Skip to Navigation

Γυναίκες της Ροδόπης απ’ όλους τους χώρους στο πλευρό του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Εντυπωσιακή Συμμετοχή – Συγκινητική Συστράτευση

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από γυναίκες όλων των ηλικιών και απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη», μίλησε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Οι γυναίκες της Ροδόπης έδειξαν για άλλη μια φορά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα -κατανοώντας την κρισιμότητα αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης για την Ελλάδα, αλλά και τη Θράκη- την πίστη και τη στήριξή τους, στην προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για τον τόπο και την πατρίδα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής ζήτησε από αυτό το θερμό διακομματικό κοινό να στηρίξει εκ νέου τον αγώνα που γίνεται τα τελευταία 15 χρόνια με την ίδια υπομονή και εγκαρτέρηση ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες για τη σωτηρία της χώρας, κυρίως σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, όπου βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης.

«Είμαστε στην τελευταία και δύσκολη στροφή, την οποία αν περάσουμε μπορούμε να φτάσουμε στην ανάκαμψη» τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην αφήσουν την ανευθυνότητα με την οποία έχει λειτουργήσει η αντιπολίτευση, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να γυρίσει τη χώρα πίσω και τη Ροδόπη στα χρόνια της εγκατάλειψης.

«Η ψήφος αγανάκτησης, η τιμωρητική ψήφος, η έκφραση διαμαρτυρίας, η αποχή μπορεί να αφήσει την περιοχή χωρίς εκπρόσωπο στην κρίσιμη περίοδο που θα ακολουθήσει. Η πολυδιάσπαση δυνάμεων και η φυγή στα μικρά κόμματα μπορεί να καταστρέψει τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ των σύνοικων στοιχείων, μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και αυτό να αποβεί σε βάρος και των δύο και κυρίως σε βάρος του τόπου μας», τόνισε.

Ο κ. Στυλιανίδης αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις από την κεντρική κυβέρνηση και επιβλήθηκαν και σκληρές επιλογές για τον τόπο, που είχαν αντίκτυπο στους πολίτες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ένας αδιάκοπος αγώνας που έγινε για τη Ροδόπη μας κόντρα ακόμα και σε ανεύθυνες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.

«Πριν από την κρίση, όταν συμμετείχαν στην κυβέρνηση, ανταπέδωσα με έργα για τον τόπο και πράξεις για τους ανθρώπους του την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα και πού πρέπει να πάω. Δε δίστασα να συγκρουστώ για τα δίκαια των συμπολιτών μου και τα συμφέροντα του τόπου μου, ακόμα και με τη δική μας κυβέρνηση, επιδιώκοντας αποτελεσματικά, αρκετές φορές να διορθώνω λάθη και παραλείψεις», τόνισε, αναφέροντας την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας, την ενίσχυση του Δημοκριτείου και την κατάργηση των μεταγραφών, τις αποζημιώσεις των αγροτών, την έναρξη λειτουργίας του κάθετου άξονα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι όλο αυτό το διάστημα στήριξε κριτικά την κυβέρνηση Α. Σαμαρά στην εθνική προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζει να λέει τις απόψεις του όταν διαφωνούσε. «Δε σκέφτηκα ποτέ την “καρέκλα” αλλά τους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μου, δηλαδή, που μου την εμπιστεύτηκαν», είπε.

Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα είναι παρελθόν και οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση θα διεκδικήσουν τη γρήγορη αποκατάσταση των αδικιών και θα λάβουν το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον.

«Αν στη Ροδόπη λειτουργήσουμε συνειδητοποιημένα και ενωτικά, τοπικά και εθνικά, τότε είμαι βέβαιος ότι στην εποχή που ξεκινά για την Ελλάδα, η Ροδόπη θα παίξει ρόλο», υπογράμμισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.