Σιωπούσαν αυτοί που τώρα επικαλούνται τον Καραμανλή

Δημοσιεύθηκε στις 16/10/2010 στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» στο δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί για ιδιοτέλεια όσους διακινούν το σενάρια για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

Σκοπούς ιδιοτέλειας καταλογίζει σε όσους απεργάζονται σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι επιχειρούν να ξαναμπούν στο «κάδρο» της επικαιρότητας. Παράλληλα, καταφέρεται με σκληρή γλώσσα σε βάρος της κυβερνώσας παράταξης, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτική δύναμη που προσπαθεί να γίνει αρεστή στα διεθνή οικονομικά κέντρα». Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός ότι τεχνηέντως ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ αφενός αρνείται να σχολιάσει τα φαινόμενα επικοινωνιακού ελλείμματος που εμφανίζει η ΝΔ και αφετέρου, αναφορικά με τη νέα κόντρα ανάμεσα στη Ρηγίλλης και τον Κ. Μητσοτάκη, περιορίζεται να παραπέμψει με νόημα στην κομματική ανακοίνωση που… καληνυχτίζει τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος.

 

Δημοσκοπικά, η ΝΔ δεν κεφαλαιοποιεί τη φθορά που εμφανίζει η κυβέρνηση. Συνεπώς, γιατί αισιοδοξείτε ότι τα κριτήρια της ψήφου του Νοεμβρίου θα είναι πολιτικά και άρα προς όφελος του κόμματος σας;

Κάθε νέα πολιτική πρόταση θέλει το χρόνο της για να συνειδητοποιηθεί και να ανταποδώσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της Κοινωνίας. Είναι σαφές ότι πολύ γρηγορότερα από το φυσιολογικό η ΝΔ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αποδομείται πολιτικά. Αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας και την πεποίθηση μας ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν περισσότερο την πολιτική δύναμη που αναφέρεται σε αυτούς και όχι τις πολιτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να γίνουν αρεστές στα διεθνή οικονομικά κέντρα.

Έστω και σε επίπεδο συμβολισμού, ποιο αποτέλεσμα θα σημαίνει εκλογική νίκη για την ΝΔ;

Κάθε αποτέλεσμα που καταγράφει νέα δυναμική ξεπερνά τη συντριβή των τελευταίων εκλογών, αποτυπώνει την αποδοκιμασία της πολιτικής του Μνημονίου και ξαναρχίζει να βάφει γαλάζιο το χάρτη της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα που σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τη ΝΔ και μία νέα Ελπίδα για την Ελληνική Κοινωνία.

Από τη στιγμή που από την υπόθεση Βατοπεδίου δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικές ευθύνες, πολιτικό χρήμα ή έστω ζημιά του εθνικού συμφέροντος, μήπως η εμμονή στην αποκήρυξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, το όνομα των οποίων ενεπλάκη στην υπόθεση υποκρύπτει κάτι άλλο;

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την υπόθεση αυτή είναι το μέγεθος της σκευωρίας που έστησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησε το Βατοπέδι για να αναρριχηθεί στην εξουσία και συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, ελπίζοντας πως έτσι θα καθηλώσει αντιπολιτευτικά την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Αποτελεί προσβολή για το Νομικό μας πολιτισμό η κατάχρηση εξουσίας που συντελείται από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, προκειμένου να σπιλωθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ. Αυτό είναι ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα. Από εκεί και μετά κάθε ένας από εμάς και άρα και οι συνάδελφοι που τα ονόματά τους ενεπλάκησαν στην ιστορία αυτή, δεν κρίνεται μονοδιάστατα, κρίνεται συνολικά και κρίνεται διαρκώς για τη συμπεριφορά και τις πολιτικές του αποφάσεις.

Γιατί επανέρχονται διαρκώς τα σενάρια επιστροφής Καραμανλή; Ποιοί τα προωθούν;

Το θέμα το έχει απαντήσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Έφυγε οικιοθελώς από την ηγεσία της ΝΔ και τάσσεται στο πλευρό της νέας ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της νικηφόρας πορείας. Όποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού για να μπουν ξανά στην εικόνα θα πρέπει να μας πουν τους λόγους που εδώ και ένα χρόνο σιωπούν. Γιατί δεν ανέδειξαν τα θετικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης Καραμανλή; γιατί δεν υπερασπίστηκαν τον ίδιο όταν λοιδορούνταν και σπιλώνονταν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Δεν μπορεί η ιδιοτέλεια κάποιων να ταλαιπωρεί μονίμως αυτή τη μεγάλη παράταξη.

Το σχόλιο Σαμαρά για την αναιμική διαχείριση, από πλευράς ΝΔ, της υπόθεσης Γιούνκερ, ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τη λειτουργία του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος. Υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία της ΝΔ;

Για τη ΝΔ αυτό που μετράει είναι η ουσία των πραγμάτων. Στο θέμα Γιούνκερ απεδείχθη ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου δε διστάζει να συκοφαντήσει διεθνώς τη χώρα, προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Έθεσα θέμα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα. Του ζήτησα, υπερασπιζόμενος το εθνικό συμφέρον, να επαναφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο την απαίτηση τήρησης από όλους ενός άγραφου νόμου που επί δεκαετίες εφαρμόζονταν από όλες τις κυβερνήσεις: Όταν κυβερνητικοί ή πολιτικοί παράγοντες βρίσκονται στο εξωτερικό ή δίνουν συνεντεύξεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, έχουν χρέος να μην αναφέρονται στα εσωτερικά της χώρας και πολύ περισσότερο να μην καταφέρονται εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτό είναι εξευτελιστικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς. Ακούσατε ποτέ κανέναν ξένο να το κάνει για την Πατρίδα του;

Επί χρόνια, η τακτική σας ήταν να μη σχολιάζετε τις δηλώσεις του Επίτιμου. Η πρόσφατη αναστροφή στην πολιτική σας σηματοδοτεί και την ολοκληρωτική ρήξη με την πλευρά Μητσοτάκη-Μπακογιάννη;

Το κόμμα μου εξεφράσθη επί του θέματος. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.