Νέο ξεκίνημα για τη ΝΔ η εκλογή Σαμαρά

Δημοσιεύθηκε στις 15/12/2009 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» στη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου

«Ατυχή» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι το έργο που έγινε υπέρ της μειονότητας τα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό, ενώ σχετικά με την απάντηση του κ. Αχμέτ ο οποίος αρνήθηκε ότι είχε κάποια σχέση με τα δύο επίμαχα νομοσχέδια, ο υπουργός είπε πως ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες τους…
«Με δυσαρέστησε η απόφαση αυτή και τη θεωρώ ότι είναι ατυχής», είπε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε: «Και είναι ατυχής γιατί θεωρώ ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε σημαντικό έργο προς όφελος της μειονότητας.

Αρκεί να σας πω ότι για πρώτη φορά ήρθαν βιβλία, για πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκαν με τόσο μεγάλα ποσά οι αιρετές σχολικές εφορίες της μειονότητας, κατασκευάστηκαν ή ανασκευάστηκαν παλιά δημόσια και μειονοτικά σχολεία, προωθήθηκαν νέες διατάξεις για την εισαγωγή των μειονοτικών στο πανεπιστήμιο. Αντιμετωπίστηκε με απόλυτα θετικό τρόπο από την πολιτεία η ανεξιθρησκία και η θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας είτε με την ανάπλαση είτε με την κατασκευή νέων τεμενών. Εισήχθησαν για πρώτη φορά τόσο μαζικά στο ελληνικό δημόσιο, συμπολίτες από τη μειονότητα.

Γενικότερα εφαρμόστηκε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική. Τα δε δύο επίμαχα νομοσχέδια που επικαλέστηκε ο συμπολίτης Ιλχάν Αχμέτ ως πρόφαση για την αποστασιοποίηση του, εκτός από την εκλογή του αρχηγού, είναι κατά τη γνώμη μου λάθος να τα επικαλείται διότι ήταν ένας εκ των βασικών συντακτών τους».

Σχετικά με τη μεγάλη δυσαρέσκεια, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Αχμέτ σχετικά με την ομιλία του κ. Σαμαρά στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε:

«Θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την τοποθέτηση που έκανε επισκεπτόμενος την Αλεξανδρούπολη αλλά και γνωρίζοντας, επειδή χρόνια γνωριζόμαστε και είμαστε φίλοι σε αυτό το κόμμα και σε αυτόν τον τόπο και μπορούμε να ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον, οι απόψεις του για την μειονοτική πολιτική είναι ταυτόσημες με τις απόψεις που υπηρέτησε ο Κώστας Καραμανλής όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αλλάζει κάτι. Προς την προοδευτική κατεύθυνση κινούμεθα αλλά βεβαίως ο νόμος είναι νόμος για όλους. Ο Νόμος δεν κοιτά άμα είσαι χριστιανός ή μουσουλμάνος. Ο νόμος είναι νόμος για όλους», υπογράμμισε.


Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των έργων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε:

«Έχω πει ότι η διαδικασία αυτή, του αυστηρότερου κοινοβουλευτικού ελέγχου θα ξεκινήσει με το νέο έτος, αλλά έχω εκ προοιμίου δηλώσει ότι σε κάθε πρωτοβουλία που θα επιδιώξει να προβεί ο συνάδελφος μου και βουλευτής της περιοχής κ. Πεταλωτής, θα με βρει αρωγό. Σε κάθε όμως αδιαφορία, παλινωδία ή ακύρωση έργου που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, θα με βρει πολέμιο. Είμαι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες μου, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε από τον κοινοβουλευτισμό προκειμένου να περιφρουρήσουμε όλα αυτά που κατακτήσαμε για την περιοχή», υπογράμμισε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος, ο πρώην υπουργός τόνισε:

«Η ΝΔ κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικό ότι 800.000 πολίτες μετά από μια βαριά ήττα προσήλθαν στην κάλπη για να ψηφίσουν. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει μια ξεκάθαρη εντολή για να αναδομήσει, αναδιοργανώσει και να ανακαινίσει το κόμμα της ΝΔ παρουσιάζοντας με πολιτικό πρόγραμμα τις διαστάσεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού στην πράξη και αξιοποιώντας δυνάμεις που δεν προέρχονται απλά και μόνο από τις παραδοσιακές οικογένειες», υπογράμμισε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.