"Η Ν.Δ. στη Βουλή δε μπορεί να διοικείται με φαξ από τη Συγγρού"

1. Έχετε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δεν πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται νέο πρόσωπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει και να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα;

Το ποιοτικό πολιτικό κριτήριο και όχι το αμιγώς ηλικιακό είναι αυτό που προσδιορίζει την επιλογή μου, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη εθνικά συγκυρία, αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα, η δυναμική αλλά δημιουργική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και η οργανωσιακή και πολιτική ανασυγκρότηση της ΝΔ. Αυτά μαζί με την ποιοτική ανανέωση και την επανεκκίνηση μπορεί να τα εγγυηθεί μόνο η εμπειρία του Β. Μεϊμαράκη.

2. Η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να είχε αλλάξει και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Οι εκλογές κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνονται από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος στη βάση επικυρωμένων καταλόγων, ώστε να μην εκτίθεται η παράταξη στον κίνδυνο προβοκάτσιας. Τώρα ακόμα και μέλη άλλων κομμάτων ή οργανωμένα και κατευθυνόμενα σύνολα μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση των νεοδημοκρατών, που νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον της παράταξης και της πατρίδας.
Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι ο υποψήφιος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής με τουλάχιστον μια θητεία στο ενεργητικό του.
Αυτά ισχύουν σε όλο τον κόσμο στα δημοκρατικά οργανωμένα κόμματα. Μόνο σε μας πιστεύουν κάποιοι ότι έχουν το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος της κοινωνίας και μάλιστα να την εκπροσωπούν και αυθαίρετα. Αυτή η στρέβλωση πρέπει να διορθωθεί πριν την πληρώσουμε ακριβά.

3.Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος σας, σας ικανοποιεί; Φοβάστε ότι η παράταξη μπορεί να οδηγηθεί σε διάσπαση;

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας, το συμπαγές και ομοιογενές 28% του Σεπτεμβρίου, αποδεικνύει την ανθεκτικότητα αυτής της παράταξης και είναι ο ισχυρός εγγυητής την ενότητας αλλά και της προοπτικής της.
Χαίρομαι που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παρασύρεται σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τους άλλους υποψήφιους, που θα μπορούσε να δημιουργήσει βαθιά ρήγματα και να πληγώσει τον κόσμο της ΝΔ. Ο διάλογος πρέπει να γίνει εσωτερικά και συντεταγμένα, όχι με όρους επικοινωνίας αλλά με όρους πολιτικής ουσίας, ώστε να μας κάνει καλύτερους. Η παράταξη πρέπει να κατοχυρώσει μεν το Ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό της προφίλ αλλά και να ανακτήσει τον λαϊκό, κοινωνικό και πατριωτικό την χαρακτήρα, που κλονίστηκε σοβαρά τα προηγούμενα χρόνια είτε από την κρίση, είτε από τις επιλογές της.

4. Στο ενδεχόμενο που το κόμμα κινδυνεύσει με διάσπαση ο Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε αμέσως να πάρει θέση;

Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί πλέον εθνικό και όχι κομματικό κεφάλαιο. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να τον χρησιμοποιούν για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους ή για να δικαιολογήσουν τη βιασύνη τους. Αν ή καλύτερα όταν ο Καραμανλής κάποια στιγμή μιλήσει, να είστε βέβαιος ότι θα έχει και πρακτικό "δια ταύτα"

5. Το μοντέλο που προτείνει ο Απ. Τζιτζικώστας όπου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι άλλος από τον πρόεδρο του κόμματος ταιριάζει στη ΝΔ;

Αυτή η πρόταση θα μπορούσε να συζητηθεί θεσμικά, μόνο αν δεν τη γεννούσε το συγκυριακό συμφέρον ή οι καταστάσεις. Τώρα φοβούμαι ότι καθίσταται επικίνδυνη, τόσο για την ενότητα όσο και για την αποτελεσματικότητα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η άποψη μου δεν υπεισέρχεται στην επί της ουσίας αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Απόστολου, με τον οποίο είμαστε φίλοι και συμμαχητές χρόνια. Είναι θεσμική και βαθιά πολιτική. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα η μάχη για τη ζωή μας και την μοίρα της πατρίδας μας θα δοθεί στο κοινοβούλιο. Εκεί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει ακέφαλη και να διοικείται με φαξ από την Συγγρού.
Ο επόμενος αρχηγός πρέπει να προΐσταται τις κοινοβουλευτικής μάχης, ελέγχοντας αυστηρά, αποτελεσματικά αλλά και δημιουργικά τη κυβέρνηση Τσίπρα.
Αν θέλουμε να φρενάρουμε την λαϊκίστικη και αναποτελεσματική αυτή κυβέρνηση, η νέα ηγεσία μας δεν πρέπει να εκφράζει συνιστώσες αντιλήψεις ενός ελιτίστικου Νεοφιλελευθερισμού, ούτε ενός νεότευκτου μνημονιακού ακτιβισμού, ούτε βέβαια μια "ελκυστική και μοδάτη" μεν, αλλά μουγκή εικόνα του " καθαρού αλλά άγνωστου νέου". Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους πολιτικούς του σωλήνα.
Η ΝΔ χρειάζεται μπαρουτοκαπνισμένη ηγεσία, που να μπορεί να εκφράσει την συνισταμένη αντίληψη της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Μια ηγεσία που θα χτίσει στην ενότητα αποκαθιστώντας τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης με την πληγωμένη μεσαία τάξη, την εξαντλημένη αγορά και τα εξουθενωμένα λαϊκά στρώματα. Μια ηγεσία που θα εγγυηθεί την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση μέσα όμως από μια ανανέωση- από κάτω προς τα πάνω - με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τέλος μιας ηγεσίας που θα οριοθετήσει το νέο παραγωγικό μοντέλο ,το σύγχρονο όραμα μας για την Ελλάδα, ξαναμιλώντας στο μυαλό αλλά και στην ψυχή των Ελλήνων.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.