Συνέντευξη στην Εφημερίδα CITY PRESS


Συνέντευξη στον Θάνο Δημάδη

Οι φερόμενες ως δηλώσεις του πρωθυπουργού περί αποχώρησής του αν χάσει τις εκλογές ταιριάζουν πιστεύετε στον Κ. Καραμανλή; Θα μπορούσε να έχει δηλώσει αυτά τα πράγματα;

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε δημοσίως ότι είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί. Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν τη δήλωσή του γιατί πιστεύω ότι ο Κ. Καραμανλής εκφράζει μία πολιτική σχολή που σηματοδότησε τις σημαντικότερες επιλογές για τη σύγχρονη Ελλάδα. Ένωσε την παράταξη και μας χάρισε δύο μεγάλες νίκες. Επιτυγχάνει συνεχώς σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Είναι ο μόνος και ο πρώτος που μπορεί πραγματικά να χαρίσει ακόμα μία δημιουργική τετραετία μεταρρυθμίσεων για τον τόπο.

Σε περίπτωση, όμως, που η ΝΔ χάσει τις επόμενες εκλογές, θα ήταν πιθανή αποχώρηση Καραμανλή;

Είναι παρών, εκφράζει μία σχολή που έχει διάρκεια και είναι ταυτισμένη με σημαντικές επιλογές και πιστεύω ότι θα συνεχίσει το σημαντικό του έργο, ό,τι κι αν συμβεί.

Αν αποχωρήσει, όμως, υπάρχουν στελέχη της ΝΔ και της σχολής Καραμανλή που θα μπορούσαν να συνεχίσουν αυτό το «σημαντικό έργο», όπως λέτε, σε περίπτωση ήττας;

Εκτιμώ ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη όχι μόνο γιατί είναι ένας καταξιωμένος ηγέτης. Έχει πολλά ακόμα να δώσει, πρωτίστως στον τόπο.

Είχατε μιλήσει για το δίλημμα «Καραμανλής ή χάος». Ισχύει το ίδιο και για την επόμενη μέρα μίας εκλογικής ήττας; Με απλά λόγια, άν φύγει ο Καραμανλής, υπάρχει κίνδυνος διάσπασης;

Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Η νίκη για τη ΝΔ είναι ρεαλιστικός στόχος και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Από εκεί κι έπειτα, αυτό που πιστεύω είναι ότι η παράταξη, και σε επίπεδο κορυφής και σε επίπεδο βάσης, είναι περισσότερο ενωμένη από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία της.

Yπάρχουν και στελέχη που βλέπουν την επόμενη μέρα...

Θεωρώ ότι ιεράρχηση αξιών όλων είναι πρώτα το συμφέρον του τόπου, έπειτα της παράταξης και στο τέλος το προσωπικό. Άρα οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι θεμιτές όταν περνούν μόνο μέσα από το συλλογικό συμφέρον της Ελλάδος.

Παρ' όλα αυτά, η διαδοχολογία καλά κρατεί στη ΝΔ. Μπακογιάννη και Σουφλιάς χτίζουν το δικό τους διακριτό προφίλ...

Εκτιμώ ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα διαδοχολογίας για το δικό τους σκοπό, ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θεωρώ ότι κάθε φιλοδοξία είναι θεμιτή μόνο όταν διέρχεται μέσα από το συμφέρον του τόπου και της παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική, λέγοντας ότι όποιος είναι κουρασμένος μπορεί να παραιτηθεί...

Η ΝΔ δεν διέγραψε ποτέ πρώην πρωθυπουργό. Η ΝΔ σεβάστηκε τους ανθρώπους που έχουν προσφορά στον τόπο και εκτίμησε τις διαφορετικές απόψεις. Αυτή είναι και η διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρεστε στην περίπτωση του κ. Σημίτη, που δεν δοκιμάστηκε στις εκλογές του 2004 αλλά έδωσε το δαχτυλίδι στον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής μήπως προετοιμάζει το έδαφος για κάτι αντίστοιχο;

Στη ΝΔ δεν υπάρχουν δαχτυλίδια. Ποτέ δεν υπήρξαν και δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Χθες έπεσαν οι υπογραφές για την Ολυμπιακή. Η ΝΔ αισθάνεται δικαιωμένη;

Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε τέσσερις φορές να την αποκρατικοποιήσει και απέτυχε. Εμείς πετύχαμε. Είναι μία ιστορική συμφωνία, οικονομικά συμφέρουσα για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για το ελληνικό Δημόσιο, που αναμένεται να εισπράττει από τα κέρδη τουλάχιστον 150 εκατ. ετησίως. Προστατεύεται επίσης το όνομα και το σύμβολο της Ολυμπιακής, που ισοδυναμούν με εθνική παρακαταθήκη για τους Έλληνες. Αυτή η επένδυση γίνεται επίσης στη δυσκολότερη παγκοσμίως οικονομική συγκυρία και αυτό δείχνει ότι η πολιτική μας αποδίδει.

Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα CITY PRESS στις 24/3/2009.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.