Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για τα νέο Κόμμα της κ. Μπακογιάννη

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 22/11/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» για το νέο Κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

«Όσον αφορά το εγχείρημα αυτό θα ήθελα να πω ότι δεν μας αφορά, δηλαδή ότι ούτε ιδεολογικά ούτε πολιτικά ακουμπά το χώρο της ΝΔ. Πιστεύω ειλικρινά ότι οι προσεγγίσεις, οι πρώτες, οι οποίες ακούστηκαν, είναι απολύτως νεοσυντηρητικές και έχουν εντελώς διαφορετική στόχευση από αυτό που εκφράζουν οι επικοινωνίες στο πολιτικό σκηνικό».

«Ο χώρος της Κεντροδεξιάς εκφράζεται αυτή τη στιγμή απόλυτα από τη ΝΔ, η οποία μετά τις τελευταίες εκλογές και παρά την εσωτερική υπονόμευση, όπου αυτή υπήρξε και εκδηλώθηκε, κατάφερε να ανασυνταχθεί, να μειώσει την εκλογική διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, όχι δημοσκοπικά αλλά πραγματικά στις 2 μονάδες».

«Είναι η πρώτη φορά, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, που η ΝΔ κατάφερε πειστικά να ξαναγίνει η δεύτερη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πιστεύω ότι αυτό το συνδύασε και με θετική πρόταση, όχι μόνο με κριτική του αντιπάλου. Η Στρατηγική για την Ελπίδα όπως ακούστηκε, θεωρώ ότι έπεισε σε σημαντικό βαθμό. Τώρα θα πρέπει να εξειδικευθεί και να συμπληρωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε σε εκείνα τα σύνολα που έχουν αρνηθεί και απορρίψει το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν θετική έκφραση στο χώρο μας».

«Ούτε εγώ, ούτε οι άλλοι συνάδελφοι της ΝΔ ετεροπροσδιοριζόμεθα, κυρίως από εγχειρήματα που έχουν στόχο την πολιτική επιβίωση προσώπων. Εμάς, μας ενδιαφέρει η πορεία του τόπου. Και η ΝΔ έχει διαχρονικά αποδείξει ότι ξέρει ουσιαστικά να βρίσκει το δρόμο της, όσες φορές και αν αντιμετώπισε τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Προσωπικά πιστεύω ότι το πολιτικό μας πρόβλημα, δεν είναι οι Κυβερνήσεις Συνεργασίας. Έχει αποδείξει η ιστορία ότι οι Κυβερνήσεις Συνεργασίας είναι οι πλέον αναποτελεσματικές Κυβερνήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ξεκάθαρος πολιτικός λόγος και δέσμευση των μεγάλων πολιτικών κομμάτων εξουσίας πριν τις εκλογές για αυτά που θα κάνουν την επομένη».

«Η εθνική συνεννόηση είναι κάτι που είναι ζητούμενο πολλές φορές, αλλά επί συγκεκριμένης ατζέντας και για την παραγωγή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, όχι η προσχώρηση σε λάθος, όχι η δημιουργία συνενοχής στους άλλους όπως επιδιώκεται αυτή τη στιγμή από τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου δημιούργησε ένα πλαίσιο αρνητικό για το λαό, την κοινωνία και την οικονομία και σε αυτό το πλαίσιο θέλει εμείς εκ των υστέρων να προσχωρήσουμε. Δε γίνεται αυτό. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση που πιστεύουμε ότι θα δώσει λύση και σε αυτή τη λύση καλούμε και τους Έλληνες πολίτες».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου