Το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα βάλει την κοινωνία στο παιχνίδι

Δημοσιεύθηκε στις 05/08/2010 στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».

«Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι, έχοντας ολοκληρώσει την
φάση της αυτοκριτικής μας, στα σημεία που επιδείξαμε λάθη ή παραλείψεις, να συμπληρώσουμε και να διορθώσουμε τις προτάσεις και να συντάξουμε μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση τονίζει ο κ. Στυλιανίδης».

 
Επικεφαλής της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι από την Τρίτη, µε απόφαση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης. Πρόκειται για μια Γραμματεία που στην παρούσα συγκυρία αποκτά κομβική σημασία για την προοπτική της ΝΔ, διότι καλείται να εξειδικεύσει θεματικά τη «Στρατηγική της Ελπίδας», όπως είπε και την παρουσίασε πρόσφατα σε γενικές γραμμές ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανάλογες προσπάθειες η Ν.Δ. στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει δύο φορές, την περίοδο 1985-1990 με επικεφαλής τον Γιώργο Σουφλιά και την περίοδο μετά το 2000 με επικεφαλής τον μετέπειτα Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, συναισθανόμενος την ευθύνη μιας τέτοιας θέσης μίλησε στο Ραδιόφωνο του «Παρατηρητή» για τη δέσμευσή του να εργαστεί με συστηματικότητα και ταχύτητα για τη διαμόρφωση της σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης της Ν.Δ. μέσα από διάλογο με τη ζώσα κοινωνία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των βαθμίδων και την αγορά. Στόχος να επιτευχθεί το άνοιγμα της παράταξης στην κοινωνία έμπρακτα και με συγκεκριμένες προτάσεις.

 
ΠτΘ: κ. Στυλιανίδη με χτεσινή απόφαση του κ. Σαμαρά, οριστήκατε Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Ήθελα να μου πείτε τι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη θέση και τι αποτελέσματα εσείς προσδοκάτε ότι θα παράγετε μέσο απ' αυτή τη διαδικασία;

Ε.Σ.: Καταρχήν να σας πω ότι για εμένα είναι μια εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μου ανατίθεται μια θέση στον οποία έχει διαγραμματίσει ρόλο κατά το παρελθόν, την περίοδο '85-'89 ο Γιώργος Σουφλιάς, στη συνέχεια ο ίδιος ο μετέπειτα πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής και βέβαια ο μετέπειτα Πρόεδρος της Βουλής, ο Δημήτρης Σιούφας. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια μεγάλη ευθύνη, το να διαμορφώνεις σήμερα μια πρόταση διακυβέρνησης του μέλλοντος, το να μπορείς να συνθέτεις απόψεις για να απευθύνεσαι πειστικά στην κοινωνία, να δίνεις τις ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις που προτείνει η Ν.Δ. στα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα εθνικά ζητήματα. Αξιοποιώντας την κυβερνητική μου εμπειρία σε τρία διαφορετικά υπουργεία και βεβαίως το δίκτυο ανθρώπων με τους οποίους έχω συνεργαστεί, είτε από την ακαδημαϊκή κοινότητα είτε από την αγορά είτε μέσα από το χώρο της μάχιμης πολιτικής, θα προσπαθήσω να προσφέρω στην παράταξή μου την πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που δείχνει στο πρόσωπό μου ο Αντώνης Σαμαράς.

ΠτΘ: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης προγράμματος για τη Ν.Δ. κ. Στυλιανίδη;

Ε.Σ.: Κατά τη γνώμη μου έχει σχέση με την ιδεολογία που θα ακολουθηθεί και με την ιδεολογία αυτή θα πρέπει να βάζει την κοινωνία στο παιχνίδι. Θα πρέπει δηλαδή το οποιοδήποτε πρόγραμμα να είναι προϊόν της συνείδησης με την ίδια την κοινωνία, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την αγορά, με τους τεχνοκράτες, αλλά και αυτούς που διαθέτουν την ευαισθησία για μια σειρά από θέματα και βεβαίως θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά και οι νέες τεχνολογίες. Το διασπαστικο κόμμα νια το οποίο έχουμε μιλήσει θα πρέπει να ζωντανέψει και να αρχίζει να δίνει αποτελέσματα.

ΠτΘ: Άρα λοιπόν από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσετε δουλειά έτσι;

Ε.Σ.: Το λογικό είναι αυτό, ίσως και πιο νωρίς.

ΠτΘ: Εσείς εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Ε.Σ.: Πιστεύω ότι είμαστε σε μία περίοδο μετάβασης. Μετάβαση όσον αφορά στην προσπάθεια της χώρας να ξεβαλτώσει και να φύγει προς τα εμπρός, προσπάθεια να βγούμε από την αυστηρή εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσπάθεια της δικής μου παράταξης να βρει τον βηματισμό της και να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Επομένως, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από μια κινητικότητα και με δεδομένο ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε και τις περιφερειακές εκλογές, αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ένα ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον.

ΠτΘ: Το χρίσμα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, πότε θα το ανακοινώσει η Ν.Δ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Γιατί βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να πηγαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας και τα ανακοινώνει...

Ε.Σ.: Όπως βλέπετε έχει επιλέξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. να ανακοινώνει τις υποψηφιότητες παρουσία του στην αντίστοιχη περιοχή όπου θα δοθεί η μάχη. Επομένως, σίγουρα έχουμε και εμείς τη σειρά μας. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η επιλογή, αλλά μελετώνται διάφορες περιπτώσεις που ακούγονται και ακόμα δεν έχει βγει η τελική απόφαση. Πιστεύω ότι σύντομα θα την έχουμε.

ΠτΘ: Με τον κ. Σαμαρά, πιστεύετε ότι αυτό που θα βγει ως προγραμματικός λόγος και προγραμματική πρόταση, θα έχει εμφανείς διαφοροποιήσεις σε ότι έχει να κάνει με την Ν.Δ. της δεκαετίας του κ. Καραμανλή;

Ε.Σ.: Κοιτάξτε, υπάρχουν μια σειρά από θέματα τα οποία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και σε κάποια από αυτά τα πήγε πολύ καλά, κάποια άλλα όμως δεν κατάφερε να τα προχωρήσει. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι, έχοντας ολοκληρώσει την φάση της αυτοκριτικής μας, στα σημεία που επιδείξαμε λάθη ή παραλείψεις να συμπληρώσουμε και να διορθώσουμε τις προτάσεις και να συντάξουμε μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Έτσι μονό θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.