Το ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δημοσιεύθηκε στις 12/11/2010 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου.

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλά στην «Π» για τον πολιτικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Γιατί η ψήφος πρέπει να είναι και πάλι αντιμνημονιακή; Γιατί δίνει πρόκριμα στον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη και τι λέει για την αναπτυξιακή πορεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γιατί πιστεύει ότι ο Δημήτρης Κοτσάκης μπορεί να κερδίσει στο δεύτερο γύρο και γιατί τον αποκαλεί «εξπέρ των εκλογικών ανατροπών»;

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο χαρακτήρας των εκλογών ήταν πολιτικός, το είχαν συνομολογήσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Ξαφνικά, στις επαναληπτικές, αυτός αλλάζει - για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- και γίνεται αυτοδιοικητικός. Γιατί έγινε αυτό, πιστεύετε.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, μετά τη συντριβή του πρώτου γύρου, επιδίωξε επικοινωνιακά να αποχρωματίσει την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. Προσπάθησε να τονίσει ότι περισσότερο έχουν σημασία τα πρόσωπα, παρά οι πολιτικές. Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε και ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη ότι δεν ισχύει το δίλημμα του Μνημονίου. Αυτό δείχνει τον πανικό και την άτακτη υποχώρησή τους καθώς και τη συνειδητοποίηση ότι η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη.

Την πρώτη Κυριακή το ποσοστό της αποχής έστειλε μήνυμα σε όλο το πολιτικό σύστημα, αποδοκίμασε όμως κυρίως την κυβέρνηση για τον εκλογικό εκβιασμό που άσκησε ο πρωθυπουργός στον πρώτο γύρο, αλλά και για την πολιτική που εφαρμόζει εις βάρος των μεσαίων και φτωχών εισοδημάτων της χώρας. Παράλληλα, αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν δημιούργησαν ένα σημαντικό πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της αντιμνημονιακής πολιτικής εκφράζοντας ο καθένας τη δική του απόχρωση, ως εναλλακτική.

Τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο γύρο. Στο δεύτερο γύρο, πιστεύω ότι οι πολίτες οι οποίοι ψήφισαν μικρότερα κόμματα την πρώτη Κυριακή, θα πρέπει να επιμείνουν σε μία πολιτική αντιμνημονιακή, διαφορετικά δίνουν έγκριση στην κυβέρνηση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα και να συνεχίσει να ασκεί μια κακή πολιτική σε βάρος του λαού, η οποία, εάν συνεχιστεί, θεωρώ ότι θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις, γι’ αυτό και οι συνδυασμοί, υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι πολυσυλλεκτικοί συνδυασμοί ζητούν τη στήριξη των αριστερών και την κινητοποίηση όλων, όσων δεν προσήλθαν να ψηφίσουν προκειμένου να σταματήσει η πολιτική του Μνημονίου το οποίο ασκήθηκε από το ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Πάμε στα δικά μας, κε υπουργέ και να ξεκινήσουμε από την Περιφέρεια. Κάποιοι θεωρούσαν ειλημμένη υπόθεση από την πρώτη Κυριακή τις περιφερειακές της ΑΜ-Θ. Εσείς λέγατε από την αρχή ότι θα δοθεί μάχη και κάποιοι γελούσαν μ’ αυτό.

Πριν από ενάμισι μήνα όταν ξεκινούσε αυτός ο εκλογικός αγώνας το ΠΑΣΟΚ πίστευε ότι θα κερδίσει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με την ίδια ευκολία που θα κέρδιζε και την Κρήτη. Μάλιστα, ο κ. Καρχιμάκης διοχέτευσε το φιλοκυβερνητικό τύπο δημοσιεύματα που έφερναν το συνδυασμό του κ. Γιαννακίδη να προηγείται με 12 έως 15 μονάδες και το πίστευαν όλοι εδώ. Εμείς, επιμείναμε, από την πρώτη στιγμή ότι η μάχη είναι ντέρμπι. Ο αγώνας δόθηκε από τον κ. Παυλίδη και τους συνεργάτες του σε όλα τα μέτωπα κι αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Ο πρώτος κύκλος τελείωσε και οι δύο παρατάξεις ήρθαν στήθος με στήθος. Εκτίμησή μου είναι ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι νικηφόρος για τον κ. Παυλίδη. Κι αυτό το λέω γιατί; Διότι πρώτα απ’ όλα η Περιφέρεια εβίωσε την εγκατάλειψη που είχε βιώσει επί δεκαετίες να επανέρχεται μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Είδε σημαντικά έργα να σταματούν να παγώνουν ή να ματαιώνονται και είδε επίσης και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να λειτουργούν ως εκπρόσωποι του κόμματός τους στην τοπική κοινωνία κι όχι ως διεκδικητές για την τοπική κοινωνία στην Αθήνα.

Αντίθετα, από την άλλη πλευρά, ο αυτοδιοικητικός και διεκδικητικός λόγος του Γιώργου Παυλίδη και των συνεργατών του, έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα κι έδωσε την εγγύηση ότι μπορεί η υποψηφιότητα της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και του Γιώργου Παυλίδη να αποτελέσει την εναλλακτική φωνή, η οποία θα διεκδικεί στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες και θα παίρνει για την περιοχή, αυτά τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας στέρησε.

Όταν έγινε ο πρόσφατος ανασχηματισμός, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου ακύρωσε την άποψη Παπανδρέου περί μικρού και ευέλικτου σχήματος στην καρδιά, μάλιστα μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης, μας έκανε εντύπωση ότι δημιουργήθηκε ένα κυβερνητικό σχήμα με 48 υπουργούς και υφυπουργούς. Μας ικανοποίησε, όμως και αναγέννησε την προσδοκία μας το γεγονός ότι πέντε υπουργοί ήταν από δω, από την περιοχή μας, ένας από κάθε νομό: ο κ. Αηδόνης στη Δράμα, ο κ. Τιμοσίδης στην Καβάλα, ο κ. Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο κ. Πεταλωτής στη Ροδόπη και ο κ. Ντόλιος στον Έβρο. Με ελπίδα και προσδοκία, ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποδέχτηκε αυτήν την αλλαγή, παρότι παράλογη από άποψη οικονομικής αξιολόγησης και κόστους λειτουργίας, θεωρώντας ότι αυτοί οι πέντε άνθρωποι θα ρίξουν το βάρος και θα κάνουν τα έργα στην περιοχή μας, που έμειναν ανεκπλήρωτα. Το διάστημα, που μεσολάβησε όμως δεν ήταν διάστημα έργων, αντιθέτως προσδιορίστηκε από το πάγωμα έργων που είχαν δρομολογηθεί, από την ακύρωση έργων των οποίων η χρηματοδότηση είχε εγκριθεί, από τη ματαίωση έργων που είχαν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται και φυσικά, από την παντελή απουσία πρωτοβουλιών για τη δημιουργία νέων έργων ή διάνοιξη νέων ευκαιριών στην περιοχή.

Το διάστημα αυτό, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είδε την ανεργία να εκτινάσσεται και πάλι σε ιστορικά επίπεδα, είδε τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων να επιστρέφει στα δεδομένα της δεκαετίας του ’60, είδε πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν, αγρότες να μην πληρώνονται, έργα υποδομής να σταματούν και γενικώς, είδε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της να μειώνεται. Απ’ αυτό και μόνο βγήκε το συμπέρασμα ο τελευταίος ανασχηματισμός ήταν ένας ανασχηματισμός κομματικής και εκλογικής σκοπιμότητας κι αυτό φαίνεται αυτές τις μέρες έκδηλα.

Τι έχουμε αυτές τις μέρες; Πέντε υφυπουργούς που συναντώνται κρυφά κάθε βράδυ στην Κομοτηνή ή σε άλλες πόλεις για να συντονίσουν τον προεκλογικό αγώνα, τον κ. Καρχιμάκη, τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη να διευθύνει το πώς πρέπει κομματικά να λειτουργήσουν οι υπουργοί της ΑΜ-Θ, τον κ. Ξυνίδη να εισπράττει 400 χιλιάδες ευρώ απόρρητα, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρειά μας και διερωτώμαι: Γίνονται κάποιοι κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι υπουργοί για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κόμματός τους, αγνοώντας τα συμφέροντα της περιοχής; Είναι αυτό που θέλει ο συμπολίτης μας στην περιοχή, δηλαδή, πολιτικούς που αντί να μπαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν έργα, χρήματα, βιοτικό επίπεδο για τους συμπολίτες τους, μπαίνουν μπροστά για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα που κάνει το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή;

Μπορεί κάποιος να πει ότι όντως αυτά αποτελούν εύλογα ερωτήματα, ωστόσο, θεωρείται ότι το κριτήριο των εκλογών μπορεί να είναι αυτό, τι ανάλογα με την προσφορά, δηλαδή, στον τόπο ή θα υπερισχύσει, η κομματική ή η πολιτική «γραμμή». Χθες το ΚΚΕ στη Ροδόπη κάλεσε τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Βλέπουμε την Αριστερά να είναι μια κατάσταση πιο συγγενή με το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα αν το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει το χαρακτήρα του…

Όχι δεν το δέχομαι αυτό. Θεωρώ ότι η Αριστερά αποδοκιμάζει τη μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τη λογική της εξάρτησης από τα διεθνή διευθυντήρια και βλέπει θετικά ακόμα και πολιτικές που προέρχονται από την κεντροδεξιά, όταν μιλούν στο λαϊκό συναίσθημα και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.

Τώρα, μου θέτετε ένα ερώτημα, που είναι εύλογο. Εγώ θα σας πω ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει κακό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Όσο περισσότερο ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τόσο περισσότερο άσχημα αποτελέσματα έχουμε για το βιοτικό επίπεδο της περιοχής. Το νιώσαμε τον τελευταίο χρόνο και τους τελευταίους μήνες.

Δεύτερη επισήμανση που έχω να κάνω: όταν εγώ ήμουν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή είχα θέσει έναν όρο στην κυβερνητική επιτροπή, κανένας υπουργός της κυβέρνησης δε θα έρχεται πάνω από τον Στρυμώνα εάν δεν είναι έτοιμος να δώσει στην περιοχή μετρήσιμα και συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα έχουν θετική επίπτωση στην επιβίωση και την εξέλιξη των ανθρώπων της περιοχής. Αυτό τηρήθηκε με αυστηρότητα. Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο. Βλέπουμε, δηλαδή, αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή να λειτουργούν ως απολογητές ή ως υπερασπιστές μιας πολιτικής που θίγει τα συμφέροντά μας. Ζητούμε από τους πολίτες της Ροδόπης να τιμωρήσουν τέτοιες συμπεριφορές και να αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαίου των κατοίκων που έζησαν την περιφρόνηση. Ζητούμε από τους πολιτικούς μας, στο σύνολό τους κι αυτό αφορά κι εμάς τους ίδιους να είναι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας στα αθηναϊκά κέντρα και όχι εκπρόσωποι των αθηναϊκών κομμάτων στην περιοχή. Το δίλημμα είναι σαφές: έχουμε κουραστεί από τους κομματάρχες, τους κομματικούς αξιωματούχους και τις παλαιοκομματικές μεθόδους. Θέλουμε έργα, θέλουμε αποτελέσματα, θέλουμε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κι αυτά δυστυχώς δεν μπορεί να τα προσφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Κε υπουργέ, θέλω να πάμε σε μια ακόμα παράμετρο που θεωρώ ότι επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα και αναφέρομαι στη μειονότητα. Είδαμε λοιπόν την υπεροχή του συνδυασμού της Περιφερειακής Αναγέννησης σε όλους τους νομούς, πλην της Ροδόπης, η οποία ψήφισε τον κυβερνητικό συνδυασμό σε πολύ υψηλό ποσοστό που έφτασε και το 70%.

Είναι σαφές ότι η μειονότητα ψήφισε στον πρώτο γύρο το συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και του Άρη Γιαννακίδη σε ένα ποσοστό 80-20 και αυτό είναι το «ταβάνι». Αυτό προκύπτει και από την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην εκλογή συμβούλων. Μία πραγματικότητα που οδηγεί στο εξής συμπέρασμα, ότι εάν εκλεγεί ο Άρης Γιαννακίδης, στο νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης, οι πέντε από τους έξι θα είναι μειονοτικοί κι επομένως, θα έχουμε μία ανισομερή, θα έλεγα συμμετοχή στο όργανο διοικήσεως του νομού. Αντιστοίχως, εάν εκλεγεί ο Γιώργος Παυλίδης θα είναι οι δύο από τους πέντε. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από την κοινωνία και θα πρέπει να συνεκτιμηθεί σε μία απόφαση στην οποία φαίνεται ότι τα κριτήρια επιλογής δεν ήταν «ποιος ήταν καλύτερος», αλλά «ποιος ήταν δικός μας».

Εμείς έχουμε συγκεκριμένη άποψη. Πιστεύουμε σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, μειονοτική πολιτική που δε θα διακρίνει τους ανθρώπους με βάση το θρήσκευμα, την καταγωγή, τον πολιτισμό τους ή τη γλώσσα τους και θα τους δίνει τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν την πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα διοικητικό σχήμα θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ώστε και τα δύο τμήματα της κοινωνίας μας και η μειονότητα και η χριστιανική πλειονότητα να συμμετέχουν και να αποφασίζουν.

Τώρα αν ζητάτε την εκλογική μου εκτίμηση θα σας πω ότι στο εκλογικό σώμα της μειονότητας, πιστεύω ότι θα έχουμε άνοδο, αλλά ακόμα και να μην έχουμε, επειδή ακριβώς έχει φτάσει στην «οροφή» η επιλογή του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, εμείς προσδοκούμε θεαματική άνοδο ποσοστού στους άλλους νομούς, οι οποίοι, με πολιτικά κριτήρια, επιλέγουν συντριπτικά το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, του Γιώργου Παυλίδη. Κάτι τέτοιο λοιπόν, θα κρίνει και την τελική έκβαση του αγώνα, ο οποίος, βεβαίως, θα εξαρτηθεί κι από τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών.

Θα σας πως ένα πράγμα μόνο. Πρώτη Κυριακή, βρίσκεται, βραχεία κεφαλή, ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη, περίπου 2 χιλιάδες ψήφους μπροστά. Έχουμε όμως 62 χιλιάδες ψηφοφόρους που κινήθηκαν στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, 257 χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν ήρθαν καν να ψηφίσουν και 44 χιλιάδες που προσήλθαν να ψηφίσουν και έριξαν άκυρο ή λευκό. Αυτή είναι μία μεγάλη δεξαμενή στην οποία η δυναμική είναι μάλλον υπέρ του ψηφοδελτίου του Γιώργου Παυλίδη, διότι τουλάχιστον, από τις αναλύσεις που κάνουμε φαίνεται ότι η συσπείρωση της ΝΔ αυξάνεται, ενώ η συσπείρωση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αποδομείται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όταν ξεκίνησε αυτή η μάχη, οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πίστευαν ότι θα υπάρξει τόσο ταχεία ανάκαμψη των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερον, γιατί οι πολίτες συνειδητοποίησαν -και γι’ αυτό απείχαν- ότι η πλειοψηφία που είχαν εκλέξει το 2009 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Αντιλήφθηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη η οποία λειτουργεί κομματικά, αγνοεί όμως στην περιοχή τα τοπικά συμφέροντα.

Τελειώνοντας αυτήν την κουβέντα δε θα μπορούσα να μη σας ρωτήσω την άποψή σας και για το δημοτικό ψηφοδέλτιο. Ο Δημήτρης Κοτσάκης κατεβαίνει στον επαναληπτικό γύρο, αλλά υπολείπεται δυνάμεων.

Θα σας θυμίσω κάτι από το παρελθόν. Υπολείπονταν και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο Δημήτρης Κοτσάκης μέχρι τώρα, με την εκλογική και την αυτοδιοικητική του διαδρομή έχει αποδείξει ότι είναι εξπέρ των εκπλήξεων και των ανατροπών. Το έδειξε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, πιστεύω ότι θα το δείξει και τώρα.

Στο δήμο Κομοτηνής έχουμε τα εξής δεδομένα: προηγείται κατά τέσσερις χιλιάδες ψήφους ο Γιώργος Πετρίδης, υπάρχουν όμως οκτώ χιλιάδες ψηφοφόρου που ψήφισαν μικρούς σχηματισμούς, υπάρχουν δύο χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στην κάλπη για να ρίξουν λευκό και άκυρο και υπάρχουν 15 χιλιάδες ψηφοφόροι που δεν προσήλθαν καν στην κάλπη διότι δεν κινητοποιήθηκαν καν γι’ αυτό, θέλοντας να εκφράσουν την αποστασιοποίησή τους τόσο από την πολιτική, κυρίως όμως από την πολιτική την οποία εφήρμοσε η κυβερνητική πλειοψηφία. Θεωρώ λοιπόν, ότι σ’ αυτό το νέο μείγμα εκλογικού σώματος απευθύνεται ο Δημήτρης Κοτσάκης και οι πιθανότητές του να κάνει τη μεγάλη ανατροπή είναι εξίσου υπαρκτές, όπως και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Δημήτρης Κοτσάκης το 2006 ήταν το άγνωστο, ενώ το 2010 είναι ένα αυτοδιοικητικό σχήμα το οποίο έχει να επιδείξει συγκεκριμένα έργα, χρηστή διαχείριση και μία εμπειρία η οποία συνδυάζεται με αποτελεσματικότητα, όχι μία εμπειρία που συνδυάζεται με χρέη και αδιέξοδα, ένα στοιχείο που συνδέεται με τη δημαρχιακή θητεία του ΠΑΣΟΚικού συνδυασμού του παρελθόντος.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.