ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ( Δ. Νασόπουλος)

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη
Βουλευτή Ροδόπης, ΝΔ
Έχει προταθεί για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης

Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι «Ανοιχτό» για να προσαρμόζεται εύκολα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις αλλά και «Αυστηρό», προκειμένου να δημιουργεί τις ισχυρότερες δυνατές συναινέσεις και τις πιο ανθεκτικές διαχρονικά συνθέσεις διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων.
Η αναθεώρηση του Συντάγματος γι’ αυτούς τους λόγους δεν περατώνεται σε μία Κοινοβουλευτική Περίοδο αλλά σε δύο, κάνοντας διάκριση ανάμεσα σε «Πρόαναθεωρητική» και «Αναθεωρητική» Βουλή.
Αν η Προαναθεωρητική Βουλή μπορούσε να δεσμεύσει στον προσανατολισμό ή το περιεχόμενο των διατάξεων του κάθε αναθεωρητέου άρθρου την Αναθεωρητική Βουλή, δεν θα συνέτρεχε λόγος να μεσολαβήσουν εκλογές που θα δημιουργήσουν μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία βεβαίως και λαμβάνει υπόψιν της τη βούληση του λαού που πρόσφατα εκφράστηκε.
Συνεπώς η Προαναθεωρητική Βουλή είναι σαφές ότι περιορίζεται σε δύο καθήκοντα: α) Να αποφασίσει την έναρξη της αναθεωρητικής διαδικασίας και β) Να αποφασίσει τα υπό αναθεώρηση άρθρα με 151 ή 180 ψήφους, καλώντας παράλληλα τα κόμματα και τους Βουλευτές να καταθέσουν τις καταρχήν προτάσεις τους, ώστε να τις γνωρίζουν οι πολίτες πριν αποφασίσουν στην κάλπη των Βουλευτικών Εκλογών, από τις οποίες θα διαμορφωθεί η σύνθεση της νέας Αναθεωρητικής Βουλής και άρα ο νέος συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων.
Την άποψη αυτή ότι η «φρέσκια» Βουλή αποφασίζει για το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων που καθόρισε η Προαναθεωρητική Βουλή, την αποδέχεται η συνταγματική θεωρία, την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των διακεκριμένων συνταγματολόγων από την εποχή του Σαρίπολου μέχρι σήμερα και την έχει ήδη εδραιώσει η Συνταγματική παράδοση της Χώρας μας.
Κάθε διαφορετική προσέγγιση που θέλει την πλειοψηφία του παρελθόντος να δεσμεύει και να καθοδηγεί την βούληση της πλειοψηφίας του παρόντος και του μέλλοντος, πρώτον δεν υπακούει σε καμία θεσμική λογική, δεύτερον δημιουργεί απίστευτες αγκυλώσεις στον εκάστοτε συνταγματικό νομοθέτη δυσκολεύοντας τον ακόμη περισσότερο να προσαρμόζεται στις σύγχρονες και γρήγορα μεταλλασσόμενες εξελίξεις και τρίτον υιοθετεί μια λογική μικροκομματικής σκοπιμότητας που μας απομακρύνει από την αντίληψη, ότι κατά την αναθεωρητική διαδικασία τα πολιτικά κόμματα εκπαιδεύονται ή πρέπει να εκπαιδεύονται για να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο, όχι στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.