Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105.8» για το θέμα της Συναίνεσης

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 23/05/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105.8» για το θέμα της Συναίνεσης.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία να στηρίζει κανείς μέτρα, με τα οποία συμφωνεί και αυτό θα το πράξουμε. Δε μπορούμε όμως να δώσουμε εξουσιοδότηση εν λευκώ στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα όταν η κεντρική φιλοσοφία, η κεντρική κατεύθυνση της πολιτικής του είναι αδιέξοδη και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αντί να τα επιλύει»

«Έχει μεγάλη διαφορά αν κάποιος σε αντιμετωπίζει ως εταίρος ή αν σε αντιμετωπίζει ως δανειστής. Ο δανειστής εύλογα θέλει να πάρει τα λεφτά του. Από την άλλη πλευρά το χρέος μιας κυβέρνησης είναι να προασπίζει την κοινωνικής συνοχή και κινητικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όχι απλά η ικανοποίηση των δανειστών. Αν αυτό συνδυάζεται και με τη συνέπεια έναντι των δανειστών είναι το ιδανικό. Πρέπει λοιπόν να βρούμε ένα σωστό μείγμα για να μπορούμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση»

«Εμείς ζητούμε αυτή τη στιγμή καταρχήν, επειδή ακριβώς λειτουργούμε υπεύθυνα και όχι λαϊκίστικα, να κάνει στροφή πολιτικής η ίδια η Κυβέρνηση. Δεν μπαίνουμε δηλαδή στη λογική των εκλογών, διότι δε θέλουμε να σύρουμε σε μεγαλύτερη ταλαιπωρία τον τόπο. Κάθε εκλογική διαδικασία έχει και κόστος και αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί μια στάση, η οποία δε βοηθά αυτή της στιγμή τη διαμόρφωση οικονομικών αποφάσεων. Αλλά επιμένουμε και επιμένουμε μαχητικά στην αλλαγή πολιτικής. Εφόσον λοιπόν η Κυβέρνηση υιοθετήσει ένα νέο τέτοιο κράμα πολιτικής που είναι πιο αποτελεσματικό, δεν έχουμε κανένα λόγο να φαινόμαστε εχθρικοί απέναντι σε κάποια μέτρα. Αλλά αν η Κυβέρνηση επιμείνει στην αδιέξοδη πολιτική της, σταδιακά οδηγούμαστε σε μια μετωπική σύγκρουση, την οποία θα την ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο λαός»

«Έχουμε πει και το κάναμε μέχρι τώρα, αν θεωρούμε ότι κάποια μέτρα βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, δε θα τα πολεμήσουμε, θα τα στηρίξουμε. Δεν μπορούμε όμως να συμβιβαστούμε και να δεχθούμε την ενυπόγραφη εκχώρηση εθνικών αρμοδιοτήτων στα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια»

«Οι δανειστές, έστω και εκ των υστέρων, προσπαθούν με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα να νομιμοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Η Αντιπολίτευση μέχρι τώρα έχει αποτελέσει φρένο σε αυτές τις επιθυμίες των δανειστών. Αρνούμενη να ψηφίσει τις Δανειακές Συμβάσεις και το Μνημόνιο, ουσιαστικά εμπόδισε την εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στα διεθνή κέντρα. Και επιμένουμε σε αυτό. Στην υπόθεση της συναίνεσης δε μιλούμε μόνο για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συγκεκριμένης πολιτικής, μιλούμε για την έγκριση ή την απόρριψη της εκχώρησης εθνικής αρμοδιότητας. Εκεί είμαστε αντίθετοι, δε το συζητούμε. Δεν θα υπογράψουμε εκ των υστέρων τη νομιμοποίηση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, όπως την είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης