Όλα στην Πολιτική έχουν Ονοματεπώνυμο

Δημοσιεύθηκε στις 5/03/2010 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στη δημοσιογράφο Ευτυχία Αδηλίνη.

Κύριε Στυλιανίδη, η φράση του Αντώνη Σαµαρά «η Ν.Δ. διέπραξε σφάλματα, εγώ δεν απολογούμαι για κανέναν» σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. βάζει κόκκινη γραμμή με την πενταετία Καραµανλή;

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ξεκάθαρα από την αρχή. Σέβεται τη συνέχεια της παράταξης. Αναγνωρίζει το έργο που έγινε από την κυβέρνηση Καραµανλή, δεν διστάζει, όµως, να επισηµάνει τα λάθη και τις παραλείψεις, με διάθεση από τη μία να διορθωθούν και από την άλλη να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια που θα μας καταστήσει εκ νέου πρωταγωνιστές στην εποχή της νέας μεταπολίτευσης. Άλλωστε, αυτήν την εντολή μάς έδωσε η ξεκάθαρη έκφραση 800.000 συμπολιτών μας που συμμετείχαν στις πρόσφατες διαδικασίες.

Κατά συνέπεια «το δεν απολογούμαι για κανέναν» σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαµαράς επικρίνει την οικονομική πολιτική της πενταετίας;

Στην πολιτική υπάρχει η συλλογική και η ατοµική ευθύνη. Η συλλογική ευθύνη αποδόθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα. Για την ατοµική ευθύνη ο καθένας από μας που συμμετείχε στην κυβέρνηση Καραµανλή μπορεί προσωπικά και μόνο να μιλήσει, κάνοντας την αυτοκριτική του για τα λάθη που τον αφορούν ή τον απολογισμό του για το έργο που παρήγαγε. Όλα στην πολιτική έχουν ονοματεπώνυμο.

Αλήθεια, πώς βλέπετε το ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων
από τον πρωθυπουργό. Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν έντονα εσωκομματικά προβλήματα στο κυβερνών κόμμα;

Κάποια από τα μέτρα είναι αναγκαία. Απλώς δεν συνοδεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ από την ανάλογη προεκλογική ειλικρίνεια και εντιμότητα. Πολλά από τα μέτρα έχουν σαφώς αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντιαναπτυξιακό και άδικο χαρακτήρα. Στεγνώνουν την αγορά από ρευστότητα. Πλήττουν ευθέως τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να μας απαντήσει. Μιλά για απώλεια εθνικής κυριαρχίας εδώ και καιρό. Δείχνει επίμονα το ΔΝΤ. Και την ίδια στιγµή επί μήνες καθυστερεί την εφαρμογή των αµυντικών ή επιθετικών μέτρων. Τι σημαίνει αυτή η αντίφαση;.

Τι σημαίνει κατά τη γνώµη σας;

Ότι για ακόµη μία φορά δεν μιλάει καθαρά.

Η προσφυγή στο ΔΝΤ που υπονοείτε ότι ευνοείται από τη στάση Παπανδρέου τι σημαίνει στην πράξη για τους πολίτες;

Σημαίνει ότι οι εκλεγμένοι πολιτικοί του ελληνικού λαού αντικαθίστανται και υποκαθίστανται από ξένους στυγνούς τεχνοκράτες, που δύσκολα λαµβάνουν υπ' όψιν τους ότι πίσω από τα στατιστικά νούμερα υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές που θα υποδεικνύονται, και αναγκαστικά θα εκτελούνται από την κυβέρνηση, δεν θα φιλτράρονται από το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και πολιτικής αντίληψης της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά από την ανάγκη του οποιουδήποτε ξένου καριερίστα να καταγράψει λογιστικά αποτελέσματα, που δεν είναι βέβαιον ότι θα συμβαδίζουν με το πλαίσιο μιας πραγματικά εθνικής και κοινωνικά δίκαιης πολιτικής.

Εκτιµάτε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα σκληρότερα μέτρα σε λίγους μήνες;

Στην πολιτική ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αναπτυξιακή διάσταση. Όχι μόνο δεν προβλέπεται n αύξηση του πλούτου, αλλά και παγώνει κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της Ν.Δ. που ξεκίνησε επιτυχώς και είχε αρχίσει αν επιφέρει οικονομικά αποτελέσματα. Παραδείγματος χάριν, αποκρατικοποίηση Ο.Α. και τακτοποίηση ζητημάτων των εργαζομένων, εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ, προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την εφαρμογή του προγράμματος "οπτική ίνα στο σπίτι" που θα μειώσει το κόστος των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 50% και άλλα πολλά.

Φοβάστε για κοινωνικές αναταραχές;

Καμία μάχη εξυγίανσης, καμία μεταρρύθμιση, καμία ριζοσπαστική αλλαγή δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν έχει τη στήριξη του λαού, δεν ενισχύει την εθνική αυτοπεποίθηση και δεν αναγεννά την ελπίδα στην κοινωνία. Ο Αντώνης Σαµαράς δίνει σημαντική και πρωτόγνωρη για τα πολιτικά ήθη στήριξη στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των σωστών μέτρων. Δυστυχώς, όμως, ο πρωθυπουργός αντί να το κεφαλαιοποιήσει, πρώτον νοθεύει το μείγμα της πολιτικής του με άδικα και αντιλαϊκά μέτρα και δεύτερον επιδεικνύει έναντι της υπεύθυνης Ν.Δ. με τις Εξεταστικές Επιτροπές μικροψυχία και ρεβανσισμό, που επιστρέφει την Ελλάδα πολλές 10ετίες πίσω.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.