Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τη μεγάλη και καθαρή ήττα της περασμένης Κυριακής;

Ε.Σ.: Η ΝΔ έχασε την κρίσιμη εκλογική μάχη. Οφείλουμε να συγχαρούμε τους νικητές και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό της Ελλάδας. Ωστόσο οφείλω να τονίσω ότι η πολιτική μάχη δεν κρίθηκε ακόμα. Συνεχίζεται... Η έκβαση της θα εξαρτηθεί από το αν θα επιλέξει ή όχι ο Α. Τσίπρας τον στέρεο Ευρωπαϊκό δρόμο ή θα βάλει τη χώρα σε μία απίστευτη περιπέτεια.
Η αξιολόγηση των λόγων της δικής μας ήττας είναι ανοιχτή. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική χωρίς αλαζονεία. Να βάλουμε την παράταξη πάνω από τα πρόσωπα και με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να ενεργοποιήσουμε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες, που προβλέπονται σε μία μεγάλη, ιστορική και δημοκρατική παράταξη σαν τη ΝΔ. Δεν έχουμε περιθώρια να πικράνουμε άλλο τον κόσμο που μας πιστεύει...

Η υπερφορολόγηση σοβιετικού τύπου και ο ΕΝΦΙΑ;

Ε.Σ.: Ο ΕΝΦΙΑ ήταν το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης, γιατί έπληξε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στο σκληρό του πυρήνα ακυρώνοντας μαζί με την υπερφορολόγηση ένα μέρος και της ιδεολογικής ταυτότητάς μας.


Δε φέρει ευθύνη γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και ο Αντώνης Σαμαράς;

Ε.Σ.: Αυτό δεν θα το πω εγώ. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη, ιστορική και δημοκρατική παράταξη που οφείλει ψύχραιμα και συντεταγμένα να επισημάνει τα λάθη της και να αποδώσει τις ευθύνες στο ποσοστό που αντιστοιχεί στον καθένα μας. Επίσης έχουμε χρέος σεβόμενοι τον κόσμο, που ακόμα μας πιστεύει αλλά και αυτούς που πικράναμε, μέσα από την αυτοκριτική μας, να επαναπροσδιορίσουμε τη πολιτική φυσιογνωμία μας.

Θα βλέπατε θετικά μια επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στα νεοδημοκρατικά πράγματα;

Ε.Σ.: Εγώ δεν σταμάτησα να τον συναντώ και κυρίως να υπερασπίζομαι την πολιτική του ακόμα και τις δύσκολες μέρες. Ο Καραμανλής δεν είναι πλέον κομματάρχης, είναι Χρυσή Εθνική Εφεδρεία.

Τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η ΝΔ;

Ε.Σ.: Αυτή είναι ακριβώς η απάντηση που πρέπει να δώσει η διαδικασία ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής που πρέπει να ανοίξει ως το Συνέδριο και πρέπει να τη διαμορφώσουμε όλοι μαζί, όχι λίγοι, επιμένω όλοι μαζί.

Πως είδατε τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;

Ε.Σ.: Με πολύ έντονο αριστερό συμβολισμό. Εμείς ξέρουμε από που φεύγουμε, αλλά αυτοί δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει που έρχονται και τι ευθύνη αναλαμβάνουν. Ελπίζω να τα καταφέρουν για το καλό της Ελλάδας. Φοβάμαι όμως μη μας βάλουν σε καμία μεγάλη περιπέτεια.

Και το ότι ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ε.Σ.: Σε τέτοιες στιγμές, όσο δύσκολες και αν είναι ανθρώπινα, η ανωτερότητα εκπέμπει ισχυρότερο και θετικότερο μήνυμα απ' ότι η δυσάρεστη επικοινωνιακή εικόνα. Έκανε λάθος, που πιστεύω ότι το έχει ήδη μετανιώσει.

Εσείς πάντως κόντρα στις θελήσεις της Τουρκίας καταφέρατε να εκλεγείτε στη Ροδόπη. Το σχόλιό σας για τη μαζική μετακίνηση εισαγόμενων ψηφοφόρων;

Ε.Σ.: Στη Ροδόπη πάλεψα κόντρα σε ενάμιση κράτος. Κέντρα της Τουρκικής πολιτικής επεδίωξαν τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επαναφέροντας διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που είχαμε σπάσει τα προηγούμενα χρόνια με την οικοδόμηση μιας Ανοιχτής Κοινωνίας.
Από την άλλη η αδιαφορία και κάποιες απίθανες αστοχίες ή λάθη της Αθήνας αποδυνάμωσαν δημογραφικά την τοπική κοινωνία κλονίζοντας την πληθυσμιακή ισορροπία μεταξύ των σύνοικων στοιχείων. Καταλαβαίνετε ότι η δική μου μάχη δεν ήταν προσωπική ή κομματική, αλλά πρωτίστως αξιακή και εθνική.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.