Συνέντευξη στην Εφημερίδα FAQ

Είναι από τους πολιτικούς που έχουν δεχτεί πολλά επικριτικά σχόλια. Από το 2004 έως σήμερα έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα, ενίοτε και εκ συμπτώσεως… Τώρα, με κάποια ησυχία, ταυτίζει το όνομά του με αυτό που λέμε ευρυζωνικότητα, παρότι πολλοί από εμάς δεν πολυκαταλαβαίνουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται… Η νεότερη γενιά πάντως το καταλαβαίνει, αν και λέει «too good to be true».

Συνάντησα τον υπουργό μια μέρα στο γραφείο του. Μιλήσαμε περίπου τέσσερις ώρες. Ζήτησα να τον ξαναδώ, όπως και έγινε. Είχα πολλές απορίες. Είναι πολλά όσα έχουν ειπωθεί για εκείνον και με τους πολιτικούς δεν βγάζεις εύκολα άκρη…Το αρχικό κείμενο της συνέντευξης ήταν 25.000 λέξεις. Το τελικό είναι 2.000. Οι ερωτήσεις δεν είναι δικές μου… Είναι δικές σας, είναι απορίες που εύλογα έχει κάθε πολίτης, κάθε ψηφοφόρος… Είναι πράγματα απλά, που όμως σκιαγραφούν την εικόνα του πολιτικού, το προφίλ ενός πολιτευόμενου της Ν.Δ. Κυρίες και κύριοι, ιδού ο σημερινός (κατόπιν ευρωεκλογών) Μr WiFi ή WiMAX… Η επιλογή σάς ανήκει


Ευριπίδης Στυλιανίδης
  «Η οπτική ίνα θα φτάσει σε κάθε σπίτι»

Πότε άρχισαν όλα;

«Ξεκίνησα την πορεία μου από την Κομοτηνή στα μαθητικά χρόνια. Εξελέγην πρόεδρος του σχολείου μου, του 1ου Λυκείου Κομοτηνής. Και οι δύο γονείς μου είναι δάσκαλοι και προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες της Ανατολικής Θράκης. Εγώ μεγάλωσα στην Κομοτηνή. Εκεί το 1982, όταν επί Ανδρέα Παπανδρέου έγιναν για πρώτη φορά μαθητικά συμβούλια, κατέβηκα ως ανεξάρτητος και ψηφίστηκα από το 77 των συμμαθητών μου. Σε πρώτη φάση βέβαια –μιλάω για τη Β΄ Λυκείου– αντιμετώπισα την αντίδραση των κομματικών νεολαιών· δεν μου επέτρεψαν να μπω στο τριμελές προεδρείο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου. Οπότε στην Γ΄ Λυκείου αυτοοργανώθηκα, κατάφερα να κερδίσω την πλειοψηφία του δεκαπενταμελούς συμβουλίου ως ανεξάρτητος και να πετάξω έξω τις κομματικές νεολαίες. Κάποιοι άρχισαν τότε να ιδεολογικοποιούν τον πόλεμο εναντίον μας και κάποια στιγμή αποφάσισα να ενταχθώ στην ΟΝΝΕΔ. Αυτή η οργάνωση νεολαίας μού άρεσε γιατί ήταν ανοργάνωτη. Σ’ αυτή δεν υπήρχαν ινστρούχτορες, κατευθύνσεις, εποπτεύοντες και έτσι μπορούσαμε να διαμορφώσουμε μόνοι μας την ιδεολογία μας και τις πολιτικές μας θέσεις. Μετά, στο πανεπιστήμιο, εξελέγην εκπρόσωπος των φοιτητών στην ΕΦΕΕ και στα όργανα διοίκησης του Δ.Π.Θ.».


Πώς γνωρίστηκε με τον σημερινό πρωθυπουργό;

«Με τον Καραμανλή γνωριστήκαμε μέσα από μια διαφωνία. Την εποχή που ήμουν στη μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο, ο Καραμανλής είχε επιστρέψει από την Αμερική ως διδάκτωρ και τοποθετήθηκε τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη, σε μια δύσκολη περιοχή, η οποία έχει τα θέματα μειονότητας. Εκεί λοιπόν, σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, γνώρισα τον Καραμανλή, κοντραριστήκαμε δημόσια πάνω σε ένα θέμα. Η διαφωνία μας έγινε αφορμή για μια ειλικρινή φιλία. Από τότε αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια σχέση πολιτικής αλληλοεκτίμησης. Στη συνέχεια, όταν τελείωσα με το πανεπιστήμιο και έφυγα στο εξωτερικό, συνέχισα να τον υποστηρίζω, κατά την πρώτη κάθοδο του ως υποψηφίου  βουλευτή Θεσσαλονίκης. Έπειτα εγώ έγινα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκείνος γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού.Από τότε που ανέλαβε πρόεδρος και μετά πρωθυπουργός τη σχέση μας διέπει αμοιβαίος σεβασμός στο θεσμικό μας ρόλο».


Τι τον δίδαξε η Γερμανία;

«Στη Νομική Κομοτηνής έκανα μια καλή διαδρομή ως φοιτητής, ως συνδικαλιστής, ως εκπρόσωπος στην ΕΦΕΕ. Έπειτα πήγα στο Αμβούργο για να σπουδάσω Συνταγματικό Δίκαιο. Εκεί όμως δεν ήξερα κανέναν, δεν ήξερα λέξη γερμανικά, είχα περιορισμένα χρήματα στην τσέπη· έπρεπε να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Εκεί λοιπόν δοκίμασα τις δυνάμεις μου πρώτη φορά και αυτό ήταν σημαντικό. Δηλαδή τι έκανα; Πρώτα απ’ όλα, φρόντισα να μάθω τη γλώσσα· σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρα την επάρκεια και άρχισα τη διδακτορική διατριβή μου στο Συνταγματικό Δίκαιο. Στη συνέχεια είπα ότι δεν πήγα εκεί μόνο για να πάρω ένα χαρτί και να φύγω. Έτσι άρχισα να δουλεύω πέντε μέρες την εβδομάδα σερβιτόρος σε εστιατόριο, ώστε να περνάω τα σαββατοκύριακα στα καλύτερα σημεία και να γνωρίζω διάφορους ανθρώπους – πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες. Σε δεύτερη φάση, μάλιστα, κατάφερα με το βιογραφικό μου να πάρω μια θέση κλητήρα-θυρωρού στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Αμβούργο και αυτός ο διορισμός μου αποδείχτηκε φοβερή εργασιακή και διοικητική εμπειρία. Ξαφνικά βρέθηκα στην αντιπροσωπεία, να είμαι αυτός που μιλάει γερμανικά, που ξέρει νομικά, που κάνει πολιτική και βοήθησα σημαντικά –πιστεύω– τους γενικούς προξένους που είχα προϊσταμένους».


Είναι μια αρένα η πολιτική;

«Όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στην πολιτική, το έκανα για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ένιωθα μεγάλη και ειλικρινή αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Θράκη. Δεύτερον, επειδή ήμουν γεμάτος ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς. Υπήρχε όμως και μια άλλη πτυχή που με έκανε να μπω στην πολιτική: κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που αποφάσιζαν για μένα ήταν χειρότεροι από μένα. Έτσι μπήκα στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση. Μετά έρχεται ο ρεαλισμός. Καταρχάς προκύπτει η ανάγκη να επιβιώσεις κόντρα στα πολύ σκληρά συστήματα εξουσίας, να αποδείξεις ότι στην Ελλάδα ακόμα και ο γιος ενός δασκάλου της ελληνικής επαρχίας μπορεί να γίνει υφυπουργός Εξωτερικών ή υπουργός Παιδείας ή υπουργός Μεταφορών. Τι δεσπόζει στα σκληρά συστήματα εξουσίας; Ηαπληστία ορισμένων για δύναμη, χρήμα, εξουσία. Η νεοπλουτίστικη στάση μερικών απέναντι στην προβολή, η εσωτερική ανάγκη τους για επιβεβαίωση. Όλη αυτή η κατάσταση, δε, μπορεί να σε οδηγήσει στα μεγαλύτερα αμαρτήματα, στις πιο λανθασμένες αποφάσεις.  Η λέξη “όραμα”, ας πούμε, κάποτε έλεγε πολλά. Αν την πεις τώρα, μπορεί και να γελάσουν μαζί σου. Αν μάλιστα την πιστεύεις, μπορεί να σε πουν και αφελή».


Τι λογής αποφάσεις κάνουν τους μεγάλους πολιτικούς;

«Κατά τη γνώμη μου, στην ελληνική ιστορία δυο τρεις φυσιογνωμίες έχουν διακριθεί, γιατί μπόρεσαν να μοιραστούν το όνειρό τους με τους πολλούς. Παραδείγματος χάρη, για ποιο λόγο έμεινε στη συλλογική μνήμη ο Ελευθέριος Βενιζέλος; Για τους ιστορικούς έμεινε διότι πολλαπλασίασε την ελληνική κυριαρχία εδαφικά. Κατ’ εμέ, όμως, ο Βενιζέλος έμεινε πολιτικά διότι πήρε τα χωράφια των τσιφλικάδων και, αντί να τα κάνει κολχόζ, τα έκανε πολλές μικρές ιδιοκτησίες· επειδή πήρε τους κολίγους και τους έκανε ιδιοκτήτες αγρότες. Συνήψε, δηλαδή, μια κοινωνική συμμαχία με διάρκεια και βάθος, πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η καινούργια ελληνική περιφέρεια. Από την άλλη, για ποιο λόγο έμεινε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Μα για την αντιπαροχή, για τον λόγο που τον βρίζουν ακόμη τα πρωτοσέλιδα. Διότι πήρε χιλιάδες πρόσφυγες, άστεγους, εξαθλιωμένους και τους έδωσε τη δυνατότητα με ένα μικρό οικοπεδάκι σε κάποια γωνιά της Αθήνας να δώσουν την αντιπαροχή και να προικίσουν την κόρη τους, να αποκτήσουν ένα ιδιόκτητο μαγαζάκι, να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους».


Πώς αντιλαμβάνεται την κοινωνία;

« Έχουμε την αγορά, έχουμε την πολιτική και έχουμε τον πνευματικό κόσμο. Τι γίνεται σε καθέναν απ’ αυτούς τους τομείς; Η πνευματική ηγεσία παράγει τη γνώση και τη διαθέτει. Αυτός είναι ο ρόλος της: η τεχνοκρατική συμβουλή, η μελέτη των συνεπειών, η πρόβλεψη των εξελίξεων, η φρέσκια γνώση και πληροφόρηση. Η πολιτική βάζει τους κανόνες και επιτηρεί την τήρησή τους. Η αγορά, τέλος, παράγει τον πλούτο – μέσα όμως στο πλαίσιο κανόνων που έχει προσδιορίσει η πολιτική. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ρόλοι στην κοινωνία και αυτοί πρέπει να είναι. Όταν λοιπόν ο επιχειρηματίας προσπαθεί να κάνει πολιτική, ή θα πρέπει να αγοράσει πολιτικούς ή θα πρέπει να σκοτώσει τον ρόλο του ως επιχειρηματία, δηλαδή θα πρέπει να λειτουργήσει αθέμιτα απέναντι στους συναδέλφους του αγοράζοντας νομοσχέδια και παραγγέλνοντας αποφάσεις. Από την άλλη, όταν ο πολιτικός προσπαθεί να ελέγξει τον επιχειρηματία, διαπλέκεται. Ευνοεί για να ευνοηθεί· δεν λειτουργεί για τους πολλούς, αλλά για τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν, ως πολιτικοί, πρέπει να προσδιορίζουμε ποιος είναι ο ρόλος του κάθε χώρου, να βάζουμε τους κανόνες».


Πώς βλέπει τον δικομματισμό;

«Η πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος μπορεί να είναι ελκυστική ως εικόνα πολυφωνίας και δημοκρατικότητας, αλλά δυστυχώς η ιστορία αποδεικνύει ότι δεν οδήγησε ποτέ σε γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Αντιθέτως, σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας έκρυβε την ευθύνη πίσω από τον άλλο για να κρυφτεί. Υπ’ αυτή την έννοια, ένα σύστημα με τάσεις δικομματισμού διασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και λήψη αποφάσεων. Αυτή είναι μια συντηρητική προσέγγιση, η οποία είναι όμως κοντά στην πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, υπάρχει μια στρέβλωση στους κανόνες διαμόρφωσης πολιτικής στη χώρα μας. Δηλαδή, τα κόμματα δεν έχουν δομήσει τις διαδικασίες και το περιβάλλον για να γεννιούνται καινούργιες ιδέες και να υπηρετούνται συλλογικά. Το όλο σύστημα έχει στηθεί κάπως καιροσκοπικά.
Τα κόμματα είναι λοιπόν ή φεουδαρχικά ή μοναρχικά. Και η αλήθεια είναι ότι τα μοναρχικά κερδίζουν την κυβέρνηση, ενώ τα φεουδαρχικά χάνουν την κυβέρνηση. Όταν λοιπόν κυριαρχεί ένα άτομο, του οποίου οι ιδέες και οι πράξεις συγκινούν και συσπειρώνουν, τότε κυβερνάται ο τόπος. Όταν όμως υπάρχει φεουδαρχισμός στην προσέγγιση και ο καθένας κοιτάει πώς θα εξυπηρετήσει επιμέρους ατομικά συμφέροντα, τότε εκφυλίζεται η κατάσταση, ο πολίτης αγανακτεί και δεν δείχνει εμπιστοσύνη».


Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης τι θυμάται από τα χρόνια του ως υφυπουργός Εξωτερικών;

«Μαζί με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο Εξωτερικών επισκέφθηκα 53 χώρες ώστε να στρώσουμε το έδαφος για την ελληνική οικονομική διπλωματία, για αναπτυξιακές διαδικασίες, για την ενεργειακή διπλωματία. Έτσι ήρθε το άνοιγμα της ρωσικής αγοράς και ακολούθησαν οι εξελίξεις με τους αγωγούς φυσικού αερίου και η αύξηση του τουρισμού. Από την άλλη, έπρεπε να διαχειριστούμε το σχέδιο Ανάν· η Ελλάδα έπρεπε όχι μόνο να μην εγκαταλείψει την Κύπρο στον αγώνα της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά την ίδια ώρα να την προστατεύσει από τη διεθνή κατακραυγή και απομόνωση στην περίπτωση που ο κυπριακός λαός δεν θα δεχόταν να νομιμοποιήσει το υφιστάμενο καθεστώς παράνομης κατοχής. Ο Καραμανλής επέλεξε τελικά αυτό που επέλεξε, και ορθώς. Είπε δηλαδή ότι η Κύπρος αποφασίζει και ότι η Ελλάδα συμπαρίσταται. Έπρεπε τότε να αποδείξουμε ότι είμαστε ένας λαός ακηδεμόνευτος, ένας λαός που αποφασίζει ό,τι πιστεύει σωστό. Αυτό χωρίς να γρατζουνιστούμε ή να ματώσουμε διεθνώς. Ούτε ως Ελλάδα ούτε ως Κύπρος. Στα χρόνια μου κάναμε επίσης άνοιγμα στην Κίνα, άνοιγμα στον αραβικό κόσμο. Αποτελέσματα αυτών των ανοιγμάτων ήταν η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, η αποκρατικοποίηση του λιμένος Πειραιά, η δυνατότητα να λέμε όχι διεθνώς χωρίς να απομονωνόμαστε – θυμίζω την υπόθεση του Βουκουρεστίου με την ΠΓΔΜ».


Τι στόχους έχει θέσει στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών;

«Υπάρχουν ορισμένα νέα δεδομένα πάνω στα οποία πρέπει να ακουμπήσει η Ελλάδα, αν θέλει να παίξει ρόλο συμπρωταγωνιστή στη διεθνή σκηνή και όχι ρόλο ουραγού. Μιλάω για την τηλεκπαίδευση, την τηλεϊατρική, την τηλεργασία, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ηλεκτρονική δημοκρατία, την τηλεδιοίκηση. Αυτά τα νέα στοιχεία μπορούν να βγάλουν μια χώρα από την κοινωνική, τη χωροταξική και την οικονομική απομόνωση. Δεν χρειάζεται το παιδί μου να πάει στο ακριβοπληρωμένο ιδιωτικό σχολειό των Αθηνών για να πάρει γνώσεις· μπορεί να είναι στο τελευταίο ακριτικό νησάκι του Αιγαίου και μέσα από το Internet να έχει πρόσβαση στις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες και στους καλύτερους καθηγητές. Ο παππούλης που ζει στο ορεινό χωριό της Ηπείρου ή της Θράκης μπορεί να πηγαίνει στο αγροτικό ιατρείο και να παίρνει γνωμάτευση από τον καλύτερο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πιτσιρικάς μπορεί να στήνει την ηλεκτρονική του επιχείρηση στο χωριό του και να πουλάει προϊόντα του χωριού του στην άλλη άκρη του πλανήτη. Γι’ αυτά δουλεύουμε εμείς στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Δηλαδή, προσπαθούμε να τρέξουμε το σύστημα της ευρυζωνικότητας, να παντρέψουμε διάφορα συστήματα, να δώσουμε δυνατότητες εφαρμογής του ασύρματου και του δορυφορικού Internet
με τεχνολογίες WiFi και WiMAX, να φτάσουμε την οπτική ίνα σε κάθε σπίτι».

Ποιους «αντιπάλους» θα υπουργοποιούσε;

«Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι και στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά. Σε θέματα διαχείρισης της ευρωπαϊκής ατζέντας θα διάλεγα την Άννα Διαμαντοπούλου. Στα θέματα Δημόσιας Τάξης ήταν επιτυχημένος υπουργός ο Χρυσοχοΐδης. Σε θέματα δημιουργικής σκέψης η οξυδέρκεια του Πάγκαλου με γοητεύει – έχει άλλες αδυναμίες, αλλά εν πάση περιπτώσει…
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι επίσης ένας αξιόλογος έλληνας πολιτικός από το ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώ και τον Κώστα Σημίτη· επιδίωκε το αποτέλεσμα και αυτό είναι κάτι γοητευτικό για μένα. Ο δε Κώστας Σκανδαλίδης είναι ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται την κομματική λειτουργία με σωστό τρόπο και ξέρει να τη διαχειρίζεται. Η Αλέκα Παπαρήγα, τέλος, έχει καθαρό πολιτικό λόγο. Δηλαδή, οι προσεγγίσεις της είναι πάντοτε συστηματικές και ιδεολογικά συγκεκριμένες».


Ποιος νίκησε στις ευρωεκλογές;

«Σε όλη την Ευρώπη κέρδισαν όσοι μίλησαν καθαρά. Μίλησαν καθαρά οι οικολόγοι καικέρδισαν. Μίλησαν καθαρά οι κεντροδεξιοίκαι κέρδισαν. Όσο για τη χώρα μας, ο πρωθυπουργός είπε ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες. Έχουμε απέναντί μας 2.000.000 εύπλαστους ανθρώπους, οι οποίοι δεν αποφάσισαν ούτε να μας καταψηφίσουν ούτε να υπερψηφίσουν τους άλλους. Άρα, πρέπει να ξανασυγκινήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Επιμένω: ο πρωθυπουργός κράτησε υπεύθυνη στάση. Έδωσε οδηγίες και είπε σε κάθε υπουργό: “Σφίξε τα χρονοδιαγράμματα, βγες μπροστά, μη διστάζεις να συγκρουστείς αν είσαι βέβαιος ότι έχεις δίκιο, προχώρα. Προχώρα στις αποκρατικοποιήσεις, στα καρτοκινητά, στον ΟΣΕ, στην υγεία, στο ασφαλιστικό, στην εξωτερική πολιτική”».


Έχουν αφηνιάσει οι δελφίνοι;

«Δελφίνος είναι αυτός που έχει μια εναλλακτική πολιτική προσέγγιση σε σχέση με την κυρίαρχη πρόταση. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν το βλέπω. Αντιθέτως, βλέπω τους πάντες να στριμώχνονται για το ποιος θα το παίξει πιο καραμανλικός από τον άλλο. Ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ, για να διαδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Σημίτης διαφώνησε μαζί του, συγκρότησε μια διαφορετική πρόταση, βρήκε ομάδα να την υποστηρίζει, διεκδίκησε να την αναδείξει. Αυτήν τη στιγμή δεν
βλέπω κάτι τέτοιο στη Νέα Δημοκρατία. Τουλάχιστον δεν έχει εκδηλωθεί».Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα FAQ στις 2/7/2009.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.