Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»

Συνέντευξη στη Μελαχροινή Μαρτίδου

Στην Κομοτηνή θα περάσει τις γιορτές ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στην γενέτειρά του και τα έργα που υπολείπονται να γίνουν, κάποια από αυτά είχε δρομολογήσει ο ίδιος και αναμένει να αποτελέσουν προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Ο λόγος του είναι ευθύς, απαντά σ΄ένα πλήθος ζητημάτων, αλλά και στο «δήθεν σκάνδαλο των αδειών φορτηγών» που δεν βγήκε τυχαία σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ όπως λέει καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Κύριε Στυλιανίδη, με αφορμή τη συνέντευξη αυτή να κάνουμε μια αποτίμηση των νέων δεδομένων στην Ν.Δ. με το νέο αρχηγό, αλλά και μια κριτική για τις μέχρι τώρα διαδικασίες στο κυβερνητικό έργο των 60 ημερών της νέας διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.
-Μετά την βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου εκτιμώ ότι ο λαός μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθειά μας, είναι συγκινητική και παράλληλα θα έλεγα ενθαρρυντική η συμμετοχή 800.000 πολιτών στις διαδικασίες εκλογής του νέου αρχηγού και συμβάλει στο να αναπτερωθεί το ηθικό μας, να ανασυγκροτηθεί γρηγορότερα η παράταξη μας και να αντεπιτεθεί με τελικό στόχο βεβαίως την νίκη.
Η ενότητα είναι το εφαλτήριο δεν είναι ο αυτοσκοπός, η νίκη είναι ο σκοπός και αυτό νομίζω έγινε κατανοητό. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μια καθαρή εντολή που του δίνει την δυνατότητα να προχωρήσει τολμηρά μπροστά, να αναδιοργανώσει πλήρως και με καινούρια νοοτροπία και φιλοσοφία το κόμμα, ξεφεύγοντας από τα κατεστημένα και τις παλιές λογικές, και παράλληλα να οριοθετήσει σε επίπεδο πολιτικού προγράμματος το νόημα του κοινωνικού φιλελευθερισμού το οποίο επικαλέστηκε κατά την προεκλογική περίοδο.
Όλοι νιώθουμε πιο δυνατοί και έτοιμοι να μπούμε σε αυτό τον αγώνα.

Σίγουρα η Ν.Δ. έχει διδαχθεί από τα λάθη της και σίγουρα υπάρχει μια νέα προοπτική και φάνηκε από τον κόσμο ο οποίος την αγκάλιασε αυτή την προοπτική. Τον Αντώνη Σαμαρά θα μας τον φέρετε στην Κομοτηνή;
-Ναι είναι θέμα χρόνου να έρθει, άλλωστε μου το είχε υποσχεθεί και πριν, αφού δεν πρόλαβε να το κάνει προεκλογικά θα το κάνει αργότερα ως νεοεκλεγείς αρχηγός. Είχα την δυνατότητα να συναντηθώ μαζί του, όχι μόνο πριν από τις διαδικασίες, αλλά μετά, και να συζητήσουμε και απομένει να κάνουμε μια κουβέντα με την οποία θα προσδιορίσουμε τον τρόπο συνεργασίας μας στο μέλλον και τα θέματα πάνω στα οποία θα χρειαστεί την δική μου υποστήριξη και έχει πει ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση μου να επισκεφτεί σύντομα την περιοχή μας.

Ένα μικρό σχόλιο για την αποχώρηση του κ. Ιλχάν Αχμέτ από την Ν.Δ.
-Νομίζω ήταν ατυχής επιλογή και για τον ίδιο, η οποία κατά την γνώμη μου δεν ανταποκρίνεται και στην διαδρομή που επιδίωξε να έχει όλο το προηγούμενο διάστημα στον χώρο μας και δεν δικαιολογείται και από τα επιχειρήματα που προέβαλε, πειστικά τουλάχιστον.
Ο Ιλχάν Αχμέτ μπήκε στην πολιτική μέσα από την Ν.Δ. πιστεύοντας στην πρόταση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής και οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο μας ήταν σε απόλυτη συνεννόηση μαζί του, είτε αφορούσαν τους ιμάμηδες, είτε τα Βακούφια, είτε οτιδήποτε. Μπορεί να υπήρχαν επιμέρους διαφωνίες σε κάποια ζητήματα κατά καιρούς αλλά η τελική κατάληξη ήταν θετική. Τώρα πως ξαφνικά μεταβάλλονται τα δεδομένα και επικαλείται χειροτέρευση της θέσης της μειονότητας, δεν μπορώ ούτε να το καταλάβω αλλά ούτε και να το εξηγήσω, γιατί υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια η μειονότητα απήλαυσε έργα τα οποία είχε να ζήσει πολλές δεκαετίες. Γίνομαι συγκεκριμένος, το οδικό δίκτυο των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων που εγκρίθηκε για τον ορεινό όγκο, η δημιουργία και λειτουργία επί 24ωρού βάσεως ιατρείων με νοσοκομειακά και γιατρούς στον ορεινό όγκο, η προώθηση και χρηματοδότηση με μεγάλα ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων, για τα δημόσια αλλά και μειονοτικά σχολεία της περιοχής, η βελτίωση της αναλογίας διδασκόντων-διδασκομένων, η ταχύτητα με την οποία ερχόντουσαν τα σχολικά βιβλία, τα ποσά που χρηματοδοτούνταν οι αιρετές σχολικές εφορίες, η ευκολία με την οποία ανακατασκευάζονταν ή αναπαλαιώνονταν τα παραδοσιακά τεμένη της μειονότητας ή κατασκευάζονταν τα νέα, η αξιοποίηση των συμπολιτών της μειονότητας στον δημόσιο τομέα, αυτά ήταν γεγονότα και πολιτικές που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται την δυσχέρεια της ζωής των μειονοτικών συμπολιτών και να αποστασιοποιείται τόσο εύκολα και κατά την γνώμη μου δεν είναι ωφέλιμο πολιτικά να προσωποποιούμε τις επιλογές μας και να αρνούμαστε τις αρχές και τις αξίες μιας παράταξης που μας γέννησε και μας ανέδειξε.

Σας είδαμε και στο κεντρικό κανάλι του MEGA όπου δώσατε εξηγήσεις για ένα ζήτημα που είχε προκύψει προεκλογικά, που θέλησαν να σας επιφορτίσουν σκάνδαλα.
-Για το ζήτημα αυτό στο οποίο αναφέρεστε, νομίζω δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα και αποδείχτηκε αυτό και φρέσκο είναι μάλιστα ότι αποδείχτηκε με την δήλωση του ίδιου του προέδρου της βουλής ο οποίος, από ότι μου λέει το ρεπορτάζ, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ίδιος διασκέδασε αυτή την ιστορία λέγοντας ότι δεν έχει καθόλου περιεχόμενο.
Επειδή θέλω να είμαι εξηγημένος απέναντι στους συμπολίτες μου και να γνωρίζουν ποια είναι η πλήρης αλήθεια, εγώ οφείλω να πω το εξής, ότι τα φορτηγά στα οποία αναφέρθηκαν πολλά τηλεοπτικά ρεπορτάζ αδειοδοτήθηκαν το 1999 και ξεκίνησαν να απογράφονται το 2003 επί υπουργίας Βερελή. Το 2005 βγήκε νόμος βάση του οποίου έπρεπε τα συγκεκριμένα φορτηγά που είχαν προβλήματα κατά την απογραφή του 2003 να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους και εκ νέου να απογραφούν. Έτσι και έγινε, η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας που έχει την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση και την απογραφή τέτοιων οχημάτων δημόσιας χρήσης, υπέβαλλε σχετικούς φακέλους στο υπουργείο μεταφορών, τέλος του 2006 αρχές 2007 και οι φάκελοι αυτοί δεν είχαν προλάβει να εξεταστούν. Ετέθη το θέμα σε εμένα τον Ιανουάριο του 2009 όταν ανέλαβα υπουργός μεταφορών από μια αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. της περιοχής εκείνης. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα τους έδωσα εντολή και εξετάστηκε το περιεχόμενο των φακέλων στο οποίο φάνηκε απόλυτα σύννομο και μετά τούτο η εντολή ήταν να απογραφούν από την νομαρχία. Προέκυψε μια έκθεση του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή η οποία αμφισβητούσε την εγκυρότητα των φακέλων. Μετά από αυτό ανέστειλα την αρχική εντολή για να γίνει σχετική έρευνα. Στο μεταξύ οι θιγόμενοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Το διοικητικό πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας διέταξε προσωρινή αναστολή της απόφασης Ρακιτζή κατ ουσίαν, αυτής δηλαδή που εφήρμοσε ο νομάρχης και εμείς και ο περιφερειάρχης δικαίωσε πλήρως τους θιγόμενους ιδιοκτήτες. Μετά τούτου εγώ όφειλα να εφαρμόσω την απόφαση της δικαιοσύνης, αυτή είναι όλη η ιστορία. Ένας υπουργός οφείλει να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, να παρακολουθεί την νομιμότητα με αυστηρότητα και την ίδια ώρα να φροντίζει να μην καταπατώνται δικαιώματα πολιτών. Αυτό έπραξα και με έγγραφο μου προς την νομαρχία που έχει την αρμοδιότητα, γιατί το υπουργείο μεταφορών δεν βγάζει άδειες όπως λένε πολλοί στα κανάλια, ενημέρωσα με έγγραφο μου τον νομάρχη ότι προέκυψαν αυτά τα δύο νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει στις σύννομες ενέργειες που πρόκειται να κάνει, να τα λάβει σοβαρά υπόψη του.
Ο κ. Ρακιτζής ενημέρωσε την νέα πολιτική ηγεσία για το θέμα, η οποία έστειλε το θέμα στον εισαγγελέα, και εγώ στην θέση τους το ίδιο θα έκανα.
Όταν αναγράφεται σε μια παράπλευρη διαδικασία το όνομα ενός ή περισσοτέρων υπουργών ο εισαγγελέας δεν κάνει έρευνα στην ουσία, οφείλει να κλείσει τον φάκελο και να τον στείλει βουλή και έτσι πήρε ακριβώς δημοσιότητα το ζήτημα.
Όταν ήρθε στην βουλή μέχρι στιγμής διαπιστώνεται ότι εμείς είμαστε απολύτως σύννομοι γιατί εφαρμόσαμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και όλοι αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να μεγαλώσουν το γεγονός, παραμονές του συνεδρίου της Ν.Δ., διαψεύδονται και κατά την γνώμη μου ορισμένοι κύκλοι αποκαλύπτονται και κατά την γνώμη μου δείχνουν την κακή τους πρόθεση, αλλά είμαι συνηθισμένος όπως γνωρίζετε καλά, από το Δεκέμβριο του 2008 έως σήμερα να δέχομαι απανωτές τέτοιου είδους επιθέσεις.

Σφυροκοπήματα τα οποία καταρρίπτονται βέβαια…
-Και βεβαίως στο τέλος καταρρίπτονται αλλά έχει αξία να επισημάνει κανείς τις στιγμές που εκδηλώνονται αυτές οι επιθέσεις. Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε την παραμονή του μεγάλου ανασχηματισμού που έγινε επί Καραμανλή με σκοπό να με στείλει σπίτι μου αλλά με έστειλε σε ένα άλλο παραγωγικό υπουργείο, η δεύτερη κατά την διαδικασία έναρξης επιθετικής πολιτικής στο υπουργείο αυτό που είχε ουσιαστικά τρία διακυβεύματα, την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, την εξυγίανση του ΟΣΕ και το πρόγραμμα για την οπτική ίνα στο σπίτι και η Τρίτη φορά ήταν την παραμονή του συνεδρίου και όταν ακουγόταν το όνομα μου ως πιθανού υποψήφιου την πρώτη φορά και την δεύτερη φορά όταν ξανασηκώθηκε το ζήτημα, όταν φαινόταν ότι πάμε ενδεχομένως σε δεύτερο γύρο για την ανάδειξη αρχηγού. Δεν υπονοώ τίποτα απλά τας επισημαίνω και με προβληματίζουν και εμένα και μοιράζομαι τον προβληματισμό μαζί με τους συμπατριώτες μου οι οποίοι εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες ξέρουν ότι τα κατεστημένα των Αθηνών ούτε συγχωρούν ούτε δέχονται εύκολα ανθρώπους που έρχονται από κάτω προς τα πάνω. Ο λαός της Ροδόπης νομίζω ότι έδειξε την υγιή του αντίδραση στις τελευταίες εκλογές, διότι στόχος όλων αυτών των επιθέσεων, που βιώσαμε στις 4 Οκτωβρίου, ήταν να μην ξαναμπώ στο κοινοβούλιο.

Και ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη την οποία μάλιστα ξέρουμε ότι την έζησαν και οι μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών οι οποίοι παρακολουθούσαν όλη αυτή την διαδικασία, τι θα κάνετε προσωπικά εσείς εδώ στην Ροδόπη;
-Ήταν μια πανελλήνιας σημασίας νίκη, αυτή η επανεκλογή, γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι από την παλιά κοινοβουλευτική μας ομάδα δεν εξελέγησαν 60 βουλευτές και 18 υπουργοί και υφυπουργοί και εγώ ήμουν ο μοναδικός, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η δεύτερη περίπτωση πολιτικού της παράταξης που ανέβασε το ποσοστό του και βγήκε πρώτος στην Μεσσηνία και εμείς εδώ καταφέραμε να ανεβάσουμε το ποσοστό μας κατά 20% χάρις την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας έδωσαν οι Ροδοπίτες ανεξαρτήτου κόμματος και αυτό μου επιτρέπει σήμερα να είμαι ξανά μέσα στο κεντρικό παιχνίδι, συνομιλητής-φίλος και συνεργάτης του νέου προέδρου του κόμματος και έτοιμος να περιφρουρήσω ότι δουλειά ξεκίνησα στην περιοχή.

Έχετε συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, γιατί είστε και κουμπάροι, να μας μεταφέρετε τις απόψεις του, το πώς είναι σήμερα αποστασιοποιημένος απ όλα….
-Έχω συναντηθεί και με τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος βέβαια τώρα νιώθει απελευθερωμένος από τις βαριές ευθύνες που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι και προβληματισμένος από την δυσκολία της κατάστασης, γιατί ο ίδιος την ήξερε, την είπε και πριν από τις εκλογές με πολύ ειλικρίνεια και μεγάλη ευθύνη προς τους Έλληνες, δυστυχώς τότε η κυβέρνηση ωραιοποιούσε τότε τα πράγματα και τώρα είναι αντιμέτωπη με την πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δεχτεί και αυτός μια πρόσκληση από πλευράς μας να επισκεφτεί σε απώτερο χρόνο την περιοχή μας, πιο χαλαρά τώρα, όπως το έκανε παλαιότερα και ως βουλευτής και εκτιμώ ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μας διευκόλυνε όλη την προηγούμενη περίοδο να προωθήσουμε μια σειρά από προβλήματα της περιοχής, ξεπερνώντας αν θέλετε την κακή εικόνα του παρελθόντος και τα βιώματα που είχαμε και βλέποντας να γίνονται πράγματα εδώ.

Παραμένει φίλος της Θράκης;
-Είναι και θα παραμείνει νομίζω.

Τα Χριστούγεννα που θα είστε;
-Εδώ, στην πατρίδα θα είμαι, αν χρειαστεί από κομματικές υποχρεώσεις να βρεθώ και στην Αθήνα, αυτό θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Φέτος ο προϋπολογισμός συζητείται κάπως αργότερα, τελειώνει δηλαδή την προπαραμονή των Χριστουγέννων, το επόμενο διάστημα εμείς θα είμαστε εδώ και αν χρειαστεί για κομματικούς λόγους να επιστρέψω, θα επιστρέψω.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα; Μια νέα κυβέρνηση, τα προβλήματα οξυμένα, μπροστά της, είναι έτοιμη να τα διαχειριστεί;
-Είναι γεγονός ότι και εμάς ακόμα που είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι του, ο Γιώργος Παπανδρέου μας είχε δημιουργήσει μια μετρημένη αισιοδοξία, την παραμονή των εκλογών, θεωρούσαμε ότι έχει έτοιμο σχήμα, έτοιμη οργάνωση, έχει έτοιμα τα 5 νομοσχέδια και έχει ένα σαφές πρόγραμμα 100 ημερών. Τώρα τα πράγματα τον διαψεύδουν όμως, είμαστε ήδη 65 μέρες μετά την εκλογική του νίκη, έχει φανεί ότι ενώ γνώριζε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας από τον κ. Προβόπουλο δεν τόλμησε να διαπιστώσει την πραγματικότητα δημόσια πριν τις εκλογές, το έκανε μόνο μετά τις εκλογές με ένα έντεχνο τρόπο για να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, έταζε πριν τις εκλογές τα πάντα στους πάντες και τώρα δυστυχώς δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι για 55 μέρες η βουλή ήταν χωρίς νομοσχέδιο, δεν έχει ξαναγίνει αυτό, 47 θέσεις γενικών γραμματέων δεν είχαν και δεν έχουν καλυφθεί, έχει μπλοκάρει η ροή χρήματος από το 4ο Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και έχει παγώσει η αγορά ιδιαίτερα σε τομείς δράσεως που χρειάζεται και η κρατική παρέμβαση, δηλαδή η υπογραφή ενός Γενικού Γραμματέα, ενός διευθυντή, ενός υφυπουργού ή υπουργού. Για πάρα πολλές μέρες δεν είχαν προσδιοριστεί ούτε το περιεχόμενο των νέων συνενωμένων υπουργείων, ούτε η σαφείς αρμοδιότητες των υπουργών και των υφυπουργών και αυτό ισχύει ακόμα και τώρα που μιλάμε για πάρα πολλές περιπτώσεις. Αυτό δείχνει μια ανέτοιμη κυβέρνηση η οποία μπορεί να έχει καλές προθέσεις αλλά όπως ξέρετε στην πολιτική και κυρίως σε περιόδους κρίσης ο καθένας μας βαθμολογείται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι τις καλές προθέσεις. Εμείς βαθμολογηθήκαμε ίσως αυστηρότερα από ότι έπρεπε γιατί το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά λάθη σε ορισμένους όμως τομείς, κάναμε όμως και έργο το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, αυτή η κυβέρνηση όμως μπαίνει στην διαδικασία δοκιμής πολύ νωρίς και φοβούμε ότι ο Βασιλέας είναι γυμνός και δεν το λέω έτσι…..

Η εξέλιξη με τον Μπαρόζο και με τις συναντήσεις που έγιναν σε κορυφαίο επίπεδο δίνουν στην Ελλάδα μια περίοδο χάριτος…
-Εμείς έχουμε πει ότι στα εθνικά θέματα είτε αφορούν την οικονομία είτε την εξωτερική πολιτική θα είμαστε αλληλέγγυοι, γιατί μας ενδιαφέρει πρώτα η χώρα και μετά οτιδήποτε άλλο και αυτό δεν μεταβάλλεται αλλά όταν μιλάς πολύ το πληρώνεις ακριβά και αυτή η κυβέρνηση βιάστηκε να μιλήσει πολύ, έσπευσε να αξιοποιήσει μετεκλογικά τις δηλώσεις Προβόπουλου που τις ήξερε και πριν τις εκλογές, απαξίωσε την εικόνα της Ελληνικής οικονομίας, πολλαπλασίασε τα επιτόκια δανεισμού για την Ελλάδα και ουσιαστικά συνέβαλε, χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει πιστεύω, στην ζημία της δημόσιας διεθνής εικόνας, το image της χώρας. Πιστεύω ότι τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά διότι τώρα πια το κομματικό παιχνίδι τελειώνει, τώρα είμαστε πλέον με την πραγματικότητα και μετρούν τα κόμματα και οι πολιτικοί που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Αναμένουμε λοιπόν.
-Αναμένουμε και είμαστε έτοιμοι και να κριτικάρουμε αλλά και να στηρίξουμε όπου υπάρχει δίκαιο, αναμένουμε όμως και στα τοπικά ζητήματα. Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, όπως το έκανα από την πρώτη στιγμή, ότι σε ότι νέα δημιουργική πρωτοβουλία επιδιώξει να ξεκινήσει ο συνάδελφος μου και συντοπίτης μου Γιώργος Πεταλωτής που να αφορά το καλό της περιοχής, θα τον στηρίξω και δημόσια και όσο πιο δυνατά μπορώ αν είναι για το καλό της Ροδόπης, αλλά θα είμαι πολύ αυστηρός κριτής της κυβέρνησης αν δω έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, έχουν ξεκινήσει, έχουν υλοποιηθεί να φρενάρονται, να απαξιώνονται ή να ακυρώνονται. Στην περίπτωση αυτή δεν θα διστάσω αν δημιουργήσω μεγάλο πολιτικό ζήτημα γιατί νιώθω ότι η Θράκη, ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που βιώνουμε, έχει ανάγκη από την στήριξη της κεντρικής εξουσίας από την Ελληνική πολιτεία.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.