πατρικό σπίτι του Ευριπίδης Στυλιανίδη στην Ξυλαγανή που το έχτισε ο παππούς του το 1923, όταν ήλθε ως πρόσφυγας από τις Σαράντα Εκκλησιές Ανατολικής Θράκης, ο πρώην Πρωθυπουργός
ενημερώθηκε για άγνωστες πτυχές της τοπικής και οικογενειακής ιστορίας του πιστού φίλου και συνεργάτη του και συγκινήθηκε διότι θυμήθηκε το τελευταίο του ταξίδι πριν την ολοκλήρωση της κυβερνητικής του θητείας το Δεκαπενταύγουστο του 2009 στο ίδιο μέρος.
Ο Καραμανλής αυτό το Σαββατοκύριακο ξαναέπιασε το νήμα από εκεί ακριβώς που το είχε αφήσει τότε.
Άλλωστε η Θράκη διαχρονικά τον έχει σημαδέψει, διότι από εδώ τυχαίνει πάντα να ξεκινά, όπως το Φεβρουάριο του 1997, και εδώ να ολοκληρώνει.
Το πέρασμα του και συναντήσεις του με φίλους όχι μόνο της παλιάς αλλά και της νεότερης γενιάς, δε ξυπνά μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από τις καλές μέρες της περιοχής, αλλά γεννά και βάσιμες ελπίδες ότι αυτές μπορούν να επανέλθουν φυσικά με ενότητα, πίστη, αγώνα και κυρίως έξυπνες επιλογές που θα ξαναδώσουν στους δύσκολους καιρούς στη Ροδόπη αλλά και σε όλη τη Θράκη Ισχυρή Εκπροσώπηση.
Ο Κώστας Καραμανλής με τη στάση του απέδειξε για ακόμη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Θράκη και τους Θρακιώτες και με απόλυτους συμβολισμούς σηματοδότησε το επόμενο βήμα ενόψει ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας αρχής...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να φιλοξενήσω στην πατρίδα μου και ιδιαίτερα στο πατρικό μου στην Ξυλαγανή, τον πρώην Πρωθυπουργό και καλό φίλο Κώστα Καραμανλή.
Τον ευχαριστώ για ότι έκανε για να στηρίξει διαχρονικά τους αγώνες μας για τη Ροδόπη και τη Θράκη. Ευχαριστώ όμως και όλους τους συμπατριώτες και συμμαχητές παλιούς και νέους, ανώνυμους και επώνυμους που έσπευσαν να τον υποδεχθούν θερμά.
Η παρουσία του εδώ στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, εμπεριέχει ισχυρούς συμβολισμούς: 1)Προτάσσει εθνικά τη Θράκη, 2)Καλεί σε ενότητα και αφύπνιση όλες τις δυνάμεις για τη στήριξη του αγώνα της Νεας Δημοκρατίας και του Κυρίακου Μητσοτάκη και 3) Αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης της ισχυρής Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης ιδιαίτερα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.
Ο Κ. Καραμανλής ξαναέπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε το καλοκαίρι του 2009, σηματοδοτώντας μια Νέα Αρχή...»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
24 Φεβρουάριος 2020 - 9:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."