Συνέντευξη του Ε. Στυλιανίδη στο "Πρώτο Θέμα"

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Ε.Σ.: Συγκρούεται ο ΦΟΒΟΣ με την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.
Φόβο προκαλούν οι τυχοδιωκτισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα ψιθυρίζει στο αυτί των δανειστών και άλλα φωνάζει ενώπιον των Ελλήνων, συνεχίζοντας την επικίνδυνη για την Ελλάδα λαϊκίστικη παράδοση του "λεφτά υπάρχουν".
Αγανάκτηση προκαλούν τα άδικα οριζόντια μέτρα, που για να ξεπεραστούν όμως είναι αναγκαίο να βγούμε συγκροτημένα- εννοώ με Εθνικό Σχέδιο- και συμφωνημένα με την ΕΕ στις αγορές, ώστε να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε πληγές και να αποκαταστήσουμε αδικίες. Εύχομαι να κερδίσει η ΛΟΓΙΚΗ, γιατί μόνο αυτή θα αντικαταστήσει την οργή με την ελπίδα και το φόβο με τη σταθερότητα.

Ο κόσμος όμως κουράστηκε. Γιατί να ξαναψηφίσει Ν.Δ., όταν πολλές από τις υποσχέσεις του 2012 έμειναν απλά υποσχέσεις?

Ε.Σ.: Πιστεύει δεν πιστεύει η αλήθεια είναι μία και "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".
Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση μετά το Β´ παγκόσμιο πόλεμο. Μας δημιούργησαν υπερβολικά ενοχικά σύνδρομα λέγοντας ότι η κρίση είναι ελληνική, ενώ ήταν διεθνής. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ με τη Lehman Brothers και εξήχθη δια της Ελλάδας στην ανέτοιμη Ευρώπη.
Είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως οικονομική, διότι ανέδειξε την ανεπάρκεια ηγεσίας και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη αντέδρασε φοβικά. Δεν ενεργοποίησε αμέσως την Αρχή της Αλληλεγγύης. Φοβήθηκε το εσωτερικό πολιτικό κόστος. Δε διέθετε μηχανισμό στήριξης, γι αυτό έβαλε στο ταμείο της το Δ.Ν.Τ., που δυσκολεύεται να αντιληφθεί το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
Τα λάθος της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2010 ήταν ότι μας διαχώρισε από τον υπόλοιπο Νότο, αρνήθηκε το Σχέδιο Ackermann και δέχθηκε αδιαπραγμάτευτα να μπούμε σε διεθνή κηδεμονία ενώ είχαμε ακόμα διαπραγματευτική δύναμη, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας ήταν σε Ευρωπαϊκά χέρια με τη μορφή ομολόγων (Deutsche Bank, BNP, Γαλλική Τράπεζα).
Αυτό που τότε η ΝΔ έλεγε, ήταν μια άλλη λύση που μας διασφάλιζε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την ώρα που μπήκαν οι υπογραφές και γεννήθηκε το Grexit δεν έμενε άλλος δρόμος παρά να επισπεύσουμε το επώδυνο ταξίδι και να βγούμε γρήγορα στις αγορές.... Τώρα που διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι πιο επικίνδυνο να γυρίσουμε πίσω. Η μόνη δέσμευση που μπορούμε να πάρουμε αφορά την επόμενη μέρα και σχετίζεται με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη μείωση των φόρων.

Έγιναν λάθη από το 2012 έως σήμερα στη συγκυβέρνηση ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ? Αν ναι ποιο θεωρείται το μεγαλύτερο λάθος ?

Ε.Σ.: Και βέβαια έγιναν και λάθη και αδικίες. Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου ήταν ο ΕΝΦΙΑ, που επιβάρυνε κατά 800% κατοχή ακινήτων, θίγοντας το δικαίωμα στην ιδιοκτησία στο σκληρό συνταγματικό του πυρήνα. Ήταν ένας άδικος φόρος, που έπληξε κυρίως τη μεσαία τάξη με απίστευτες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις και πρέπει σταδιακά να διορθωθεί.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα ?

Ε.Σ.: Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία, μείναμε στο σκληρό Ευρωπαϊκό πυρήνα, κρατώντας ζωντανή την προοπτική μας και επιτύχαμε επιδόσεις πάνω από τους στόχους του μνημονίου στον τομέα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως το αναγνωρισμένο από τους δανειστές πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αποτελεί στερεή βάση για τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους που θα ακολουθήσει.

Σε περίπτωση εκλογικής ήττας της Ν.Δ θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας?

Ε.Σ.: Την ώρα της πιο κρίσιμης μάχης για την πατρίδα, μη ζητάτε από μένα να κάνω παραδοχή ήττας. Έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι για όλα. Δε βρήκα ποτέ κάτι έτοιμο και πιστεύω στις ανατροπές. Θα το παλέψουμε μέχρι τελευταία ώρα και θα νικήσουμε.

Πολιτεύεστε την Θράκη και συγκεκριμένα στην Ροδόπη όπου στις τελευταίες Ευρωεκλογές οι τουρκόφρονες του «DEB» επέδειξαν «δύναμη ισχύος», πετυχαίνοντας να αναδειχθούν πρώτο κόμμα. Γιατί η μειονότητα στρέφεται σε ένα κόμμα που θεωρεί «μητέρα» πατρίδα την Τουρκία ?

Ε.Σ.: Ο αγώνας μου στη Ροδόπη έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, αξιακό και εθνικό.
Αξιακά παλεύω για δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αγωνίζομαι για την απελευθέρωση των συνειδήσεων των Μουσουλμάνων συμπολιτών μου από τη χειραγώγηση, την εξάρτηση, την πίεση ξένων κέντρων, που θέλουν να επαναφέρουν διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και να χρησιμοποιήσουν τη μειονότητα ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολίτικης και παρέμβασης, καταστρέφοντας την Ανοιχτή Δημοκρατική Κοινωνία Πρότυπο, που όλοι μαζί με πολύ κόπο οικοδομήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.
Εθνικά αγωνίζομαι εδώ και χρόνια να θωρακίσω τη Θράκη από κάθε επιβουλή ενισχύοντας την δημογραφικά τον Ελληνισμό, τονώνοντας την περιοχή αναπτυξιακά και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα πανελλαδικά αλλά και διεθνώς. Γενικά, καθ΄όλη την πορεία μου μέχρι τώρα, έβαλα την πατρίδα μου πάνω από τα αξιώματα και δεν ξέχασα ούτε στιγμή τη συμβουλή που μου έδωσε ο αείμνηστος πατέρας και δάσκαλός μου
όταν εκλέχτηκα πρώτη φορά βουλευτής: "Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις".

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης