Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Υστερόγραφο (ysterografonews.gr)

1.Πως κρίνετε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές;

E.Σ.: Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που γεννά συγκρατημένη αισιοδοξία και δικαιώνει τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν πρέπει όμως να ακυρωθεί η αξία του ούτε από τη μιζέρια της αντιπολίτευσης, ούτε όμως από επιπόλαιους πανηγυρισμούς που μπορεί να προκαλέσουν επανάπαυση. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας που για να τον διαβούμε με επιτυχία είναι αναγκαίο να λειτουργήσουμε με επιμονή στην προσπάθεια, ευθύνη στους χειρισμούς και ειλικρίνεια προς τους πολίτες.

2. Ποιο είναι το σχόλιο σας για την τρομοκρατική επίθεση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας;

E.Σ.: Πάντα η τρομοκρατία στην Ελλάδα επιδίωκε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ,να ραγίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας και να απειλήσει τη Δημοκρατία.
Είναι χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας συνεργαζόμενες να μην το αφήσουν αυτό να συμβεί.

3. Με δεδομένη τη θητεία σας στο Υπ. Εσωτερικών ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών;

E.Σ.: Στις εκλογές αυτές δεν θα βαθμολογηθούν μόνο τα κόμματα. Θα αξιολογηθεί και ο Έλληνας ψηφοφόρος. Θα δούμε αν αναγνωρίζεται η προσπάθεια, αν αποδοκιμάζεται ο λαϊκισμός, αν πείθουν τα κόμματα "του τηλεοπτικού εργαστηρίου" που αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά για την ουσία των πραγμάτων. Θα δούμε αν οι Έλληνες αποδοκιμάζουν τα άκρα και τις ακρότητες και αν πραγματικά επιθυμούν μια μετριοπαθή σύγχρονη Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

4. Πολύς λόγος έχει γίνει για μια εσωκομματική προοπτική που λέει ότι η ΝΔ θα μετεξελιχθεί σε έναν άλλο πολιτικό φορέα ,με αλλαγή και της ονομασίας της και γενικώς με αποκοπή από της ρίζες της μεταπολίτευσης. Θα πρόκειται για πρόοδο η υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και πώς την αντιμετωπίζουν οι βουλευτές;

E.Σ.: Όταν έχεις έναν πλάτανο με βαθιά και στερεή ρίζα, που άντεξε στο χρόνο σε σχέση με τα άλλα δέντρα και αντέχει ακόμα, δεν τον κόβεις για να βάλεις στη θέση του μια μικρή "ελιά".
Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ μας είναι να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία. Να ανακτήσουμε τις χαμένες κοινωνικές μας συμμαχίες: τη νεολαία, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους ένστολους, γενικώς την πληγωμένη μεσαία τάξη...
Οφείλουμε με συνέπεια και πάθος να ξανατοποθετηθούμε όχι μόνο απέναντι στον αριστερό κρατισμό, αλλά και απέναντι στον ολιγοπωλιακό καπιταλισμό μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης.
Εμείς πρέπει να ξαναεκφράσουμε τη μεσαία τάξη, τους δημιουργικούς Έλληνες νοικοκυραίους, τους γνήσιους πατριώτες που αποδοκιμάζουν τους πατριδοκάπηλους των άκρων, το γνήσια λαϊκό στοιχείο της μετριοπάθειας και όχι τους λαϊκιστές που θέλουν δήθεν να σώσουν την Ελλάδα κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα των Ελλήνων.
Δεν πρέπει να απεμπολούμε ότι η δύναμη μας, η δύναμη της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν και είναι η Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, δηλαδή η δύναμη των πολλών και όχι αυτή της "Οικονομικής αριστοκρατίας της διαπλοκής"
Η δε ποιοτική μας διάφορα που ως παράταξη μας κατέστησε ανθεκτικούς στο χρόνο, είναι ότι πάντα στον δικό μας Εθνικό Οραματισμό χωρούσαν τα ατομικά και συλλογικά όνειρα των πολλών Ελλήνων και όχι των λίγων ευνοημένων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.