Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» για το κρατικό Έλλειμμα

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 06/10/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» για το κρατικό Έλλειμμα.

«Η Κυβέρνηση αυτή κατάφερε μέσα σε 1 χρόνο να αναδείξει την κόπωση και την αδυναμία που οι συνήθεις κυβερνήσεις αναδεικνύουν τουλάχιστον μετά από 3ετία, για να μην πω τη 2η τετραετία. Σε 1 χρόνο μέσα αυτοδιαψεύστηκε, διότι άλλα έλεγε όταν υποστήριζε ότι "λεφτά υπάρχουν" και άλλα έδειξε την επομένη, επέλεξε λάθος συνταγή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενσυνειδήτως, από ότι φαίνεται από τα στοιχεία, έσυρε τη χώρα στη μέγγενη του ΔΝΤ και ενώ έχει επιβάλλει μια σειρά αυστηρών μέτρων και φέτος θα έπρεπε να έχουμε απολαύσει τη μείωση του ελλείμματος και την αύξηση των εσόδων, έχουμε και μείωση εσόδων και αύξηση του ελλείμματος. Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ».

«Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης είναι μονοδιάστατη, διότι έχει ασχοληθεί με τη μείωση των εξόδων και κυρίως των εξόδων που πάνε σε χρήμα που καταναλώνεται, δηλαδή τα έξοδα που πάνε σε μισθούς, σε συντάξεις, σε επιδόματα κτλ, όχι τα έξοδα των δημοσίων σχέσεων των Υπουργείων ή των διαφημίσεων των Υπουργείων. Αυτά δεν τα μείωσε. Μείωσε κόβοντας το 13ο και 14ο μισθό, κόβοντας κάποια επιδόματα, κόβοντας χρήματα του ΤΕΜΠΜΕ που έπρεπε να πάνε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να κινηθεί η αγορά, τέτοια χρήματα έχει κόψει. Η Κυβέρνηση έχει 3.500 περαιωμένες επενδύσεις έτοιμες να παράξουν πλούτο και θέσεις εργασίας και δεν τις δίνει την τελευταία δόση της κρατικής επιδότησης για να μπορέσουν να αρχίσουν να λειτουργούνε έχοντας κεφάλαιο κίνησης… Μειώνει λοιπόν τα έξοδα και μάλιστα όχι το σωστό κομμάτι των εξόδων, αλλά αυτό που θίγει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και τη βιωσιμότητα ή την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα δεν κάνει επί 1 χρόνο απολύτως καμία προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων από επενδύσεις. Καμία».

«Για να πάρεις χρήματα από μια επιχείρηση που παράγει όταν φορολογούνται τα κέρδη της, πρέπει να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να παράξει κέρδος. Όταν τις κλείνεις τις κάνουλες και τις δυνατότητες να παράξει κέρδος, εύλογο είναι ότι, παρότι τις επιβάλλεις περισσότερους φόρους, θα έχεις λιγότερες εισπράξεις, όπως συνέβη φέτος. Φέτος έχει ικανοποιηθεί στο μισό η πρόβλεψη των εσόδων, γιατί ακριβώς η Κυβέρνηση λειτούργησε με σοσιαλιστικά απωθημένα. Δεν επέτρεψε στην αγορά να επενδύσει, να αναπτυχθεί, να ανασάνει, να εξάγει προϊόντα».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε μια πολιτική, η οποία μόνο έδινε χωρίς να δημιουργεί πλούτο και είναι στρεβλή αυτή η πολιτική, την οποία πληρώνουμε. Στη συνέχεια υπήρξε από τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα μια περιοριστική πολιτική που μόνο έπαιρνε χωρίς να δημιουργεί πλούτο. Και τα 2 είναι στρεβλά. Η δική μας πολιτική στόχευσε στο να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για την εθνική οικονομία».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.