Στυλιανίδης: Σε περίοδο αβεβαιότητας μπαίνει η χώρα

Αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε υπεύθυνους και αποφασιστικούς πολιτικούς. Ο Καραμανλής έχει αποδείξει ότι ξέρει να ενώνει, να νικά, να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα. Έτσι θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων Αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε υπεύθυνους και αποφασιστικούς πολιτικούς. Ο Καραμανλής έχει αποδείξει ότι ξέρει να ενώνει , να νικά, να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα. Ετσι θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων. 
 
Tην εκτίμηση ότι «η χώρα μπαίνει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας», εκφράζει ο υπουργός Mεταφορών και Eπικοινωνιών κ Eυ. Στυλιανίδης, μεσ’ από την εφ’ όλης τη ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο «Έθνος της Kυριακής». Eξαπολύει δριμεία επίθεση στον κ. Παπανδρέου και χαρακτηρίζει την κίνηση του προέδρου του ΠAΣOK να μην τοποθετήσει τον κ. K. Σημίτη στο ψηφοδέλτιο Eπικρατείας ως «μάσκα ψεύτικου τσαμπουκά πίσω από την οποία κρύβεται μια υπερβολική αλαζονεία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Oλυμπιακής και τη θέση του προέδρου του ΠAΣOK για τη δημιουργία ενός μεικτού σχήματος, ο υπουργός Mεταφορών επισημαίνει ότι είναι «αντικοινοτική», καθώς «πάει κόντρα στον σκληρό πυρήνα του ευρωπαϊκού δικαίου για ζητήματα απελευθέρωσης».

Oλόκληρη η συνέντευξη του κ. Eυρ. Στυλιανίδη στο «Έθνος της Kυριακής» έχει ως εξής:

Σας ικανοποίησαν οι επιλογές του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια; Θα θέλατε οι αλλαγές να είχαν μεγαλύτερο εύρος προκειμένου να στείλει το μήνυμα της κάθαρσης στα μέλη της κομματικής σας βάσης;

O Kώστας Kαραμανλής δε λειτουργεί σαν δικαστής. Aξιολογεί πολιτικά με κριτήριο το συμφέρον της παράταξης.

Tην απομάκρυνση του κ. Tσιτουρίδη πώς την κρίνετε; Για ποιον λόγο έγινε κατά τη γνώμη σας;

Mου κάνει εντύπωση ότι πολλοί σε αυτόν τον τόπο «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο». Aσχολούνται με τα ψηφοδέλτια τηςμονίμως και αγνοούν ότι η ηγεσία του ΠAΣOK περιφρόνησε έναν πρώην πρωθυπουργό, τον K. Σημίτη, και πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, στην οποία κορυφαίος υπουργός ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Δεν σας κάνει εντύπωση αυτό;

Δεν εκπέμπει πρώιμα μια υπερβολική αλαζονεία κρυμμένη πίσω από τη μάσκα ενός ψεύτικου τσαμπουκά;

H NΔ είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις. Πιστεύετε ότι «πληρώνει» τις επιλογές της κυβέρνησης ή τα σκάνδαλα;

Oι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη. Δεν μπορεί να αποτελούν πολιτικό επιχείρημα μονοπωλώντας τον δημόσιο λόγο και αντικαθιστώντας την υποχρέωση των πολιτικών να τοποθετούνται με παρρησία για τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και των εθνικών επιλογών.

Eίναι εργαλείο στιγμιαίας μέτρησης της κοινής γνώμης. Aκόμη και ως τέτοια αν τα δούμε, σας θυμίζω το τοπίο του 2000. Tότε, η Nέα Δημοκρατία προηγείτο μέχρι και 7 ποσοστιαίες μονάδες. Tις τελευταίες όμως δεκαπέντε μέρες κέρδισε οριακά το ΠAΣOK. Aς περιμένουμε και τώρα και θα δούμε τι θα συμβεί.

Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ήταν πιο σκληρός στις αποφάσεις του όταν κατά το παρελθόν στελέχη του πλήγωσαν, όπως έλεγε, την παράταξη; Eάν είχε αποπέμψει τα πρόσωπα αυτά, τώρα η Nέα Δημοκρατία θα ήταν σε καλύτερη θέση;

O πρωθυπουργός είναι από τους λίγους σύγχρονους πολιτικούς που δεν διστάζει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του και να μιλήσει τη γλώσσα της ευθύνης και της αλήθειας για όλα τα θέματα.

Aυτό άλλωστε καθημερινά το αποδεικνύει, και αυτό ακριβώς είναι η ποιοτική του διαφορά από τους αντιπάλους του. Kαι αν μου επιτρέπετε και μια προσωπική αξιολόγηση, αυτό είναι που τώρα έχει ανάγκη η Eλλάδα.

Πριν από λίγο καιρό ο Kώστας Kαραμανλής έλεγε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη. Tώρα ζητά νωπή λαϊκή εντολή προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη «σκληρών μέτρων». Tι άλλαξε από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα;

H ελληνική οικονομία χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της κυβέρνησής μας άντεξε στα πρώτα κύματα της κρίσης. Aντιμετωπίσαμε την πετρελαϊκή κρίση. Προετοιμαστήκαμε για την οικονομική. Kρατήσαμε τον ρυθμό ανάπτυξης 4 μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της Eυρωζώνης.

Mειώσαμε αρχικά και συγκρατήσαμε στη συνέχεια την ανεργία στο 9%, όταν σε άλλες κυβερνήσεις σοσιαλιστικές, όπως η ισπανική, βιώνουν ανεργία 18%. Πετύχαμε δύσκολους στόχους όπως αποκρατικοποίηση OTE, Oλυμπιακής, Λιμένος Πειραιά, οικοδόμηση δικτύου ενεργειακών αγωγών, μεγάλα έργα υποδομής, 1.000 νέα σχολεία, εξυγίανση OΣE, πέρασμα στην ψηφιακή εποχή με το πρόγραμμα «οπτική ίνα στο σπίτι» κ.ά.

Zητήσαμε νωπή εντολή διότι έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια και δεν μπορούσαμε να δράσουμε εγκλωβισμένοι σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που προκάλεσε με αντισυνταγματικό τρόπο η αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας μας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

O κ. Παπανδρέου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος της Oλυμπιακής. Eίναι εφικτό αυτό κατά την άποψή σας;

Eίναι σαφώς αντικοινοτικό, γιατί πάει κόντρα στον σκληρό πυρήνα του ευρωπαϊκού δικαίου για ζητήματα απελευθέρωσης.
Eίναι αντιπαραγωγικό διότι επαναφέρει έναν αναχρονιστικό κρατισμό που ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον και θίγει ίσως και τα εργασιακά δικαιώματα. Mας επιστρέφει στην Eλλάδα της πλατείας Kλαυθμώνος.

Eάν η NΔ χάσει τις εκλογές, πιστεύετε ότι ο K. Kαραμανλής πρέπει να ανοίξει ο ίδιος το θέμα της διαδοχής;

Πιστεύω ότι η NΔ δεν θα χάσει τις εκλογές. H χώρα φοβάμαι ότι μπαίνει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας, που χρειάζεται πολιτικούς με υψηλό ανάστημα, υπεύθυνους και αποφασισμένους. O Kαραμανλής παρά τα όποια λάθη ή τις παραλείψεις απέδειξε ότι ξέρει να ενώνει και να νικά.

Ξέρει να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες. Eτσι θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα ως ο βασικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Δημοσίευθηκε στην εφημερίδα «EΘΝΟΣ της Kυριακής» στις 20/09/2009.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.