Η κομματική βάση δεν ήθελε πρόωρες εκλογές

Με την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ο Πρωθυπουργός «προέταξε το εθνικό έναντι του κομματικού συμφέροντος», λέει ο υπουργός Μεταφορών και υποψήφιος της Ν.Δ. στη Ροδόπη, ο οποίος είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών, μεταφέροντας, όπως σημειώνει, «την επιθυμία της κομματικής βάσης».

Για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ανδρέα Βγενόπουλο και την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολιάζει ότι είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ να διευκολύνει προκειμένου να ενισχύεται η συνεργασία της Ελλάδας με τη διεθνή αγορά. Όσο για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει ότι «ο πολιτικός χρόνος δεν ταυτίζεται ποτέ με τον επιχειρησιακό».

Είστε από τους υπουργούς που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές. Αν δεν γίνονταν οι εκλογές, ποιο έργο θα προχωρούσατε/ ολοκληρώνατε στο υπουργείο σας;

Εμείς στον Πρωθυπουργό πριν από την τελική του απόφαση για εκλογές, μεταφέραμε την επιθυμία της κομματικής βάσης. Ο Καραμανλής προέταξε το εθνικό έναντι του κομματικού συμφέροντος και έγινε η αιτία να ταυτιστεί εκ νέου η παράταξή μας με το συμφέρον της πατρίδας μας. Εάν οι εκλογές δεν είχαν προχωρήσει, το έργο που είχα σε πρώτη προτεραιότητα και έσπευδα να το ολοκληρώσω και ελπίζω ότι θα μπορέσω να το συνεχίσω μετά τις εκλογές, ήταν «η οπτική ίνα στο σπίτι». Με απλά λόγια η ψηφιακή Ελλάδα. Το πέρασμα της κοινωνίας και της χώρας μας σε μία νέα εποχή, όπου οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεϊατρικής, της τηλε-εκπαίδευσης, της τηλε-εργασίας, της τηλε-διοίκησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα βγάλουν από την απομόνωση την ελληνική περιφέρεια και θα επιτρέπουν σε πρώτη φάση σε 186 δήμους και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα να απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, τη δουλειά και την κοινωνική μέριμνα. Πιστεύω ότι το έργο αυτό έχει την αξία που είχε ο εξηλεκτρισμός τον προηγούμενο αιώνα, γιατί βάζει την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή.

Τι συνέβη τελικά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και το υπουργείο Εξωτερικών για τις γραμμές της Κωνσταντινούπολης;

Ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών είναι να διευκολύνει, προκειμένου να αναπτύσσονται οι διμερείς και διεθνείς σχέσεις και να ενισχύεται η συνεργασία της Ελλάδας με τη διεθνή αγορά. Αυτό έπραξε και σε αυτήν την περίπτωση.

Θεωρείτε δίκαιη την απομάκρυνσή σας από το υπουργείο Παιδείας με τον τρόπο που έγινε;

Ο πολιτικός χρόνος δεν ταυτίζεται ποτέ με τον επιχειρησιακό. Εκτιμώ ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού μού έδωσε την ευκαιρία να συμπληρώσω τις εμπειρίες μου. Έπειτα από ένα εθνικό και ένα θεσμικό υπουργείο είναι σημαντικό να υπηρετώ σήμερα σε ένα παραγωγικό υπουργείο μεταρρυθμίσεων. Το υπουργείο Παιδείας αναμφισβήτητα ήταν διδακτικό για μένα και μου επέτρεψε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην οικοδόμηση του μέλλοντος της νέας γενιάς. Αλλά και στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών νιώθω ότι αγωνίζομαι πεισματικά για την αλλαγή του τοπίου στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 25/9/2009.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.