Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΕΝΝΕΑ 98.9» για τη Θράκη, την Οικονομία και τον Τουρισμό

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη Συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΕΝΝΕΑ 98.9» για τη Θράκη, την Οικονομία και τον Τουρισμό, στις 02/08/2011.

Για τη Θράκη:

Αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο στοιχείων εκ των οποίων το ένα έχει αρχίζει να ανατρέπεται τα τελευταία χρόνια. Το ένα είναι η παντελής έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την περιφέρεια και το δεύτερο είναι η αδικία της περιοχής όσον αφορά στη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων για πάρα πολλά χρόνια, κάτι που την τελευταία δεκαετία θεραπεύτηκε σημαντικά αλλά δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει την Θράκη σε μία σταθερή αναπτυξιακή τροχια.

Είχε ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια στην οποία είχα προσπαθήσει να βοηθήσω και εγώ όσο μπορούσα και τη βλέπω τώρα να ακυρώνεται.

Με ενοχλεί, ας πούμε, να μειώνεται ο αριθμός των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την ώρα που αυτό το Πανεπιστήμιο είχε απογειωθεί, ή να του στερούνται κονδύλια.

Με ενοχλεί να μένουν οι κάθετοι άξονες ακόμα καθηλωμένοι ένω θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί από το Φεβρουάριο του 2011, να βλέπεις αναξιοποίητες τις παραλίες μας, να απουσιάζει η Θράκη από τις επιθετικές καμπάνιες του ΕΟΤ, τις στοχευμένες καμπάνιες του τουρισμού.

Η προοπτική ανάπτυξης της χώρας περνάει από τη Θράκη.

Για τον Τουρισμό και τα ΤΑΞΙ:

Ο τουρισμός είναι η βασική πηγή πλούτου της οικονομία μας. Η Κυβέρνηση είναι ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός αυτού που ζούμε τώρα με τις κινητοποιήσεις των ΤΑΞΙ. Γνώριζε ότι με τις αποφάσεις της εκτελεί μία κοινωνική και εργασιακή ομάδα και το έκανε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, έχοντας πιθανώς συνυπολογίσει τις ζημίες. Απλά προσπάθησε να λειτουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να βάλει όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες να πιέσουν τα ΤΑΞΙ να μην αντιδράσουν τώρα. Μα η ίδια η Κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει τώρα αυτή η σύγκρουση. Με λάθος τρόπο. 30.000 επαγγελματίες και 20.000 εργαζόμενοι οδηγοί, κινδυνεύουν να αφανιστούν με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα. Εμείς δεν είμαστε κατά της απελευθέρωσης, αλλά υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει με κανόνες ανάλογους με τα ισχύοντα στην Ευρώπη, αντιστιχίζοντας τον αριθμό ΤΑΞΙ με τον πληθυσμό.

Για την Οικονομία:

Η οικονομία μας ανησυχεί γιατί φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μία περιδίνηση, από την οποία πολύ δύσκολα θα βγούμε. Περισσότερο ανησυχητικό είναι το στοιχείο της απάθειας που εμφανίζει η πολιτεία, η πολιτική. Θα έπρεπε να έχουν παρθεί πιο επιθετικές και πιο ξεκάθαρες αποφάσεις σε ορισμένα ζητήματα. Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τόπο έχοντας την κοινωνία απέναντι, πλήττοντας σημαντικές κοινωνικές και εργασιακές ομάδες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Εάν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να βαδίσει μαζί με την κοινωνία, στο τέλος θα αποτελεί αστείο το να λέμε σώζουμε την Ελλάδα εκτελώντας τους Έλληνες.

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ:

Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν γύρω στα 200 δις δολάρια ναυτιλιακό συνάλλαγμα που έχει παραχθεί από Έλληνες εφοπλιστές, ν’ ακούμε ότι υπάρχουν 300 δις ευρώ καταθέσεις από ελληνικά χέρια στα ξένα τραπεζικά συστήματα και να μην μπορεί τους ανθρώπους αυτούς να αφυπνίσει τον πατριωτισμό τους , να τους πείσει η ελληνική πολιτεία να έρθουν, έστω και για λίγες ώρες, και να επενδύσουν ένα μέρος του κεφαλαίου τους στην ελληνική τραπεζική πίστη.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε χάσει πάνω από 67 δις στο εξωτερικό από επιπολαιότητες και φλυαρίες κυβερνητικών και άλλων στελεχών που δημιουργούν ανασφάλεια στην αγορά και σκοτώνουν τη ρευστότητα των τραπεζών με συνέπειες domino στη μικρομεσαία επιχείρηση και την κινητικότητα της αγοράς.

Μία κυβέρνηση δεν πρέπει να μιλάει πολύ, πρέπει να πράττει. Μπορεί να χάνει το επικοινωνιακό στοίχημα, όπως κατηγορούσαν εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση φέρνει αποτελέσματα τα οποία βάζουν σε λειτουργία την οικονομία. Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.