Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη ΜτΚ: «Aριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική ΝΔ το δίλημμα των εκλογών»

Δεν είναι οξύμωρο να σέρνετε μύρια όσα στο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να ζητάτε συνεργασία μαζί του μετεκλογικά; Για ποιον λόγο, αφού έχετε τόσες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές;

Ε.Σ.: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Τέτοιες στιγμές το εθνικό συμφέρον πρέπει να τοποθετείται πάνω από μικροκομματικούς υπολογισμούς και προσωπικές στρατηγικές. Η ΝΔ το γνωρίζει αυτό μετά την περιπέτεια του τελευταίου επταμήνου, γι’ αυτό θέτει ευθέως το δίλημμα: Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία, εννοείται ως κορμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, που θα κρατήσει τη χώρα στις ευρωπαϊκές ράγες και θα παλέψει, για να επιστρέψουμε γρήγορα στην ομαλότητα. Γι’ αυτό κατά τη γνώμη μου είναι θετική η στροφή Τσίπρα μετά την πανάκριβη δήθεν διαπραγμάτευση. Τον καλωσορίζουμε στο ραντεβού με τη λογική και την ευθύνη και τον ενθαρρύνουμε επιτέλους να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα του, που τον εγκατέλειψε στα δύσκολα.

Λέτε στη ΝΔ πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τη διαφοροποίηση της Αριστερής Πλατφόρμας. Μήπως εκτός από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου θα δίνατε και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ε.Σ.: Θα αδιαφορούσαμε για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτά δεν επηρέαζαν δραματικά την πορεία της χώρας και τη μοίρα των Ελλήνων. Η σύγκρουση όμως της αχαριστίας της Αριστερής Πλατφόρμας με τη διπροσωπία του Τσίπρα έβαλε την Ελλάδα σε μία απίστευτη περιπέτεια. Η κυβερνώσα Βουλή έδειξε ωριμότητα ψηφίζοντας τα δύσκολα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως έδειξε ελαφρότητα στήνοντας τρεις φορές κάλπες σε ένα εξάμηνο, που στοίχισαν πάνω από 400 εκατ., περισσότερο δηλαδή από το ετήσιο κόστος των αγροτικών συντάξεων, που μόλις πετσόκοψαν.
Εμείς στηρίξαμε ό,τι μας κρατά στην Ευρώπη και μας επαναφέρει στη φυσιολογικότητα. Δεν θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που από τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης έφερε ένα πολύ ακριβότερο μνημόνιο Τσίπρα. Έφερε από 5 δισ. πριν 15 δισ. νέα μέτρα, 90 δισ. νέο χρέος, capital controls, που εξευτέλισαν τους μισθωτούς στις ουρές των τραπεζών, 100.000 νέους ανέργους, άδικη φορολόγηση αγροτών, εξοντωτική φορολόγηση στην παιδεία, διάλυση της πραγματικής οικονομίας με φυγή 60.000 ΑΦΜ μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία...

Είστε υπεύθυνος του προεκλογικού αγώνα στην Κεντρική Μακεδονία. Ποιο είναι το εκλογικό διακύβευμα κατά τη ΝΔ;

Ε.Σ.: Σας το είπα ξεκάθαρα: Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση και οι Έλληνες υπεύθυνη εθνική ηγεσία.

Μιλάτε για αλλαγές σε φορολογικές επιβαρύνσεις που προβλέπει το μνημόνιο με ισοδύναμα. Αν υπήρχαν, γιατί δεν τα καταθέτατε πριν από την ψήφισή του;

Ε.Σ.: Τα είχαμε πει από την αρχή. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το μνημόνιο έχει τρία κεφάλαια. Με τα πρώτα δύο συμφωνούμε πολιτικά και ιδεολογικά. Λέμε “ναι” στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα. Λέμε “ναι” και στις στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, που κάποιοι ονομάζουν προβοκατόρικα και ιδεοληπτικά “ξεπούλημα”.
Αν αυτά είχαν προχωρήσει έγκαιρα, δεν θα επιβαρύνονταν τόσο σκληρά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις με εξοντωτικούς φόρους. Μικρότερο κράτος σημαίνει λιγότεροι φόροι. Κράτος ρυθμιστής και όχι κράτος επιχειρηματίας σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ότι μόνον μέσα από τα αποτελέσματα μιας γνήσια μεταρρυθμιστικής πολιτικής μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους και να ενισχύσουμε με ρευστότητα την πραγματική οικονομία, δημιουργώντας ουσιαστική ανάπτυξη. Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να ενοχοποιεί μονίμως την επιχειρηματικότητα και να συκοφαντεί το κέρδος και τη φιλοδοξία, που είναι οι κινητήριες δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Θα επιβάλουμε μία νέα νοοτροπία, που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε το φορολογικό περιβάλλον, θεραπεύοντας αδικίες και κινητροδοτώντας την επιχειρηματικότητα.

Οι αντίπαλοί σας λένε πως πάτε στις εκλογές με μεταβατικό πρόεδρο. Δεν είναι μειονέκτημα, όταν εμφανίζεται ως εν δυνάμει πρωθυπουργός;

Ε.Σ.: Τα κυρίαρχα όργανα της ΝΔ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, έδωσαν ισχυρή και ομόφωνη εξουσιοδότηση στον Β. Μεϊμαράκη να δώσει τη μάχη ως υποψήφιος πρωθυπουργός και πιστεύω ότι ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στο ρόλο του. Άλλαξε το κλίμα, συσπειρώνει την παράταξη, επαναδραστηριοποιεί υγιείς και παροπλισμένες δυνάμεις και πείθει ως η σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Στη ΔΕΘ αναμένονται οι άξονες του προγράμματος της ΝΔ. Ποιοι είναι αυτοί και τι προβλέπεται για την περιοχή μας;

Ε.Σ.: Μικρότερο κράτος. Λιγότεροι φόροι. Επένδυση στην παιδεία. Περιγραφή και υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας του αύριο. Επιμονή στην Ελλάδα της Ευρώπης. Και βέβαια ανάπτυξη μιας ενιαίας ισχυρής περιφερειακής συνείδησης του βορειοελλαδικού χώρου, που θα αναδεικνύει τη Μακεδονία και τη Θράκη σε ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης, σε ορμητήριο εξωστρέφειας της Ελλάδας προς τον κόσμο, σε εγγύηση εθνικής ασφάλειας και θωράκισης των ευρωπαϊκών συνόρων.
Περιοδεύοντας στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στη Θράκη, μπορώ να επιβεβαιώσω την ισχυρή βούληση των συμπατριωτών μας να κάνουν την ανατροπή δίνοντας την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και στον Β. Μεϊμαράκη.
Η θερμή και μαζική συμμετοχή του κόσμου στις ομιλίες μας σε όλους τους νομούς επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι ο Βορράς ενωμένος διεκδικεί τον κεντρικό ρόλο που ιστορικά στερήθηκε. “Φυσάει Βοριάς” και αυτό θα το νιώσει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και όλη η Ελλάδα, που προσδοκά και ελπίζει να γυρίσει γρήγορα όχι μόνο στην ομαλότητα αλλά και στην κορυφή, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται.

_______________________________________________________________________
Συνέντευξη στο δημοσιογράφο, Βαγγέλη Πλάκα.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» στις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.