Στο Βατοπέδι υπάρχει Σκευωρία

Δημοσιεύθηκε στις 01/08/2010 στην εφημερίδα «REALNEWS» στη δημοσιογράφο Χρύσα Ταβουλάρη.

«Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το Κοινοβούλιο σε δικαστήριο πολιτικών σκοπιμοτήτων». Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτηρίζει τη σπουδή της κυβέρνησης για την υπόθεση του Βατοπεδίου «σκευωρία» σε βάρος της ΝΔ «που καθημερινά επιβεβαιώνεται», την ίδια στιγμή, όμως, πετά -για μια ακόμα φορά- το γάντι στο Γιώργο Βουλγαράκη, καταλογίζοντάς του εμμέσως σχεδιασμό της κίνησης με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. «Τον Γ. Βουλγαράκη -λέει χαρακτηριστικά- τον υπερασπίζομαι σθεναρά τόσο στην Εξεταστική όσο και στην Προανακριτική. Άλλο αυτό και άλλο προσπαθώντας άνευ λόγου και αιτίας να βάλουμε στο κάδρο τον πρόεδρο της παράταξης και μάλιστα όταν το προηγούμενο βράδυ συνδιασκεδάζουμε με τον Γ. Καρατζαφέρη».

 

Η ΝΔ μιλά, με αφορμή την υπόθεση Αγγέλου αλλά και των greek statistics, για πολιτικές διώξεις. Μήπως είναι απλώς γραμμή άμυνας;

Οι υποθέσεις των Εξεταστικών Επιτροπών, που απονεύρωσαν το Κοινοβούλιο, μετατρέποντάς το από νομοθετικό και ελεγκτικό όργανο της Δημοκρατίας σε «δικαστήριο πολιτικών σκοπιμοτήτων», είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, δεν κυβερνά. Μόνο εκδικείται τους αντιπάλους της, αυτοπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Μιλήσατε κι εσείς όμως για πολιτική σκευωρία όταν καταθέσατε τα πορίσματα για το Βατοπέδι…

Στην υπόθεση Βατοπεδίου, η σκευωρία καθημερινά επιβεβαιώνεται από ολοένα και περισσότερα στοιχεία:

ΠΡΩΤΟΝ: Αλλάζοντας το νόμο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μετέτρεψαν την κατηγορούμενη κυρία Μαντέλη σε κατήγορο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Συνέστησαν δεύτερη Εξεταστική υποτίθεται για δυο λόγους. Για να ερευνήσουμε τη διαδρομή του χρήματος και για να επανεκτιμήσουμε την αξία των ανταλλάξιμων ακινήτων. Η Επιτροπή τελείωσε και δεν έγινε τίποτα απ’ αυτά

ΤΡΙΤΟΝ: Το προεδρείο της δεύτερης Εξεταστικής, όπως προκύπτει εκ των υστέρων απ’ την επιστολή Μπεντενιώτη, υπερέβη τα όρια της εξουσιοδότησης που είχε. Δεν ζήτησε νέα επανεκτίμηση, αλλά έσπευσε να αποδώσει ευθύνες στο ΣΟΕ, δηλαδή δε λειτούργησε θεσμικά αλλά κομματικά.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι οι εκθέσεις που προϋπήρχαν από 5 διαφορετικές ομάδες, 3 διαφορετικές του ΣΟΕ και 2 διεθνών οίκων, συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο αποφάσεων, δεν προκλήθηκε βλάβη του Δημοσίου. Αν έγινε κάτι χαμηλότερα, αυτό διερευνάται. Όλα αυτά και άλλα που ίσως θα ακολουθήσουν, αποδεικνύουν τη σκευωρία. Δηλαδή, την εκμετάλλευση του θέματος προεκλογικά απ’ το ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση και τώρα για να υβρίζει και να καθηλώνει τη Νέα Δημοκρατία. Ως εδώ, όμως, αυτή η γκεμπελιστική προσέγγιση. Το ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει σύντομα ότι «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Τότε, γιατί η ΝΔ συνέστησε Εξεταστική, πήρε μέρος σε μια άλλη και έστειλε στελέχη της στην Προανακριτική;

Εμείς απ’ την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε και συμβάλαμε στην αναζήτηση της αλήθειας. Τις απόψεις μας για τα γεγονότα τις διατυπώσαμε στα πορίσματα. Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση της κομματικές σκοπιμότητες. Αθωώνει τους Δρυ και Φωτιάδη και καταδικάζει τους Νεοδημοκράτες υπουργούς χωρίς καν αποχρώσες ενδείξεις. Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η οποία, όμως, για να κάνει τη δουλεία της χρειάζεται πληρότητα και ορθότητα στοιχείων, τα οποία το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, συστηματικά δεν παρέχει.

Δημιούργησε αίσθηση η δήλωση σας περί αστειότητας όταν ο Γ. Βουλγαράκης ζήτησε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Α. Σαμαρά κι όχι μόνο με την ιδιότητα του ως πρώην υπουργού πολιτισμού. Δεν είναι δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να προτείνει μάρτυρες;

Το Γ. Βουλγαράκη τον υπερασπίζομαι σθεναρά, τόσο στην Εξεταστική όσο και στην Προανακριτική, στα σημεία που έχει δίκιο. Είναι, όμως, άλλο αυτό και άλλο να παίζουμε επικοινωνιακά για λόγους εντυπώσεων, προσπαθώντας άνευ λόγου και αιτίας να βάλουμε στο κάδρο τον Πρόεδρο της Παράταξης και μάλιστα όταν το προηγούμενο βράδυσυνδιασκεδάζουμε με το Γ. Καρατζαφέρη. Άρα, τον εαυτό του έχει καθένας το δικαίωμα να τον υπερασπίζεται και εγώ, όμως, έχω δικαίωμα να υπερασπίζομαι τη τιμή και την εικόνα της Παράταξης που μας γέννησε και μας άνδρωσε όλους.

Γιατί σιωπά ο Κ. Καραμανλής και δεν απαντά στη συνεχή στοχοποίηση του;

Αυτό μπορεί να σας το απαντήσει μόνο ο ίδιος.

Τελευταία πάντως οι αποστάσεις που είχε λάβει αρχικά η «νέα» ΝΔ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ έχουν αμβλυνθεί έως μηδενιστεί...

Ο σεβασμός στην αρχή της συνέχειας είναι προϋπόθεση για νέα νίκη. Το δέντρο για να έχει γερό κορμό και ψηλά κλαδιά πρέπει να διαθέτει ισχυρή ρίζα.

Γιατί είστε εκτός «ηγετικής ομάδας»;

Οι πραγματικές ηγετικές ομάδες αναδεικνύονται σε περίοδο κρίσης ή μάχης.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές φέρνουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό; Που βρίσκεται ο πήχης για τη ΝΔ;

Η ιστορία αποδεικνύει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές στέλνουν μηνύματα, αλλά δεν προσδιορίζουν τις εξελίξεις. Ο «Καλλικράτης» δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον «Περικλή». Δηλαδή, χωρίς τη θεσμική θωράκιση και την οικονομική στήριξη της πολιτείας, το κόστος της κυβερνητικής προχειρότητας θα το πληρώσουν πάλι οι ΟΤΑ και άρα οι τοπικές κοινωνίες.

 

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΚΑΖΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Σας φοβίζει το φθινόπωρο και ο δύσκολος χειμώνας που ακολουθεί; Θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα, που εξακολουθεί να ασχολείται με «επικοινωνιακά θέματα», να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσθυμία, αν όχι οργή;

Μία μόνο πρόβλεψη μπορώ να κάνω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ: ότι καμία αλλάγή και καμία πρόοδος δεν συντελείται ερήμην της ίδιας της κοινωνίας ή κόντρα σ' αυτήν, ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις αφορούν την ποιότητα ζωής, την ελευθερία και την ελπίδα της, Χωρίς να παραγνωρίζω τη συνολική ευθύνη του πολιτικού συστήματος, μου κάνουν εντύπωση οι γενικεύσεις που επικοινωνιακά επιχειρούνται. Ξέρετε, όπως και πριν, έτσι και τώρα υπάρχει κυβέρνηση και κυβερνητική πλεοψηφία. Είναι αυτή που 6 μήνες άργησε να αντιδράσει, παραλύοντας το κράτος. Αυτή που αποκάλεσε την οικονομία «Τιτανικό» και μετά πήγε να δανειστεί. Είναι το ΠΑΣΟΚ που απείλησε ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις και έδιωξε 20 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Είναι αυτοί που μαζί με το ΛΑΟΣ και κάποιους άλλους μας οδήγησαν στην περιορισμένη εθνική και λαϊκή κυριαρχία λόγω ΔΝΤ. Τιμώρησαν τους 30.000 αναπληρωτές και ωρομισθίους εκπαιδευτικούς και τώρα κοροϊδεύουν και 100.000 οικογένειες επαγγελματικών μεταφορέων.

Γιατί τους κοροϊδεύουν; Η απελευθέρωση είναι αναγκαία...

Γιατί, αντί να προχωρήσουν σε μια ελεγχόμενη και ομαλή απελευθέρωση, εμπαίζουν και εκβιάζουν το κλάδο, στήνοντας τεχνητή σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων. Γιατί δεν ακολουθούν μοντέλα απελευθέρωσης άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν απαξιώνουν την περιουσία των ανθρώπων του μόχθου; Γιατί τους λένε ψέματα ότι είναι κοινοτική οδηγία αυτή η πολιτική, ενώ είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή; Γιατί δεν κάνουν διάλογο, αλλά ψεκάζουν με χημικά την ελπίδα των Ελλήνων;

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.