ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εισηγήθηκε και επέτυχε την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συνεδριάσει ανοιχτά στην Κομοτηνή το Μάιο του 2020, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Όπως εξήγησε ο Βουλευτής Ροδόπη «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της Κοινοβουλευτικής μας Επιτροπής, να συνδέσουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με την ακριτική Ελλάδα και να τιμήσουμε τη Θράκη συμβάλλοντας στην Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει λόγους, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια του, να τιμήσει τον ακριτικό Ελληνισμό και να σταθεί δίπλα του, τονώνοντας το εθνικό του φρόνημα και την αναπτυξιακή του αυτοπεποίθηση.
Η Συνεδρία αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδέσουμε δημιουργικά τον Οικουμενικό Ελληνισμό με τη Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής που υιοθέτησαν την πρόταση μου»
Η Ειδική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου υιοθέτησε την πρόταση και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις οργανωτικές λεπτομέρειες για την ένταξη της παρουσίας της στον επίσημο εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης, η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής:

Προς
τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
και Βουλευτή Β´ Θεσσαλονίκης
κ. Σάββα Αναστασιάδη

Αθήνα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Πριν τον επίσημο εορτασμό της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821- 2021, όπου όπως είναι αυτονόητο θα συμπρωταγωνιστήσει η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεσολαβεί όπως γνωρίζετε η συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.
Το Μάιο του 2020 προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, με κορύφωση την υποδοχή του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που θα έλθει από το Άγιο Όρος στην πρωτεύουσα της Θράκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου και του συνόλου σχεδόν της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας.
Θεωρώ σημαντικό, τόσο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και για τη Θράκη, η Κοινοβουλευτική μας Επιτροπή να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα προτείνω:
• Να συντελεστεί στην Κομοτηνή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού με θέμα «Την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης» που θα καταλήξει σε ψήφισμα, με συγκεκριμένες προτάσεις για την περιφέρεια αυτή της ακριτικής Ελλάδας και τη στήριξη της, τόσο από το Εθνικό Κέντρο όσο και από τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
• Το Κοινοβούλιο δια της Επιτροπής μας, να καλέσει και να βραβεύσει διακεκριμένους Ομογενείς ή Φιλέλληνες, που διαδραμάτισαν ή μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο για το μέλλον της Θράκης.
• Να εκπονηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων των μελών της Επιτροπής και εκδηλώσεων σε χώρους και σημεία που σηματοδοτούν την ιστορία και την προοπτική της περιοχής, όπου θα διοργανωθούν οι κατάλληλες εκδηλώσεις.
• Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις μας πρέπει να συνδιοργανωθούν υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Τοπική Εκκλησία και Θεσμικούς Εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.

Στόχος μας είναι :

Α) Να αναδείξουμε τον ρόλο του Εθνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα της Επιτροπής μας για θέματα που μας ενώνουν, όπως η ανάπτυξη και η δημογραφική ενίσχυση της περιφέρειας, η θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας και η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Β) Να προκαλέσουμε την διαμόρφωση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής, μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της Θράκης».

Κύριε Πρόεδρε

Κινήσεις σαν αυτή, ενισχύουν πιστεύω το κύρος της Επιτροπής μας και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην λειτουργία της. Για το λόγο αυτό παρακαλώ τόσο εσάς όσο και τους συναδέλφους, να την υιοθετήσετε.
Να είστε βέβαιοι, ότι η θετική απήχηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα είναι πολύ μεγάλη στην κοινωνία της ακριτικής Ελλάδας. Θα τονώσει το εθνικό φρόνημα, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και κυρίως θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς στον αγώνα της για ποιοτική ανάπτυξη.
Σίγουρος για την θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.