Για την "ζωή με...(-τα;) την πολιτική" μιλούν Στυλιανίδης και Πεταλωτής

Το Σωματείο «Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη» διοργανώνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Η ζωή με...(-τα;) την πολιτική". Στην παρούσα εκδήλωση θα τεθούν προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που ίσως όλοι έχουμε.
Η πολιτική ως επάγγελμα. Ζεις για την πολιτική ή ζεις από την πολιτική;
Πολιτική-Πολιτικοί και η διάθεση προσφοράς στο κοινό, στη χώρα, στους πολίτες-συμπολίτες.
Υπάρχει εναλλαγή προσώπων στην πολιτική σκηνή;
Τι κάνει ο πολιτικός όταν δεν εκλεγεί; Πως προσπορίζεται τα προς το ζην;
Πως προσπαθεί να επανεκλεγεί; (μέθοδοι-τακτικές)
Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές οι Γιώργος Πεταλωτής (δικηγόρος, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης). Συντονισμός συζήτησης Ηράκλεια Γκατζίνη πρόεδρος Ομάδας Μελέτης της Πολιτικής επιστήμης και Κώστας Δικαίος επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (επίκουρος καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην υπουργός και τέως βουλευτής νομού Ροδόπης) άνοιξε αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Όμιλος Μελέτης Πολιτικής Επιστήμης μαζί με το Πολιτικό Τμήμα του ΔΠΘ, με αυτά τα λόγια.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή και ηθική δικαίωση να συμμετέχω σήμερα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνει στην Κομοτηνή το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του οποίου η ίδρυση φέρει την υπογραφή μου ως Υπουργού Παιδείας.
Παρά την σφοδρή κριτική που τότε είχα δεχθεί από τμήμα του Αθηναϊκού τύπου, η απόφαση μου σήμερα δικαιώνεται, διότι τώρα που η σημερινή ηγεσία υποβαθμίζει το ΔΠΘ και την Κομοτηνή ιδρύοντας τέταρτη Νομική στην Πάτρα, αυτό το τμήμα με πρωτοστάτες νέους φοιτητές συμβάλει στον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την τοπική κοινωνία...»

Η αθρόα συμμετοχή νέου κόσμου δυναμώνει την ελπίδα επιστροφής της πατρίδας μας από το λαϊκισμό στην πολιτική ποιότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κ. Δικαίο για την πρωτοβουλία και να συγχαρώ την Πρόεδρο και φίλη συντοπίτισσα Ηράκλεια Γκατζίνη και τα άλλα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική δράση τους.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.