Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τον 1 χρόνο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 05/10/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για τον 1 χρόνο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

«Το διεθνές περιβάλλον έχει λόγο να επαινεί τον κ. Παπανδρέου, διότι και η Γερμανία και ιδιαίτερα ο κ. Άκερμαν, αλλά και η Γαλλία έχουν αγοράσει κατά κόρον ελληνικά ομόλογα τα προηγούμενα χρόνια. Άρα έχουν λόγο να δανείζει η Ευρώπη και το ΔΝΤ την Ελλάδα, για να παίρνουν πίσω τα λεφτά τους προκειμένου να μη ζημιωθούν οι δικοί τους λαοί. Το ζήτημα είναι τι κάνει ο κ. Παπανδρέου για το δικό του λαό και εκεί απαντήσεις δεν έχει να μας δώσει».

«Αυτό το οποίο χρησιμοποιεί ως πάγια μέθοδο η Κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις δικές τις ευθύνες είναι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι Εξεταστικές Επιτροπές και σε επίπεδο κοινωνίας η προκατασκευασμένη σύγκρουση μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων…Δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή με τρόπο απαράδεκτο για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

«Η στρατηγική επιλογή της COSCO τι σκεπτικό είχε τότε; Από τη στιγμή που η ελληνική βιομηχανία είναι κοστοβόρα και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα διάφορα φθηνά προϊόντα που παράγει η κινέζικη αγορά, να γίνουμε οι διαμεσολαβητές, να γίνουμε η πύλη της ευρωπαϊκής αγοράς στα κινέζικα προϊόντα, για να κερδίσει χρήματα η ελληνική ναυτιλία από τη μεταφορά, το λιμάνι από τη λειτουργία του και οι Έλληνες πιστοποιητές και μεταποιητές από την υπεραξία που θα έπαιρναν μεσολαβώντας για την προώθηση αυτών των εμπορευμάτων. Έτσι τα κέρδη για την εθνική οικονομία θα ήταν μεγαλύτερα. Τότε θυμίζω ότι ο κ. Παπανδρέου προΐστατο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προσπαθούσαν τότε να εμποδίσουν τη συνεργασία με την COSCO. Σήμερα έρχεται λοιπόν να δρέψει τις δάφνες της δικής μας πολιτικής».

«Το 1ο θύμα του Μνημονίου είναι η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, μαζί με το συνάδελφο το Σάββα Αναστασιάδη, που αφαιρεί από 5 Περιφέρειες της χώρας, 2 μήνες πριν τις εκλογές, σοβαρές αρμοδιότητες χρηματοδότησης και εποπτείας μεγάλων έργων υποδομής και τις παραχωρεί στην Εγνατία ΑΕ, δηλαδή σε μια κρατική εταιρεία. Αυτό εκτός από το ότι αποτελεί ομολογία ήττας, δηλαδή ηττοπάθειας της Κυβέρνησης, δείχνει και την απαξίωση που η ίδια η Κυβέρνηση, πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη», προκαλεί στο θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη, δείχνοντας ότι όλα αυτά που λέει δεν τα πιστεύει ούτε η ίδια».

«Έχουν ένα μικρό έλλειμμα οι χώρες που έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια αξιοποίησης του εθνικού τους πλούτου. Εμείς έχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και σε αυτό το θέμα. Έχουμε 300δις ακίνητη περιουσία, χωρίς τα νησιά και χωρίς τις δασικές εκτάσεις, που παραμένει αναξιοποίητη. Επίσης, έχουμε δαιμονοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία θα μπορούσε να είναι περισσότερο παραγωγική από το δημόσιο τομέα. Έχουμε μια χαοτική νομοθεσία, η Ελλάδα έχει περίπου 3 φορές περισσότερους νόμους από αυτούς που έχει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το ’45 μέχρι σήμερα. Επίσης, έχουμε ανεκπαίδευτο ανθρώπινο δυναμικό, διότι ο τρόπος με τον οποίον έχει επιλεγεί επί δεκαετίες, κυρίως από το 1981 και μετά, ήταν ένας τρόπος ρουσφετολογικός και κομματικοκρατικός. Όλα αυτά, εαν τα αντιστρέψουμε, είναι βέβαιο ότι μπορούμε τις επιδόσεις μας να τις αυξήσουμε στο έπακρο».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.