Προσωπικό στοίχημα η εκλογή Γ. Παυλίδη

Δημοσιεύθηκε στις 13/11/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» στη δημοσιογράφο Μελαχροινή Μαρτίδου.

Για τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος χρεώθηκε πολιτικά τρεις Περιφέρειες

Ο πρωθυπουργός βλέπει να κλονίζεται ένα παραδοσιακό του κάστρο, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

 

Μπορεί να έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, το στίγμα που θα στείλει ο κόσμος στις εκλογές είναι «να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα που πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές» θα πει ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανιδης, που ανάλωσε όλη την εβδομάδα σε εμφανίσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, σε κομματικές ζυμώσεις, επαφές και στρατηγικές που είχαν σαν στόχο να προβάλλουν και να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη στην Περιφέρεια. Φιλοξενήσαμε τον κ. Συλιανίδη στον «Χ» με μια συνέντευξη επικαιρότητας όπου αποκαλύπτει την προσπάθεια που γίνεται στην μεταστροφή της εκλογικής βάσης που αλλάζει παραδοσιακά κατεύθυνση, αλλά και την μεγάλη κινητοποίηση κυβερνητικών στελεχών που εμπλέκονται και τα ίδια από την δική τους πλευρά σ’ αυτό το ενημερωτικό μπαράζ.

 

Σας είδαμε σε πολλά κανάλια, τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Δίνετε μια μάχη που εστιάζει;

Η δική μου προσπάθεια ξεκίνησε πανελλαδικά και έκλεισε σιγά-σιγά στην περιοχή μας. Είχα αναλάβει τον συντονισμό της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία πήγε πολύ καλά στον πρώτο γύρο και πιστεύω ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη ο Γιώργος Δακής στον δεύτερο, αλλά είχα και την δυνατότητα και την ευκαιρία με εντολή του Αντώνη Σαμαρά να περιοδεύσω και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Βρέθηκα στην Πελοπόννησο, στην Πύλο, βρέθηκα στην Κω, περιόδευσα στην Δυτική Μακεδονία, στην Αθήνα σε νομαρχιακές επιτροπές, στην Κεντρική Μακεδονία και κατέληξα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μου χρεώθηκε με εντολή του προέδρου της ΝΔ η ευθύνη του συντονισμού για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την προηγούμενη Τρίτη και οργάνωσα ουσιαστικά την κινητοποίηση όλου του χώρου μας και την επικοινωνιακή του στρατηγική μέχρι χθες, περιοδεύοντας στην Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο μέχρι και τον βόρειο Έβρο. Αυτό που επιτύχαμε εδώ είναι συγκλονιστικό. Δηλαδή είχαμε μια περιφέρεια που θεωρούνταν κάστρο για το ΠΑΣΟΚ και θεωρούνταν μάλιστα και ισοδύναμο και αυτονόητο κάστρο για την πρώτη Κυριακή όπως υπολόγιζαν, όπου τα ποσοστά θα ήταν περίπου 12 μονάδες υπέρ του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ και καταφέραμε στον πρώτο κύκλο να γίνει αυτή η περιφέρεια ντέρμπι με σοβαρές πιθανότητες στον δεύτερο γύρο να την κερδίσει ο Γιώργος Παυλίδης, γιατί η δυναμική και το ψυχολογικό προβάδισμα είναι υπέρ του.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει φτάσει στην οροφή η επιρροή του ΠΑΣΟΚικού συνδυασμού στην μειονότητα που είναι και το μεγάλο αβαντάζ του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την αναμέτρηση, μια που τα ποσοστά πήγαν 80-20 και αμέσως το επόμενο διάστημα νιώθουμε όλοι ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη στο εκλογικό χριστιανικό σώμα, σε όλους αυτούς τους νομούς που παραδοσιακά κατά το παρελθόν ψήφιζαν την ΝΔ.

Στην Ροδόπη, στο χριστιανικό στοιχείο, παρά ότι το στοιχείο της εντοπιότητας που έχει ο Άρης Γιαννακίδης, τα ποσοστά κυμάνθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα των βουλευτικών εκλογών και πιστεύω να βελτιωθούν στον δεύτερο γύρο, στην μειονότητα έχουμε μια καλύτερη προσδοκία αλλά σίγουρα θα πρέπει μετά τις εκλογές να φρεσκάρουμε εκ νέου την πολιτική μας.

Είχατε μιλήσει για μια σύγχρονη μειονοτική πολιτική η οποία δεν εξαγγέλθηκε επί υπουργίας σας

Πρέπει να επαναφέρουμε την σύγχρονη Ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική με πιο επικοινωνιακό τρόπο στο προσκήνιο, για να αυξήσουμε την διεισδυτικότητα μας, πάντως είναι σημαντικό το γεγονός ότι πετύχαμε μεγάλες διαφορές σε πολλά σημεία της Περιφέρειας με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η Περιφέρεια θεωρείται ντέρμπι και οι πιθανότητες είναι να κερδηθεί από τον Γιώργο Παυλίδη.

Η αξιολόγηση μου είναι ότι το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον, διότι η άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν να δημιουργηθεί ένα άτυπο σώμα πέντε υπουργών της κυβέρνησης, του Αηδόνη στην Δράμα, του Τιμοσίδη στην Καβάλα, του Ξυνίδη στην Ξάνθη, του Πεταλωτή εδώ και του Ντόλιου στον Έβρο, τους συντονίζει από ότι φαίνεται ο Καρχιμάκης, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς και με αυστηρό ύφος ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματικά βλέπει να κλονίζεται ένα παραδοσιακό του κάστρο.

Σαν περιοχή είναι καλό να μας παρακολουθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι να μην γίνεται μόνο στις εκλογές.

Όσο ανεβάζουμε την διεκδικητική μας φωνή, τόσο περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό το οποίο εγώ πολιτικά έχω καταγγείλει, είναι ότι μετά από έναν ανασχηματισμό παράλογο, γιατί ενώ περάσαμε στην καρδιά μιας οικονομικής κρίσης, περάσαμε από ένα σφικτό διοικητικό κυβερνητικό σχήμα, περάσαμε σε ένα ξεχειλωμένο σχήμα 48 υπουργών και υφυπουργών, όλοι είχαμε χαρεί διότι η περιοχή μας απέκτησε πέντε υπουργούς. Αυτοί οι υπουργοί όμως ενώ δεν αναμετρήθηκαν στα έργα με την άλλη παράταξη, διότι εδώ και πόσο καιρό βλέπουμε μονίμως να παγώνουν, να ακυρώνονται, να αναβάλλονται σημαντικά έργα που είχαν δρομολογηθεί, αλλά έρχονται να αντιπαρατεθούν μαζί μας στον εκλογικό αγώνα. Εδώ μπαίνει η δική μου επισήμανση και λέω ότι αυτό το οποίο είναι καλό για μια περιοχή είναι οι υπουργοί της να αναμετρώνται με έργα. Να είναι οι εκπρόσωποι της περιοχής στα κέντρα των αποφάσεων και όχι απολογητές του κόμματος στην περιοχή. Αυτό το έλεγα πάντα και δεν το λέω τώρα που είμαι στην αντιπολίτευση. Θυμίζω ότι ως υπουργός είχα βάλει έναν όρο στην κυβερνητική επιτροπή στην κυβέρνηση Καραμανλή, κανένας υπουργός της κυβέρνησης να μην περνά τον Στρυμόνα, αν δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον τόπο. Έτσι πρέπει να αναμετρηθούμε. Λυπούμαι να διαπιστώσω τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην καρδιά μιας οικονομικής κρίσης και κυρίως στην καρδιά ενός προεκλογικού αγώνα, ότι μέχρι στιγμής αυτός ο κυβερνητικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ έχει λειτουργήσει πιο πολύ για να πετύχει εκλογικά αποτελέσματα και να καλύψει τα κενά και τις αδυναμίες μιας κακής κυβερνητικής πολιτικής, παρά να επιδιώξει αποτελέσματα για τον τόπο.

Μετά τις εκλογές, αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο για την κυβέρνηση, θα έχουμε ανασχηματισμό;

Αυτό δεν μπορώ να σας το πω εγώ, θα το πει ο κ. Παπανδρέου. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχει κλονιστεί αυτή την στιγμή η εμπιστοσύνη. Εγώ πιστεύω ότι επειδή η οπτική μου δεν είναι το τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οπτική μου είναι το τι θα κάνει ο κόσμος, γιατί σε αυτόν αναφερόμαστε όλοι, θα πρέπει το στίγμα που θα στείλει ο κόσμος στις εκλογές θα είναι να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα που πάει να επιβάλλει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Είναι σαφές ότι πάει εκεί. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.