Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για τις Προτάσεις της ΝΔ για Ανάπτυξη

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 28/03/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «NET 105.8» για τις Προτάσεις της ΝΔ για Ανάπτυξη της Ελλάδας.
«Η πρότασή μας αποσκοπούσε στο πώς μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία και να περάσουμε την κρίση, χωρίς να καταστήσουμε τον εθνικό δανεισμό ενυπόθηκο δάνειο, χωρίς δηλαδή να υπονομεύσουμε την εθνική κυριαρχία και την κυριότητα του ελληνικού δημοσίου πάνω στην μεγάλη ακίνητη περιουσία του»
«Η Κυβέρνηση θυμίζω ότι για 6-7 μήνες στην αρχή παρέλυσε πλήρως το κράτος, ανέστειλε όλα τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα εισπράξεων, δηλαδή εσόδων, και οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο συνειδητά»
«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση δε μας άκουσε και κατέστησε ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό. Τώρα πρέπει να υποδείξουμε τρόπους για να βγούμε γρήγορα από το Μνημόνιο. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μπορέσουμε γρήγορα να σταθούμε ξανά στις διεθνείς αγορές. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δημιουργηθούν ρυθμοί ανάπτυξης που θα σκεπάζουν το ρυθμό δανεισμού με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε αποδεκτοί στις αγορές… Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε για το πώς θα αυξήσουμε το ΑΕΠ της χώρας, διότι μέχρι τώρα δεν ασχολούμαστε με αυτό»
«Αυτή η διαπραγμάτευση που έγινε τώρα, στη Σύνοδο Κορυφής, από τον κ. Παπανδρέου έπρεπε να γίνει πριν ενταχθούμε στο Μνημόνιο και έπρεπε να γίνει ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της… Είχαν λόγο οι δανειστές μας να συζητήσουν την παράταση αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου, καθώς και για τη διασφάλιση της ρευστότητάς μας για να μην μπούμε στο ΔΝΤ πριν από την υπογραφή του Μνημονίου. Τότε εμείς είχαμε το πλεονέκτημα το ψυχολογικό. Εμείς όμως δεν το αξιοποιήσαμε ως χώρα γιατί ο κ. Παπανδρέου είχε συνειδητά αποφασίσει να μας σπρώξει στο Μνημόνιο. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν έβλεπε αυτά που βλέπαμε εμείς; Βεβαίως τα έβλεπε. Ήθελε μια δικαιολογητική βάση έναντι των οπαδών του. Ήθελε δηλαδή να λέει ότι δεν αρνήθηκε τη σοσιαλιστική του ταυτότητα, αλλά ότι τον «αναγκάζει» το Μνημόνιο και οι Ξένοι να κάνει αυτή την πολιτική για να μειώνει κατά το δυνατόν το πολιτικό κόστος. Αυτή του όμως η «εσωστρέφεια» κατά κάποιον τρόπο, η μικροκομματική ανάλυση, έβλαψε τη χώρα, διότι κατέστησε ενυπόθηκο τον εθνικό δανεισμό. Υπονόμευσε το εθνικό όφελος για να μειώσει το κομματικό του κόστος και προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το Μνημόνιο γιατί σήμερα εφαρμόζει μια άκρατη νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς να θέλει να τη χρεώνεται ο ίδιος»