Αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι Θρακιώτες της Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη "Θράκη: το επόμενο βήμα..." των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ και στην Κατερίνη, στο πολιτιστικό κέντρο "Εκάβη".
Την εκδήλωση άνοιξε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πιερίας, κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος την έθεσε και υπό την αιγίδα της Μητρόπολης. Για το βιβλίο μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ, πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέκος Κοντός. Ο συγγραφέας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέλυσε το νομικό status της μουσουλμανικής μειονότητας, παρουσίασε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Θράκης και εισηγήθηκε μια πολιτική εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης και Πρόεδρος του Δικτύου για την Περία, Θανάσης Λιακόπουλος. Το Δίκτυο για την Πιερία που είχε την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης, αποτελεί μια μαζική οργάνωση νέων ανθρώπων που ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι αποφοίτησαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν όλα τα θρακικά σωματεία του νομού, που στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Θράκης παρουσίασαν τραγούδια και χορευτικά από την ανατολική και δυτική Θράκη, αλλά και την ανατολική Ρωμυλία.
Οι θρακικοί σύλλογοι που συνδιοργάνωσαν ήταν: η Θρακική Εστία Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμβαγιωτών Κορινού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανοχώρας, ο Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης και ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου, βουλευτές και πρώην βουλευτές του νομού, ο πρ. Νομάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής.
Τις εκδηλώσεις στο πολιτιστικό κέντρο Εκάβη παρακολούθησαν πάνω από 350 άτομα και ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η έντονη παρουσία της νεολαίας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.