Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 21/06/2011 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Όταν έχετε μια συνταγή η οποία δεν έχει αποδώσει αποτελέσματα και όταν η Ευρώπη, εν τέλει, ό,τι και αν έχει μεσολαβήσει, σε αξιολογεί με βάση τα αποτελέσματα, γνωρίζεις δε, ότι κάτι άλλο είναι το σωστό που θα έπρεπε να είχες εφαρμόσει, είναι τουλάχιστον ματαιοδοξία να ζητάς να ψηφίσουν οι άλλοι το λάθος. Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά επιμένει, ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές αλλαγές στις προτεραιότητες του προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που δεν φαίνεται η κυβέρνηση διατεθειμένη αυτό να το κάνει, είναι εύλογο ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε το λάθος»

«Σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, κάθε φορά όταν εκχωρείται σκληρός πυρήνας εθνικής κυριαρχίας, θα πρέπει να ακολουθείται αυστηρότατα η ανάλογη διάταξη του εθνικού Συντάγματος. Εδώ λοιπόν επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας και αυτό έχει να κάνει με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία έχει καταστεί υποθήκη του χρέους, μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Εδώ χρειάζεται, τυπικά -για να είναι κατοχυρωμένος ο δανειστής μας- ή 180 ψήφους στη Βουλή ή ενυπόγραφη συναίνεση, όπως έγινε με το μοντέλο της Πορτογαλίας ή δημοψήφισμα...

Η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει και πολιτικά και εθνικά, ότι το μάξιμουμ που μπορούμε να δώσουμε είναι ο λόγος μας ότι θα σεβαστούμε την ελληνική υπογραφή. Είναι εθνικό μας, όμως, δικαίωμα να διαχειριστούμε εμείς τη δημόσια περιουσία μας, όταν πρόκειται να την αποκρατικοποιήσουμε ή να την αξιοποιήσουμε...

Οι δανειστές θέλουν να κατοχυρώσουν, εύλογα, τα δικά τους συμφέροντα. Θέλουν, λοιπόν, να έχουν δεσμευμένη νομικά και την επόμενη κυβέρνηση. Για αυτό θέλουν από τώρα να προδεσμεύσουν την αντιπολίτευση -την οποία τη βλέπουν να έρχεται ως κυβέρνηση-, γιατί φοβούνται μην έχουν επιπλοκές, όσον αφορά τη νομική διεκδίκηση των χρημάτων τους την επόμενη ημέρα»

«Δεν μπορούμε εμείς να συμπράξουμε σε κάτι που βλάπτει τη χώρα μας και το λαό μας. Και η αναφορά μας δεν είναι μόνο τι θα πει η Τρόικα είναι οι Έλληνες πολίτες που μας εκλέγουν. Όταν εγώ βλέπω στην περιφέρεια μου τις οικογένειες να μην έχουν ψωμί να ταΐσουν το παιδί τους, δεν θα το πω ως πολιτικός; Αυτούς υπηρετώ και αυτούς εκπροσωπώ και στο εθνικό και στο διεθνές σύστημα. Δεν εκπροσωπώ ούτε τον κ. Ρομπάι ούτε τον κ. Μπαρόζο»

«Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το ένα άρθρο είναι απωθητικό για εμάς. Τα υπόλοιπα, όμως, που αποτελούν εκτέλεση κάποιων πτυχών με τις οποίες συμφωνούμε, σαφώς θα υποστηριχθούν από την παράταξή μας, αρκεί να συμφωνούμε στην ουσία. Εκεί που διαφωνούμε όμως, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».