Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΑΝΤ1 97,2"

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον "ΑΝΤ1 97,2", στις 03/10/2011

Για τις περικοπές στα στελέχη και τους αποστράτους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας:

"Οι επιπτώσεις είναι τραγικές σε όλα τα επίπεδα.
Πρώτα από όλα η συμπεριφορά της Κυβέρνησης έναντι των αποστράτων και των εν ενεργεία στρατιωτικών είναι απολύτως προσβλητική σε μια συγκυρία που η αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας είναι απαραίτητο χαρτί στις διαπραγματεύσεις που κάνουμε για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα.
Δεύτερον, με αντισυνταγματικό τρόπο η Κυβέρνηση αιφνιδιάζει τους ένστολους της αστυνομίας και του στρατού ουσιαστικά αλλάζοντας πλήρως τους όρους με τους οποίους προσελήφθησαν και δούλεψαν τα προηγούμενα 30 ή 35 χρόνια, μειώνοντας τις απολαβές τους ενώ αρχικά συμφώνησαν με το κράτος εντελώς διαφορετικά και δεν βγήκανε στη σύνταξη μόνοι τους αλλά βγήκανε επειδή ο νόμος τους το επέτρεπε εφόσον έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας.
Τρίτον, η θεαματική μείωση των δαπανών για την άμυνα αντιλαμβάνεστε ότι έχει άμεση επίπτωση και στο ηθικό αλλά και στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο σήμερα που βλέπετε τι γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελλάδα δεν έπρεπε να περιορίζεται μόνο σε εκφράσεις τσαμπουκά και στη συνέχεια να υποχωρεί, η Ελλάδα μία σταθερή και στιβαρή αποτρεπτική δύναμη που να βασίζεται και στο ηθικό των ανθρώπων αυτών που εκπαιδεύσαμε για να φυλάνε τις Θερμοπύλες και έτσι να μπορεί να διαπραγματεύεται σωστά τα εθνικά της συμφέροντα από τα οποία μπορεί να προκύψουν τρελά οικονομικά οφέλη, μόνο από την αναγνώριση και αξιοποίηση της ΑΟΖ με έξυπνο τρόπο μπορεί να δούμε απολαβές για το ελληνικό δημόσιο οι οποίες πραγματικά λύνουν το πρόβλημά μας.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης