Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο Πολιτικό Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε στις 04/07/2010 στην εφημερίδα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» στo δημοσιογράφο Σωτήρη Λέτσιο.

Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Στην εκτίμηση αυτή προβαίνει ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπέδι τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τη συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε εργαλείο υπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Σημειώνει μάλιστα ότι σημερινή Κυβέρνηση κοιτά πίσω και αναζητά επιλεκτικές ευθύνες. Σχολιάζοντας τα του πρόσφατου Συνεδρίου της ΝΔ τονίζει ότι οριοθετήθηκε η ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και δημιουργήθηκε ένα νέο μείγμα στελεχιακού δυναμικού. Διαφωνεί με την προοπτική δημιουργίας νέων πολιτικών κομμάτων και θεωρεί επιτακτική ανάγκη τη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου πολιτικού προγράμματος. Τέλος, υπογραμμίζει τη σημασία των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου εκεί η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει το σύγχρονο στίγμα της.

Η απόφαση της Βουλής με την οποία παραπέμπονται τα πέντε από τα έξι στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή σε προανακριτική επιτροπή πιστεύετε ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Βατοπεδίου;

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, από μέσο αναζήτησης της αλήθειας σε εργαλείο υπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, με στόχο την ομηρία της ΝΔ. Αυτό που έκαναν προεκλογικά, επιδιώκοντας την ηθική απαξίωση της Κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα τους επιστρέψουμε να το συνεχίσουν τώρα και με τον Αντώνη Σαμαρά. Όταν τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο συστήνεται νέα Εξεταστική Επιτροπή μας απάντησαν, πρώτον, «για την εκ νέου αποτίμηση των ακινήτων» και δεύτερον «για τη διερεύνηση των διαδρομών του χρήματος». Με δική τους ευθύνη δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντίθετα, όσο προχωρούν σε βάθος οι έρευνες, προκύπτουν ευθύνες μάλλον δικών τους ανθρώπων (TORCASSO-Τσοχατζόπουλος, υπόθεση Ξυνίδη, ευθύνες Παπακωνσταντίνου κλπ).

Οδηγούμαστε αναπόφευκτα και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα της οικονομίας κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ; Ή είναι μια εξέλιξη που θα επιβαρύνει περαιτέρω τη πολιτική ζωή;

Αναμφισβήτητα, η Κυβέρνηση κοιτάει πίσω γιατί αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά. Αναζητά επιλεκτικές ευθύνες, ξεχνώντας σκόπιμα τις μεγάλες ευθύνες που έχει το ΠΑΣΟΚ κατά τις δεκαετίες του 80’ και του 90’. Παρέλαβαν το δημόσιο χρέος από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή στο 30% του ΑΕΠ και το παρέδωσαν στο 100%. Δέκα μήνες Παπανδρέου ήταν αρκετοί για να μετατρέψουν την κρίση του ελλείμματος σε κρίση δανεισμού και να καταστήσουν την Ελλάδα «Χώρα περιορισμένης Εθνικής Κυριαρχίας». Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχουν καταλάβει ότι πραγματικοί πολιτικοί είναι αυτοί που αναμετρώνται με το μέλλον και όχι εκείνοι που καλλιεργούν την εθνική κατάθλιψη.

Είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή ώστε να προχωρήσει η ηγεσία της ΝΔ σε διαγραφή όσων στελεχών της έβλαψαν την παράταξη και αποδοκιμάστηκαν από τους ψηφοφόρους;

Ό,τι είχαμε να πούμε για το παρελθόν το είπαμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο της Ν.Δ εκτιμάτε ότι αποκαθιστούν την εικόνα της ενότητας και δημιουργεί εκείνη την δυναμική, ώστε σύντομα να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ;

Στο Συνέδριο οριοθετήθηκε η ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, δημιουργήθηκε ένα νέο μείγμα στελεχιακού δυναμικού με έντονη παρουσία των νέων ανθρώπων και καθορίστηκε μία νέα στρατηγική διεύρυνσης, που στηρίζει και αναδεικνύει τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης Καραμανλή. Μετά από αυτοκριτική, κτίζει νέες εναλλακτικές πολιτικές που διορθώνουν λάθη, συμπληρώνουν κενά και οδηγούν τη Νέα Δημοκρατία στο μέλλον.

Η δημιουργία νέων κομμάτων στην παρούσα φάση θα συνέβαλε στην ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού;

Όχι. Αυτό που χρειάζεται είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολλών και η διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου πολιτικού προγράμματος, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες. Έχει βέβαια μεγάλη σημασία και ποια είναι τα πρόσωπα εκείνα που με το ήθος, την ικανότητα και την αξιοπιστία τους θα διαμορφώσουν και θα εγγυηθούν την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος.

Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν μια απόπειρα αξιόπιστης καταγραφής της δύναμης της Ν.Δ;

Κάθε μάχη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της αξία. Είναι σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Νέα Δημοκρατία να καταφέρει να καταγράψει το σύγχρονο στίγμα της.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.