Ανοιχτή διαβούλευση των φορέων της Ροδόπης για το "ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης"

Σε ανοιχτή διαβούλευση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Πέμπτη, 2 Ιουλίου και ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος, όλοι οι φορείς και η κοινωνία της Ροδόπης είπαμε "ΝΑΙ" στην Ελλάδα της Ευρώπης...

Υπέρ του ναι και της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, τάσσονται με ψήφισμα τους, θεσμικοί εκπρόσωποι πολιτικών, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, οικονομικών κι επιστημονικών φορέων της Ροδόπης, που εκδόθηκε στο αποκορύφωμα ευρείας συνάντησης στο τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στην Κομοτηνή.
«Η κρισιμότητα των στιγμών μας ενώνει και μας καλεί να δράσουμε εθνικά πέρα από σκοπιμότητες και συμφέροντα. Η Θρακιώτικη κοινωνία λέει ένα δυνατό Ναι» στην Ελλάδα της Ευρώπης, που σταμάτησε τους πολέμους και διασφάλισε την Ειρήνη στην Ήπειρό μας, που τερμάτισε τη δικτατορία, τα ολιγαρχικά και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νίκησε τη φτώχεια και πέτυχε ανάπτυξη και ευημερία για όλους, διαχέοντας τις ευκαιρίες σε όλα τα κράτη, τις περιφέρειες, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τα άτομα» αναφέρεται στο ψήφισμα.

Οι φορείς της Ροδόπης επισημαίνουν ότι «η Ελλάδα ανήκει στο σκληρό πυρήνα αυτής της Ευρώπης γιατί, όσες αδυναμίες και ατέλειες ακόμα και εάν επιδεικνύει, μόνο αυτή διασφαλίζει την Εθνική ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία για όλους. Η έξοδος από την Ευρώπη θα ακύρωνε τη σημαντικότερη Εθνική μας επιλογή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα μας γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, καταστρέφοντας ό,τι έκτισαν με πολύ κόπο τρεις γενιές Ελλήνων και υπονομεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Στο ψήφισμα τονίζεται επιπλέον ότι «σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματά της, ο καλύτερος τόπος να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός, στην επιλογής μιας μοναχικής πορείας. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

Οι φορείς της Ροδόπης σημειώνουν πως «η κοινωνία της ακριτικής Θράκης έχει πρόσθετους λόγους να ψηφίσει Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης, γιατί το Ναι στην Ευρώπη αποτελεί τη βάση για τη θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας, την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας, την εγγύηση, την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων, την ενίσχυση της ελπίδας και της προοπτικής για τη βελτίωση της ζωής μας. Και καταλήγουν «λέμε «Ναι» γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μια νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Το ψήφισμα υπογράφουν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βασίλης Τζανίδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, ο κ. Αντώνης Φραντζής εκ μέρους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ο κ. Ιάκωβος Φραντζής από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Νίκος Γιουφτσιάδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μορφακίδης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Γκαράνης, ο συντονιστής βιομηχανίας του Ποταμιού κ. Σταμάτης Κουρούδης κι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά:

"Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει επί ανύπαρκτου διλήμματος. Το δίλημμα δεν υφίσταται από την ώρα που οι θεσμοί, απέσυραν την πρότασή τους. Η απομάκρυνση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τη διαπραγμάτευση, ουσιαστικά, σκότωσε την τελευταία ευκαιρία που είχε η Ελλάδα, να αποδεχθεί μια βελτιωμένη συμφωνία. Αυτό που καλούμαστε να αποφασίσουμε την Κυριακή είναι αν θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ή να επιστρέψει στην εθνική απομόνωση."

_______________________________________________________________________
Αναπαραγωγή βάσει του πλούσιου ρεπορτάζ του Παρατηρητή

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.